Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

samotne mamy, czy macie swoje życie prywatne? jak to robicie?

Polecane posty

Gość gość
Ale co chcesz robic ze nie mozesz tego z dzieckiem robic?chyba faktycznie dawac doopy po krzakach.moja kuzynka ma sąsiadke taką wlasnie mamuśkę,przy byle okazji jej podrzuca dziecko''na godzinke''i znika na zakupy na wiele godzin.To samo weekendy,kuzynka nie chodzi na imprezy wiec tez siedzi nocami z jej małym.mnie az krew na to zalewa

Gość gość
To jest właśnie masakra,zrobić dziecko i niech wszyscy sie nim zajmują tylko nie mamusia''Bo ona biedna tez musi miec swoje życie i jeszcze depresji dostanie jak z dzieckiem posiedzi''.Dawniej kobiety rodziły po kilka dzieci i starsze musiały wychowywac mlodsze,teraz mamuśki mają jedno a i tak traktują je jak kukułcze jajo i patrzą tylko żeby je podrzucic.Tylko dzieci żal w tym wszystkim.

Gość gość
Wyjść do kina , spotkać się i posiedzieć na piwie wieczorem , popatrzeć na ludzi

Gość gość
No niestety na piwka z koleżankami to ja chodziłam jako 20 latka,do kina z chlopakiem na randki.Teraz jak mam dziecko z mężem czasem chodz imy ale rzadziutko,a na piwka na miasto jakos mnie nie ciągnie.jak sie ma dziecko to niestety proszę pani myśli sie o nim a nie o piweczkach na mieście,jesli nie była pani gotowa trzeba bylo się zabezpieczyc

Gość gość
Tak tak lez innemu do wyra niech cie kolejny zapyli, bo mamunia musia sie zaspokoic i byc szczesliwa.

Gość gość
'' dziadkowie średnio chętni na opiekę jak ma być rozrywka. .''No i bardzo dobrze,jeszcze cie opieprzyc solidnie powinni.jak sie chce rozrywek ,kin i piwek na miescie to sie nie decyduje na dziecko moja droga,ja dziecka nie mam bo właśnie wiem ze zabrałoby mi ono wolność a tego na razie nie chce.myśle ostatnio jednak coraz czesciej i moze za 2-3 lata sie zdecyduje,ale wtedy będę myslec o dziecku,nie o piwkach z koleżaneczkami.

Gość gość
Poważnie?Masz dziecko i marzy ci się wieczorne siedzenie na piwie?Mnie takie rzeczy cieszyły jak miałam 19 lat,a ty masz dziecko i dalej pstro w glowie?

Gość gość
Przykro się czyta takie rzeczy:(Mama jest nieszczęśliwa bo czuje ze dziecko zabrało jej wolność,z drugiej strony takie dziecko od którego chce sie uciec tez czuje ze jest odtrącane,bo sorry,5 latek to juz mały człowiek i rozumie dużo a czuje jeszcze więcej.Szkoda ze ludzie decydują sie na dziecko nie będąc na nie gotowymi.

Gość gość
Jestescie niesprawiedliwe. Np ja zostalam wdowa 5 lat temu gdy dzieci mialy roczek i 4 lata. Bez przerwy sama z nimi zawsze i wszedzie. Nie mam na miejscu rodzicow, gdy musialam wyjsc sama np do lekarza to kolezanka mi zostawala z dziecmi. Bylo tych wyjsc raptem kilka. I pomalu staje na nogi teraz bedzie dzien kobiet chcialabym pojsc do lokalu na taka impreze ale raz ze nie mam ich gdzie zostawic na wieczor, dwa ze nie wiem jakbym sie bez dzieci czula czy umialabym sie zrelaksowac. Tylko marze sobie... A wam zycze wiecej dystansu i mniej jadu........

Gość gość
No właśnie. Dobrze ktoś wyżej napisał. Ja mam w tym roku 28 lat, córka będzie miała 5 , kocham ją najmocniej na świecie ale chyba każdemu należy się od czasu do czasu wyjście tzw odskocznia.

