Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Drażnią mnie bardzo religijni ludzie

Polecane posty

Gość gość
16:12 przyjemność nie równa się sadyzmowi, bezwzględności ani zabijaniu. Chyba, że u ciebie, ale nie uogólniaj na podstawie swojej wypaczonej psychiki.

Gość gość
Chrześcijański Bóg nie ma płci.

Gość gość
Każdy człowiek ma inny charakter, inne talenty, kombinacja tych kilku czynników jest wyjątkowa. A oni to tracą. Niekoniecznie. Przykazania są dla mnie kopią napisów ze starożytnej tablicy, nie boje się myśleć inaczej - na przykład mogłabym zabić człowieka i nie mieć po tym wyrzutów sumienia, natomiast zabicie psa nie poszłoby mi tak łatwo. I nie chodzi o to, ze jestem nienormalna - człowiek jest w stanie się obronić, to ze się nie bronił nie jest moją sprawą, natomiast pies jest dużo słabszy. Ja, w przeciwieństwie do "Boga", nie mam w zwyczaju celować w słabszych - "Bóg" za to, Wszechmogący, według tego co o nim wiadomo, wielokrotnie testował ludzi, igrał sobie z życia i zsyłał na nich różne klęski. A to, sorry, ale nie jest w porządku.

Gość gość
16:15 Jeśli sobie oglądasz tylko tv, nikt Cie nie obchodzi...to jest sadyzm. Mentalny.

Gość gość
16:04 opowiadasz caly czas o statotestamentowym Bogu. A tymczasem Bog poświęcił swojego Syna, by jego krew zmyła grzechy świata.

Gość gość
16:15 Miłość zawsze łączy się z cierpieniem. Ta prawda tak bardzo Cię razi.

Gość gość
To z 16.17 było do pierwszego postu Broken

Gość gość
Wyjaśniam dlaczego... czyli ze należy każdego ateistę zapiąć w pasy i dać środek na uspokojenie?

Gość gość
16:15 Miłość łączy się z cierpieniem ponieważ my ludzie nie jesteśmy doskonali, ani pod względem duchowym, ani fizycznym.

na przykład mogłabym zabić człowieka i nie mieć po tym wyrzutów sumienia, natomiast zabicie psa nie poszłoby mi tak łatwo x w takim razie powinnaś być wydalona z naszej cywilizacji, jesteś jej zakałą.

według tego co o nim wiadomo, wielokrotnie testował ludzi, igrał sobie z życia i zsyłał na nich różne klęski. x igrał z życia XD akurat starotestamentowi to było ścierwo moralne w większości, miał do nich świętą cierpliwość

Gość gość
gość dziś 16:15 Miłość zawsze łączy się z cierpieniem. Ta prawda tak bardzo Cię razi. x Czekam na rozwinięcie tezy. Jeśli dla ciebie miłość oznacza zadawanie cierpienia, to jestes chory psychicznie.

Wyjaśniam dlaczego... czyli ze należy każdego ateistę zapiąć w pasy i dać środek na uspokojenie? x ateistę lewaka tak.

Gość gość
16:25] Jesteś doskonały(a) fizycznie, duchowo? Nic Ci nie brakuje? Odpowiedz sobie na to pytanie.

Gość gość
Sadyzm, nawet rzekomego boga, nie niweluje żadnych niedoskonałości. Może je tylko pogłębiać i niszczyć wiarę.

Gość gość
Katolicki Bóg jest bezduszny i okrutny, ponieważ został stworzony przez katolików na ich obraz i podobieństwo.

Gość gość
16:30 Obozy koncentracyjne, wojny....to ludzie czynili zło.

Gość gość
16:30 Nadal czynią zło....ludzie krzywdzą siebie nawzajem. Wiem jak trudno przyznać się do winy, zawsze człowiek szuka kozła ofiarnego.

gość dziś Katolicki Bóg jest bezduszny i okrutny, ponieważ został stworzony przez katolików na ich obraz i podobieństwo x :D ktoś tu przesadził z narkotykami widzę:D

Gość gość
A wiesz, że Hitler też rozczulał się nad zwierzętami?

Gość gość
Jesli narkotykami nazywasz częste praktyki religijne, to tak.

Gość gość
Od stwierdzenia "mogę zabić człowieka" blisko do "Żydzi to podludzie", "kobieta jest gorsza od mężczyzny", "moje ciało to moja sprawa. Aborcja to nic złego ". Wszelkie zło wynika z olania 10 przykazań. Przykazań, które według Ciebie krępują wolność.

Gość gość
Jak chodziłam na religie to ksiądz uczył nas "prawd wiary" drugi punkt mówi że - bóg jest sędzią sprawiedliwym który za złe karze a za dobre wynagradza, jeśli to prawda to znaczy że boga trzeba postawić w stan oskarżenia za Holokaust, za niewinne dzieci z Biesłany, za to że większość zbrodniarzy hitlerowskiech nie zostało skazanych oczywiście jeszcze więcej "nie kompetencji boga by się znalazło.

10 przykazań to w dalszym ciągu podstawa etyki. Trudno sobie wyobrazić dzisiejszy świat bez tego dziedzictwa judaizmu i kontynuacji ze strony chrześcijaństwa.

Gość gość
16:52 zostaną rozliczeni po śmierci. Na tym świecie nie ma sprawiedliwości. Możesz zabić 2 człowieka bo masz wolną wolę. Nie oznacza to, że nie bedziesz z tego rozliczona. Bóg wyraźnie mówi "Nie zabijaj". Do tego mamy paruzję, która będzie końcem świata jaki znamy. Nie będzie już cierpienia, śmierci, starości, grzechu. Wszystko w swoim czasie.

Gość gość
Mnie wychowano w bezwyznaniowej rodzinie, rodzice mieli ślub cywilny, nie ochrzcili nas. Do religii nic nie mam, w każdej chwili mogę przyjąć chrzest, sakramenty, zostać świadkiem Jehowy, katolikiem, buddystą, pytanie tylko po co? Dekalog jest w porządku i byłby raj na ziemi, gdyby ludzie tylko chcieli traktować go na poważnie. Chrystus też nauczał samych dobrych rzeczy, miłości bliźniego na przykład, ale ludzie mają to gdzieś i to jest przykre. Jeśli religia coś dla ciebie znaczy, postępuj zgodnie z nauką twojego kościoła, a nie rób sobie kpiny z tego, bez sensu ☹

Gość gość
Do 16:59 "po śmierci", to jest ten kit który kościół wciska wtedy gdy są dowody na to że ta cała wiara to ściema gdyż wie że tego nie można udowidnić więc wciska coś na co nie ma dowodu.

boga trzeba postawić w stan oskarżenia za Holokaust, x trolling ekskluzywny, gdzie Ci zapłacić honorarium:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość gość
Dokładnie 17.03 Super wpis s