Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wolałbym żyć w latach 90 tych niż w obecnych.

Polecane posty

Gość gość
A ja nie, choć lata 90-te to było moje dziecinstwo bo jestem z 88 roku, to jednak wole dzisiejsze czasy. Dlatego, że są łatwiejsze przede wszystkim, duzo łatwiejszy dostęp do wszelkich informacji co przydaje sie np. na studiach, łatwiejsza komunikacja i o wiele szybsza, lepsze urządzenia, wszelkie leki ( np. pigułki antykoncepcyjne nie daja tyle skutków ubocznych). Za 20 lat swiat bedzie jeszcze inny, mam nadzieje, ze jeszcze lepszy niż teraz. Jedynym plusem lat 90-tych było to, że łatwiej było zaistniej w biznesie, wystarczyło cos owtorzyć i dobrać dobry towar i można było z tego wyzyć, a teraz wszystko upada i pod względem ekonomicznym czasy sa ciezsze, tak samo niby studia są łatwiej dostępne, ale co z tego skoro nie ma po nich pracy. Za to jest ten plus ,ze łatwiej o pracę za granica na terenie Unii

Gość gość
Barranek, to jak nie podobają ci się moje wypociny, to możesz za przeproszeniem wyp.... z tego tematu i go nie czytać ;)

Gość gość
ile z tej magii mogą pamiętać dzieci które nie miały nawet nastu lat pod koniec lat 90? Nic. Urodziłam się w 93 i chociaż dobrze wspominam dzieciństwo to nie chciałabym być dorosłą osobą w tamtych latach.

00:19 - Wtedy to byś się dopiero wynudziła. 20 lat wychodzisz za mąż prawdopodobnie za osobę którą słabo znasz i nie kochasz, robisz szybko dzieci, facet może cię zdradzać a ty siedzisz cicho i nie możesz odejść bo ci wszystko zabierze, twoje jedyne rozrywki to wyszywanie i zarządzanie domem, gotowanie, pranie... Gorsety - ścisk jak nie wiem, gorsety w dzisiejszych czasach a kiedyś to dwie różne rzeczy. Nie mogłabyś nigdy wypowiedzieć swojego zdania publicznie a już broń Boże w okresie panieńskim bo żaden by cię nie zechciał bo plotkowanie i wyrażanie opinii psuło reputację na całe życie. Tak byś się świetnie bawiła i to tylko pod warunkiem, że pochodziłabyś z dobrej rodziny. Inaczej w wieku 12 lat pracowałabyś w fabrykach i łapała nowotwory od pakowania tytoniu i oparów. Sama uwielbiam historię, kostiumologię, kocham filmy kostiumowe, czytam Jane Austin ale dobrze wiem, że życie w tamtych czasach to wcale nie byłaby taka sielanka. Takie możliwości jakie teraz mamy to się w głowach nie mieściły jeszcze 30 lat temu.

Gość gość
Myślę, ze w każdej epoce narzekano na swoje czasy, że "kiedyś to było tak i tak, a teraz jest gorzej". Pewnie jak pojawiły się np. pierwsze samochody to narzekano " kiedyś to było lepiej nie było tych spalin, a kobiety nosiły suknie, a nie spodnie, co za czasy". Za 20 lat tak samo bedzie się wspominać z utesknieniem dzisiejsze czasy, muzykę, filmy

Gość gość
To, że ty z rocznika 93 nie pamiętasz za wiele z końca lat 90 tych, to pewnie wina twojego rocznika. Miałaś 6 lat w 1999, więc mniej niż ja.

00:25 - Trochę ogłady i kultury, to nie jest jakaś wsiurska karczma.

Gość gość
od autora byłam młodsza o 2 lata ;)

Gość gość
Za 20 lat tak samo bedzie się wspominać z utesknieniem dzisiejsze czasy, muzykę, filmy xxxx Tak tak, będzie się wspominać nuty Justina Biebera czy innej pseudo gwiazdki :d Jakie filmy się będzie wspominać, jak obecnie kino praktycznie upadło :D Jeszcze na początku XXI wieku, było jakoś względnie. Nawet aktorzy potwierdzają, ze obecnie kino przeżywa kryzys. Teraz jest boom na seriale..