Gość gość
może akurat w waszym przypadku te odpowiedzi sa niesprawiedliwe,ale ja sama znam multum przypadków że mamuśki tylko patrzą żeby dziecko podrzucac przy kazdej byle okazji siostrze/koleżance/sąsiadce,a same używają zycia bo im sie należy

Gość gość
a w sumie to nie wiem w czym problem,pytasz''jak sobie radzicie''.no a jak mozna sobie radzic?zostawic rodzicom,ciotkom czy komus z rodziny ew dobrej przyjaciółce lub opiekunke wynająć,mozna inaczej?chyba nie dasz mu srodków naennych ani ciągać po barach nie będziesz go ze sobą

Gość gość
Autorko -, ty już miałaś swoją "odskocznię". Po tej "odskoczni" trudno ci o kolejne odskocznie - i ciesz się z tego. Bo po kolejnej "odskoczni" będzie jeszcze trudniej o odskocznie. A kolejne pińset wszystkiego nie załatwi...

Gość gość
Hahahaaha o matko ale się uśmiałam piwko jej się marzy c****o ja swędzi zaraz będzie znowu z brzuchem darmozjadzie zajmij się dzieckiem

Gość gość
No właśnie szuka znowu chłopa zaraz nie będzie z kim zostawić drugiego dziecka bo jej się zachciało kina i piwa kobieto nie ośmieszaj się czep się roboty. A piwka się możesz napić w domu i oglądnąć film ale ona chce wyjść randki jej się marzą a dziecko cierpi

Gość gość
Może zaproś koleżanki do siebie,na kawke ,dziecku znajdz zajęcie zeby nie przeszkadzało,co do patrzenia na ludzi to chyba nie siedzisz w domu jak więzien 24/h?No chyba ze patrzec musisz akurat na tych ludzi płci męskiej w barze,no to wynajmij opiekunke,pełno ogłoszen jest,duzo nie biorą

Gość gość
Właśnie jak to chcesz''popatrzec na ludzi''?Siedzisz w domu 24/h,jedzenie ci przywożą pod drzwi,a ty więzien uwiązany drugiego człowieka nie widzisz?Puść se tv,tam dużo ludzi jest:D

Gość gość
Jesteście chore i zgryzliwe

Gość gość
Szuka kolejnego zapladniacza ktory ja w zad kopnie i znow bedzie bol jak sie z domu wyrwac i rozrywke znaleźć

Gość gość
Kobieta kobiecie jednak wiedźmą i wilczycą. Wyobraźcie sobie, że nawet kochając swoje dziecko najbardziej na świecie trzeba czasem wyjść do ludzi, pośmiać się, zapomnieć o zmartwieniach, których samotna matka ma aż nadto. Wcale nie musi chodzić o alkohol czy innych facetów. Odpowiadając na pytanie - bardzo dbamy z byłym, żeby nasz syn miał z nim częsty kontakt, nocuje u niego raz lub dwa razy w tygodniu. Ja wtedy mam czas dla siebie, który spędzam albo robiąc sobie domowe spa, albo idąc na zakupy, na które trudno zabrać dziecko, albo spotykając się z koleżanką na kawie lub o zgrozo piwie, albo- tak jak dziś - w łóżku z laptopem i ulubionymi serialami.

Gość gość
"O spotkaniach z koleżankami, wyjściach na kawę czy do kina mogłam zapomnieć. Zawsze zastanawiam się, jak samotne matki znajdują sobie drugiego męża." Patola dziecko upycha po rodzinie i dalej szlajać sie

