Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wolałbym żyć w latach 90 tych niż w obecnych.

Polecane posty

Gość gość

Urodziłem się na początku lat 90 tych, 1991 rok. Pamiętam z dzieciństwa drugą dekadę lat 90 tych i to była magia. Ogólnie lata 90 te to była jeszcze w miarę kultura, tzn kręciło się jeszcze dobre kino, puszczali prawdziwą muzykę, nie było internetu, mało kto go miał, mało kto miał komputer. Puszczali mecze NBA w nocy z Jordanem, były prawdziwe walki w boksie w wadze ciężkiej. Spędzało się czas na polu. Dzisiaj panuje nuda. Nie ma co oglądać w tv, wszystko upadło. Kiedyś 4 kanały w Tv, a programy o wiele ciekawsze, podobnie z filmami. Kasety VHS, wypożyczalnie.

Już starożytni podobnie narzekali na swoje czasy. Wcale nie jest tak źle a tylko się tak wydaje bo umysł wypiera złe wspomnienia i niedogodności i zostawia tylko to, co dobre. 100 lat temu było podobnie, ludzie tak samo uważali.

Gość gość
NBA noca? to ja pamietam czasy gdy w sobotnie popoludnia puszczali NBA na tvp 1 albo 2, nie pamietam oswiec mnie. miliard w rozumie! jako dziecko nie moglam sie zawsze doczekac az beda ferie bo wtedy dzieci mogly wystepowac w tym teleturnieju. przychodzilo sie ze szkoly i Rower Blazeja sie ogladalo. kto to dzis pamieta..a ten teleturniej dla matematycznych analfabetow kto pamieta? https://youtu.be/LjTaDAnP_dk teraz nikt nie propaguje nauki matematyki. a dawna regionalna tvp 3 - krakowska - ze swoja kronika i ciekawym pasmem. zyebali tvp krakowska ze az serce boli. nic z niej nie zostalo.

Gość gość
Puszczali NBA na żywo w latach 90 tych, Szaranowicz komentował w nocy chyba. A ja nie narzekam, fakt faktem, ze obecne lata to pikuś z latami 90 tymi, pod względem sportowym i kulturowym.

Gość gość
ja też ja też! o matko jak ja tęsknię za 90tymi!! Wtedy jedzenie było takie pyszne! Princessa b yła taka pyszna i baleron był taki pyszny, lody marvil i gumy Turmo i Donald!!

Gość gość
Druga dekada lat 90? co to za wynalazek? Może o drugą połowę lat 90 chodziło... Bo mnie się zdaje, że lata 90 miały tylko jedną dekadę, no chyba ze się mylę, może starość nie radość;)

Gość gość
Ja też wolałabym żyć w tamtych latach, mam wrażenie że ludzie mieli więcej czasu dla siebie, były prawdziwe przyjaźnie, i nie wiem czemu ale wydaje mi się że ludzie byli dla siebie bardziej życzliwi i pomocni niż dziś.. Pamiętam tyle gier a teraz dzieci tylko przy tabletach itp

Gość gość
jak sobie chcesz

Gość uomo
Choc na kilka dni wrocic do tamtych czssow...

Gość gość
Autorze- nikt cie nie zmusza do komputera i internetu, mozesz wychodzic na dwor, jesli chcesz, nawet stare filmy i programy puszczac sobie na You tube

Gość gość
Oglądam sobie stare filmy, słucham muzyki. Chociaż słucham nieraz i nowej, ale rzadko. A na świeże powietrze wychodzę, ale już nie tak jak kiedyś, bo nie ma za bardzo już z kim i inni czasu nie mają, bo pracują itp. Towarzystwo się z czasem wykrusza.

Gość gość
oczywiście, że dobrze wspominasz lata 90 - byłeś dzieckiem, ten okres zawsze wspomina się z nostalgią

Gość gość
Mam dokładnie tak samo.. rocznik 89, i pewnie coś w tym jest że okres dzieciństwa wspominamy w ten sposób, ale wtedy bylo tak "normalnie" nie to co dziś..