Gość gość
najczesciej ginely kobiety w wieku 14-17lat. dramat, sk****ysyny

Gość gość
Np. nasze dzieci i wnuki będą podziwiać jaki być Jackson, Madonna, George Michael... Z polskich aktorów też wielu przejdzie do historii, z jak Karolina Gruszka np. , Andrzej Grabowski itd. A kicz i tandeta zawsze były np. w latach 80-tych. Także to, że mamy tez puste celebrytki i "gwiazdki" to nie znaczy, ze kiedys tak nie bylo

Gość gość1981
Powiem tak, źle nie było, ale dobrze też nie (wszystko wyglądało biednie i mizernie). Wtedy jeszcze nie weszło do konca "masowe ogłupianie" to sie dopiero rozkręcało. A w europie nikt nie myslal, że czeka nas najazd uchodzców, kolejna wojna swiatowa, w tv oglądalo sie Millenium, czytalo sie wiecej książek. Przez cale lata 90te chodzilam do podstawówki i liceum.

Gość gość
W ogole to ciekawa jestem jak bedzie wygladał świat za te 20, 30 lat...

Gość gość
Jestem świadoma że nie każdy ciepło wspomina dzieciństwo, cieszę się że moje wyglądało tak a nie inaczej. Życie było inne, więcej czasu mieliśmy na to co ważne, a dziś? ciągłą gonitwa.

Gość gość
A kicz i tandeta zawsze były np. w latach 80-tych. Także to, że mamy tez puste celebrytki i "gwiazdki" to nie znaczy, ze kiedys tak nie bylo xxx Tylko, ze dzisiaj ten kicz zalewa nas wszędzie. Przecież to co dzisiaj słuchają młodzi woła o pomstę do nieba. I to nie tak, że lata 90 te były wyjątkowe, bo dawniej jeszcze większe dzieła powstawały niż w latach 70-90. Dzisiaj muzyka poszła w robieniu sobie muzyki na komputerze. Nawet Beksiński pisał o tym w artykułach, że w XXI wieku czeka ludzkość zagłada muzyczna i się nie pomylił. Podobnie mówił o kinie i wszechobecnej kulturze. http://www.krypta.whad.pl/html/opowiesci_z_krypty/shit_przyszlosci.htm

Gość Jula8980808880
Ja bym nie chciała, może dlatego, ze ogólnie moje dziecnstwo wspominam raczej źle i mam uraz... a teraz moje dziecistwo to lata 90-te. Było na pewno mniej możliwości, szare blokowiska, tandetne zabawki... ogólnie w latach 90-tych było dużo kiczu. Jakieś lalki Barbie, którymi teraz żadne dziecko by się nie bawiło, różowe, plastokowe domy dla lalek. Jeśli chodzi o modę to był kicz bo np. pamietam mode na odsłoniete pepki i frędzle, jakieś warkoczyki na głowie, niebieski cien do powiek aż po brwi, brwi wyskubane prawie na zero i wiele innych... Tak to oceniam, ze teraz jednak kobiety wygladaja lepiej i ładniej niz wtedy i dzisiejsza moda jest jednak bardziej naturalna, może dlatego, ze mamy lepsze kosmetyki. Wtedy brak netu wydawał się normalny i 3 kanały w tv, ale jakby was przenieśc teraz do tamtych czasów to gwarantuje ,że byście narzekali po pewnym czasie :P

Gość Jula8980808880
Ale jesli chodzi o muzyke czy filmy to się zgodzę, tyle, że ja lubię jeszcze starsza niż z lat 90-tych np. Beatlesów, albo Janis Joplin, Cindy Lauper, Simon & Garfunkel. Muzyka lat 90-tych mi się nie podoba, to głownie Spice Girls, Britney Spears, Enrique Iglesias- czyli generalnie kicz

Gość gość
Tak to oceniam, ze teraz jednak kobiety wygladaja lepiej i ładniej niz wtedy i dzisiejsza moda jest jednak bardziej naturalna, może dlatego, ze mamy lepsze kosmetyki. xxx Padłem po tym komentarzu. Teraz kobiety wyglądają lepiej ? :D No może dla ciebie, ale dla facetów wszystkie wyglądają tak samo i brak im naturalności. Tylko pudry na twarzy, sztucznie zrobione wszystkie . Dzisiaj nie ma ładnych kobiet, lata 50-60 te to absolutna klasa.

00:31 - Taką samą opinię mieli Beatlesi. To dokładnie to samo. Za 50 lat podobni malkontenci będą wspominać: "Kiedyś to były czasy! Rihanna, Justin Bieber, Taylor Swift... Nie to co teraz, jakieś X, Y, Z".