Gość gość
matko, co za wredne baby :O na wszelkich innych topikach wszędzie trąbią, żeby zostawić dziecko z mężem i iść się zrelaksować do kina, na zakupy czy pogaduchy a tu nagle wielki problem, bo ma 1000% czasu wiecznie z dzieckiem spędzać :O nienormalne i wredne jesteście :O co to takiego chce robić, że dziecko jest "problemem" - nie musi nic wielkiego robić. Kino z dzieckiem 5-letnim? Ale, że co na bajkę ma iść dla swojej przyjemności i odskoczni? :O Na basen by nie móc po pływać tylko z dzieckiem w jaccuzzi albo płytkim baseniku siedzieć? :O Zakupy ciuchowe też się dużo lepiej robi bez takiego malucha za którym trzeba ciągle oczami wodzić. Ona chce od tej ciągłej opieki odpocząć. Co w tym kurde dziwnego???? Same jak macie mężów to nie wierzę, że absolutnie wszędzie zabieracie dzieci ze sobą :O Nawet pogaduchy z kumpelą - po kiego grzyba dziecko przy tym? PS Mam męża, trójkę dzieci i ni cholery was baby jędzowate nie rozumiem. Same jakbyście rozstały się ze swoimi to też byście szukały jakiejś odskoczni. A myśl o tym, by już do 18-tki dzieci być nie kobietą, a matką tylko, to na pewno byłaby super wizja dla was. Człowiek nie chce żyć sam. Dzieci wyfruną, a wtedy to już będzie za stara by kogoś sobie znaleźć. Ale co tam. Ona się w tym w ogóle nie liczy. Jej życie się skończyło w momencie, kiedy zaszła w ciążę. Czy by ten mąż przy niej był czy nie :O

Gość gość
ale jakiej znowu odskoczni ? Ja niczego takiego nie szukam. Przerwa na kawę jest moją odskocznią. Uwaga zaszokuję cię kawa w domu, nie w spelunie. I nie czuje potrzeby łazić po mieście wieczorami jak kocica w rui. Pewnie za młodu giry rozłożyłyście to nie wyszumiały sie i wciąż nosi bo c****o swędzi, "wyjście na piwo" k***a "siłownia" to "to" teraz sie tak nazywa.

Gość gość
a co nie wypaliło z ojcem dziecka że już po rozstaniu ? Za ciężki był małżeński żywot jednak do strawienia ? Amory sie znudziły i zabawa w rodzinę też, a może to była wtopka ? Nie myślało się bo poniosło

Gość gość
Ty nie udawaj, starsza pani, że nie wiesz o co kaman!! Bo ty dobrze wiesz o co autorce kaman - co nie!!! A na pewno nie chodzi jej o kawe i piwko z koleżanką, ani o kino w swoim towarzystwie - tylko o coś z..goła innego. Rozumimy sie? :classic_cool:

Gość gość
ja mialam w domu 2,5 latke.Ja nie mialam z kim ja zostawiac wiec chodzila z nami.A potem zaczal przyjedzac do nas na weekendy i po kilku miesiach zamieszkal znami. A moja corka bardzo polubila go.I tylko tomek tomek.Ja wyjezdzal w niedziele to nagle byla chora.Zawsze ja ucho bolalo.Do dzis sie z tego smiejemy. Nie wystarszył sie tego.ze mam dziecko.Nie zna wogole ojca biologicznego i tomek jest jej ukochanym tata.

Gość gość
Autorkę poprostu swędzi c**a , nie ma kto komina czyscić, na kawę z koleżanką buhahaha tak to się teraz nazywa. Przyprowadzaja nowych tatusiów na weekendy robią dzieciom wody z mózgu pieprza się cały weeken a za tydzień kolejny nowy tatuś blee

Gość gość
Mam wrażenie, że te nienawistne komentarze pisze jedna i ta sama osoba, która w dodatku ma obsesję na punkcie seksu i widzi w nim naszą jedyną motywację.

Gość gość
ja w sumie bylam sama jeszcze w ciazy.Jak zaszlam w ciaze too mnie zostawil. A mojego poznalam przez taki serwis w sieci plus fan scan cos w ten desen. I tak sie zaczelo.Jestesmy teraz ponad 5.5 roku.

Gość gość
Ale zazrdosne suki tu siedza. Uwiazane do budy :D :D