Gość gość
jezeli ktos twierdzi ze polscy mezczyzni sa przystojni to niech obejrzy pierwszy material - centroprawicowy.. https://youtu.be/QfBAjuGOT90

Gość gość
Nie chodzi o to, ze byłem tylko dzieckiem. Po prostu była trochę inna rzeczywistość, bo technologia nie była tak rozwinięta jak obecnie. Na MTV, Vivie, słuchało się prawdziwej muzyki. Puszczali ciekawe programy. Nie wszystko było tak dostępne jak teraz, ale towar był za to lepszej jakości. Nawet do kafejek chodziłem, salonów gier, wypożyczalni VHS, była frajda. Dzisiaj już kafejki poupadały, bo wszyscy prawie mają internet i w dodatku w nim pełno syfu i hejterstwa. Przykład kafeteria. Jeszcze w 2010 roku było tutaj o wiele normalniej niż obecnie.

Gość gość
a gdybyś urodziła się na początku lat 80 myślałabyś tak o tamtej dekadzie, dzieciaki których dzieciństwo przypadało na początek stulecia też będą myślały o tym z nostalgią.

Gość gość
a ja doskonale pamiętam jak w latach 90tych ludzie narzekali jaka beznadziejna muzyka jest w radiu i jak to kiedyś była PRAWDZIWA muzyka, a nie to co leci w tv :D

Gość gość
Ale lata 2000-2006 też były jeszcze w miarę ok, też te lata miło wspominam. Gdy chodziłem do gima, lata 2004-2007 nie było portali społecznościowych, fejsa, ani nk, przynajmniej w pl. W dodatku korzystało się jeszcze z GG, i nie każdy miał jeszcze internet. Od 2007-2008 roku, to zaczęło się zmieniać.

Gość gość
a ja doskonale pamiętam jak w latach 90tych xxx No to fajnie, tylko, ze lata 90 te to ostatnia dekada dobrej w miarę muzyki. Patrząc na tamte lata, a na to co jest teraz, to tamta papka to arcydzieło przy obecnej.

Jeszcze co innego jakbyś miał 70 lat i wspominał tak dobrze lata 90. To jest logiczne, że jako dziecko inaczej odbierałeś rzeczywistość. Tak samo wspominały roczniki urodzone np. na początku lat 70 okres ich dzieciństwa, tak samo ty wspominasz, dokładnie takie samo odczucie ma/będzie mieć młodzież urodzona na początku XXI wieku, za sto lat i tak dalej. Ty nie tęsknisz tak naprawdę za latami 90 a za dzieciństwem.

Gość gość
https://youtu.be/w91xRsp1acE 1/o1/1995 - 120 tys ludu witalo nowy rok na krk rynku a bankowcy przeliczali stare zlotowki na nowe. boskie :D

Gość gość
a wtedy mówili to samo o muzyce lat 90 :)

Gość Jula8980808880
A ja bym chciała żyć w XIX wieku.. to były takie romantyczne czasy, suknie, gorsety, powozy, a teraz sa takie hmm dość nudne

Gość gość
Więc chyba dlatego tak na to patrzę, swoją droga fajnie mieć ciepłe wspomnienia z dzieciństwa.. chciałabym do tego wrócić czasem..Myślę autorze że inni mają rację,każdy z nas wspomnina tak swoje lata dorastania. Wybacz że wtrąciłam się w Twój wątek.

00:16 - Jak ja nie znoszę takiej gadaniny. To samo powiedziałaby osoba z XVIII/XIX wieku jakby usłyszała takiego Michaela Jacksona - "Kiedyś to muzyka była wspaniała, słuchało się Beethovena a nie takiego g****a". Myślisz, że nie krytykowano w ten sposób np. Beatlesów, Queen czy Michaela Jacksona? Robiono to tak samo jak ty to robisz teraz.

Gość gość
bal u chawelki - bilet wstepu za 25 mln zł :D

Gość gość
Nie zawsze tak jest, że każdy wspomina dobrze swoje lata dzieciństwa. Chociaż wtedy wszystko wydaje się fajne, bo jest jeszcze po prostu niska świadomość. A to, że lata 90 te były lepsze w kontekście kultury, to niezaprzeczalne, w sensie rozrywki itp. Spotykam się z komentarzami, osób urodzonych w XXI wieku, którzy żałują, że nie mogli posmakować magii lat 90 tych. gdyż sami twierdzą, że wiele ich ominęło i również narzekają na współczesny kicz. Chociaż można coś fajnego znaleźć, jak się dobrze poszuka.