Gość gość
aczkolwiek gosciu z powyzszego postu, Beksinski uwielbial wszelkie nowinki technologiczne - aparaty, kamery, komputer drukarki - w ostatnich latach zycia to juz chyba tylko grafika komputerowa sie zajmowal, bo wiadomo, sily do malowania juz nie te. x x gość dziś Np. nasze dzieci i wnuki będą podziwiać jaki być Jackson, Madonna, George Michael... Z polskich aktorów też wielu przejdzie do historii, z jak Karolina Gruszka np. , Andrzej Grabowski itd. A kicz i tandeta zawsze były np. w latach 80-tych. Także to, że mamy tez puste celebrytki i "gwiazdki" to nie znaczy, ze kiedys tak nie bylo x x no nie wiem jak w PL z dostepem do prasy kolorowej dawniej bylo, ale obcokrajowcy wiedza jakie ziółko bylo np z George'a Michaela, no zaczal w wieku 17 lat to troszki mu sodowa do glowy sadzila. puszczal na full muzyke wham w samochodzie i wbijal sie w korek w godzinach szczytu. kozaczyl. nic dziwnego ze teraz Biber chce zagrac glowna role w filmie o George'u - i to Bieber wymyslil ze trzeba by taki film nakrecic, no i ze Justin jest podobny do George'a z lat mlodosci. zawsze bylo ciekawie, ale fakt faktem teraz jest przegiecie. dawniej ciezarne nie pozowaly prawie nago do gazet. a tu beyonce, niki minaj, jak krowy wysokocielne wywalaja zwaliste cielska na okladkach gazet. niesmak

Gość gość
Lata 90 te to nie tylko gwiazdki pop, ale jeszcze w miarę dobry Metal, i rock, zespoły takie jak Pearl Jam, Nirvana. Sungarden, Alice in Chains, prawdziwe klasyki rapu, 2pac, Dr Dre, Wu Tang, Notorius Big, Nas,. W Posce Bartosiewicz, Kowalska, Lipnicka. Stankiewicz, Jopek, Górniak itp. Które przynajmniej miały talent i o wiele lepszy repertuar i teksty.

Gość Jula8980808880
00:47- Ale jeśli dobrze zrozumiałam, to nie porównujemy tu lat 50, tylko 90. Więc jeśli chodzi o 90-te, a teraz to owszem, uważam, że kobiety teraz malują się i ubieraja o wiele lepiej np. nie ma tej mody na brwi kreseczki, nie ma mody na tlenione blondyny ubrane na różowo typu lalki barbie, na jakies tandetne małe plecaczki z lateksu i wiele innych. Poza tym 30 latka w latach 90tych wygladała jednak starzej niz teraz, tak zaobserwowałam, że jednak kobiety jakby coraz lepiej sie trzymają

Gość gość
Taką samą opinię mieli Beatlesi. To dokładnie to samo. Za 50 lat podobni malkontenci będą wspominać: "Kiedyś to były czasy! Rihanna, Justin Bieber, Taylor Swift... Nie to co teraz, jakieś X, Y, Z". xxx Nie powiedziałbym, ale wypisując takie brednie, pozostawię to bez komentarza.

Gość gość
aczkolwiek gosciu z powyzszego postu, Beksinski uwielbial wszelkie nowinki technologiczne xxx Nie pisałem o jego ojcu, tylko o jego synu, Tomku, który był dziennikarzem muzycznym radiowej trójki.

Gość gość
Myślę że za 10 lat ofiary tej mody też będą śmiesznie wyglądały, ogromne usta i mnóstwo botoksu u tak młodych kobiet,brak indywidualizmu w ubierze..

Gość gość
liceum zacząłem we wrześniu 1999 i lata 90te były super!

Gość gość
Szczerze to rzygać mi się chce od tych Polskich depresyjnych kawałków. Przygnębiająca energia.

Gość Jula8980808880
Teraz też mamy rockowych artystów jak Kult, Chylińska. Poza tym kilku dobrze zapowiadających się jak Michał Szpak ( możecie się teraz śmiać, ale nie wiadomo czy kiedys nie przejdzie do historii bo z wielu kontrowersyjnych artystów się śmiano). Kamil Bednarek, Bajm i wiele innych. Teraz oni wydają się nam zwyczajni, ale za ileś lat może sie wlasnie ich wspominac