Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Confusedidk

Depresja kolegi

Polecane posty

Gość Confusedidk

Od kilku dni borykam się z bardzo poważnym problemem. Kolega wyznał mi, że ma myśli samobójcze. Nie jest to mój bliski znajomy. Kiedyś rozmawialiśmy częściej i kolega ewidentnie był mną zainteresowany, a ja przez cały czas dawałam mu delikatnie do zrozumienia, że nie podzielam jego uczuć. Ale to tylko takie gówniarskie zaloty. Teraz mamy po niecałe 16 lat. Po ponad 2 latach bez ani jednego spotkania, wpadliśmy na siebie. Zaczął do mnie pisać, znowu trochę podrywać. W sumie odpowiadałem na jego wiadomości tylko z grzeczności. Kilka dni temu napisał do mnie bardzo poważną wiadomość, że ma depresję, a nawet myśli samobójcze i nie ma nikogo oprócz mnie, komu mógłby o tym powiedzieć. Jak już wspominałam, nie przyjaźnimy się. Nie mam pojęcia co mam zrobić z tą informacją, bardzo nie odpowiada mi taka odpowiedzialność. Po prostu nie czuję się na siłach, żeby doradzać prawie obcej osobie w tak istotnych sprawach. Co powinnam zrobić? Mam komuś o tym powiedzieć wbrew jego woli? Wiem, że to zabrzmi okropnie, ale najchętniej urwałabym kontakt, gdyby tylko pozwalało mi na to moje sumienie.

Gość gość
Telefon zaufania? Błękitna linia?