Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zbliża się mój termin drugiego porodu, panicznie sie boje, ratunku!

Polecane posty

Gość gość
A co ma robić jak dziecko pewnie smacznie śpi.Co jest w szpitalu do roboty niby?

Gość gość
Do gość 12:36 :) tu autorka Dziekuję Ci za duchowe wsparcie kochana :) U mnie ani jeden ani drugi poród nie dawał wczesniej objawow, pierwszy to po prostu wody poszly i zaczely sie lekkie skurcze jak na okres a tym razem przebudzil mnie o 4 sen że rodze bo mnie boli brzuch jak na okres wlasnie i juz od 4 nie spałam, czekałam na rozwój wydarzeń. Skórcze były lekkie ale coraz bardziej regularne, wiec o 6 wstalam, patrze a tu krwawienie, więc wykąpałam sie, ogoliłam i na porodówke. Przyjęli mnie bez kolejki i po godzinie byl synek na swiecie. Dostalam naraz trzy czopki doo******cze rozkurczowe wiec tym razem obyło sie bez oksytocyny ktora z kolei działa naskurczowo. A Ty koleżanko która szydzisz że weszłam po dwóch godzinach na kafe to może najpierw zanim wyszydzisz to zastanów sie co w tym zlego? Synek śpi a ja sobie przeglądam telefon i jako zalozycielka tego tematu czuje sie w obowiązku poinformować że u mnie juz po wszystkim, tym bardziej ze ktos wczesniej pisał bym dała znać. Nie musisz nazywać mnie "jeb*ną" czy jakkolwiek ubliżać. Pozdrawiam Cię. Tak tak, ze szpitala Cie pozdrawiam.

Gość gość
Super. :) Najważniejsze, że już po wszystkim. A przede mną :( Ale damy radę. 3maj się autorko, a trollice olej. Zdrówka dla dzidziusia.

Gość gość
U Ciebie też będzie expresowo, małoboleśnie czego Ci z całego serca życzę:) A Ty od jeb.. kwoki.... bez komentarza

Po cesarce moga byc rozne komplikacje - wzrasta ryzyko autyzmu i wielu innych chorob. Poza tym amerykanie prowadzili badania dotyczace dzieci po cesarce i stwierdzili ze ich mozg nie rowinie sie tak dobrze jak u dziecka urodzonego naturalnie. Moze wiec warto sie poswiecic i pocierpiec zeby zagwarantowac dziecku lepszy start.

Gość gość
gość dziś U Ciebie też będzie expresowo, małoboleśnie czego Ci z całego serca życzęusmiech.gif A Ty od j**.. kwoki.... bez komentarza X Mam nadzieję, to będzie mój drugi poród. Pozdrawiam serdecznie. :)

Gość gość
Ooo jak drugi poród to pół godzinki lekkich skurczów i dzidzia w ramionach :) Tego Ci życzę :)

Gość gość
Ojojoj nie posraj sie. Po porodzie caly dzien na kafe, ty jakas niedoj****a jestes ?

Gość gość
Hahaha jak mnie śmieszą takie trolle :D szkoda mi takich osób, widać jakie są nieszczęśliwe. Tak, autorka cały dzień może sobie siedzieć na kafe i cieszyć się ze swojego szczęścia, a co zabronisz? :D

Gość gość
Do autorka: no właśnie u mnie przy pierwszym porodzie wody zaczęły odchodzić ale nic pozatym się nie działo wiec po kilku godz podali mi oxty i zaczęło się kilku godzinne piekło.. A teraz skurcze to miałam w sumie od samego rana takie co 10 min ale pojawiały się i znikały.. tylko ze ja przyzwyczajona do skurczy bo od 7 miesiąca to mnie non stop męczyły silne Braxtona-hicksa i kilkukrotnie juz regularne to te tez uznałam ze pewnie znowu fałszywy alarm i cały dzień bo od ok 11 z małą przerwą spędziłam na zakupach, dopiero silniejsze poczułam tak ok 19 kupując nowe buciki:D tak więc wróciłam spokojnie do domku, prysznic i na porodówke. Może też dzięki temu tak szybko poszło, partych miałam 5 min dosłownie chyba ze 3 razy parłam i juz były moje śliczności na świecie :)

Gość gość
Ciesze sie autorko ze jestes kolejnym przykladem na to ze drugi poród jest zdecydowanie szybszy ;) Moj pierwszy porod trwal łącznie 6 godzin wiec mam nadzieję ze drugi zamknie sie w trzech ;)

Gość gość
Cieszy sie ze szczęścia na kafe ja p*****le jaka ty idiotka jestes. Meza nie masz ?? Ja p*****le co za patola

Gość gość
Autorko może miałaś za mało dawek znieczulenia, albo dawki były za małe. Mi znieczulenie podano zanim zaczęły się prawdziwe bóle. Anestezjolog zwiększał dawki kilkakrotnie i mój poród to była bajka. Nie powiem, że nie bolało, bo bolało, ale ból bardzo znośny w porównaniu z tym, co opowiadają inne kobiety. Sama zastanawiam się jak to jest.Czy jedne kobiety dostają więcej znieczulenia, a inne mniej? To znieczulenie to podobno duży koszt dla szpitala, dlatego mogą na nim oszczędzać. Dwie dawki na tyle godzin to moim zdaniem mało, ja rodziłam 6 godz. z oksytocyną i tych dawek na pewno było więcej.

Gość gość
Gratulacje :)

Gość gość
21.07 trollu, ma męża ale zapewne jest e ciągu dnia w pracy i zarabia na swoją rodzinę jak każdy prawdziwy mężczyzna :p ale co ty możesz o tym wiedzieć :D

Gość gość
Tu autorka Mój synek skończył własnie 4 miesiące :-) Życzę wszystkim z całego serca tak lekkich, ekspresowo szybkich porodów jak ten mój drugi - bez znieczulenia, naturalnie, bez rozcinania brzucha, bez blizn i przykrych zrostów. I bez żadnych pęknięć - z tym mi sie akurat nie udało ale na szczęscie juz po wszystkim :-)

Gość gość
Po dwóch porodach to masz kapiszona tak rozciągniętego , że tarcie zapewni tylko murzyńska pała :classic_cool:

Gość gość
Sam jesteś kapiszon łosiu. Akurat budowę mam jakbym nie rodziła nigdy - tak mi powiedziała pani ginekolog na niedawnym badaniu, także sorry, nie pośmiejemy sie razem