Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żałuję że sie wygadałam koleżance że myśle o drugim dziecku

Polecane posty

Gość gość

Już wtedy czułam że źle robie gadając o tym ale nie sądziłam że to sie tak szybko zemści. Teraz gadamy przez tel i ona już z tekstem czy "już sie staramy o dzidziusia". Zaraz zaczne czuć jej oddech w mojej sypialni mimo że sie o dziecko jeszcze nie staram.

Gość gość
Nie rozumiem ludzi wtrącających się w tak intymne sprawy i mówiących o tym publicznie. Koszmar jak na imprezie rodzinnej jakiś wścibski wujek z obleśnym uśmiechem zaczyna "to kiedy ten dzidziuś, pracujecie nad tym hehe"! Obleśne.

Gość gość
omg, aleś przewrażliwiona :O To to jest w końcu Twoja koleżanka czy nie? Normalne pytanie Ci zadała. Baby to są jednak paskudne. Zamknij się w 4 ścianach i z NIKIM o niczym nie rozmawiaj, bo czasem ktoś zada Ci potem jakieś pytanie na poruszane przez Ciebie wcześniej tematy :O

Gość gość
Mój mąż nieopatrznie w trakcie rozmowy wspomniał swojemu ojcu o tym że ''chyba w tym roku zaczniemy myśleć'' i kto stał się ofiarą tych słów? -ja! przy każdej okazji,oczywiście jak męża nie było w pobliżu zaczynały się głupie dwuznaczne docinki, żarty o bocianach,kapuście aż wreszcie pytania typu: ''no jak tam posuwają się te sprawy?'' innej osobie szybko bym otp*********a pater noster ale teściowi,osobie prawie 70 letniej było mi jakoś niezręcznie. Za każdym razem nie reagowałam lub udawałam głupią,że nie wiem o co chodzi. Spokój miałam dopiero gdy faktycznie zaszłam w ciążę. A mąż dostał zjebkę, że nie życzę sobie aby poruszał z teściami nasze intymne sprawy bo robi się z tego nie wiadomo co ;-/

Gość gość
O k... autorko a co ona niby takiego powiedziała ? to jest normalne pytanie

Gość gość
Rozumiem krytyczne uwagi bo koleżanka jak to koleżanka, bedzie omawiać co akurat na świeczniku, ale zła jestem na siebie po prostu że byłam taka głupia i o tym powiedziałam, zupełnie zapomniałam że przecież ludzie słysząc coś takiego to traktują to już z miejsca strasznie na wyrost i myślą że od razu są już wielkie starania. Teraz laska będzie mnie obserwować i sprawdzac jak nam idzie mimo że żadnych starań jeszcze nie rozpoczełam, a nawet mam obawy do ich rozpoczęcia, ale ona i tak zaczęła dopytywać o "widełki czasowe", no dramat po prostu jaka presja, zaczęłam sie wycofywać z tego co wcześniej gadałam żeby mi nie "stała za ramieniem" i nie kontrolowała

Gość gość
To już teraz wiesz, że mowa jest srebrem a milczenie złotem.

Gość gość
Ja cię rozumiem, takie dopytywanie jest przykre zwłaszcza jeśli starania się długo nie udają.

Gość gość
Ludzie nie mają taktu i klasy za grosz.

Gość gość
Dlatego też my nikomu nie mówiliśmy. Jesteśmy na końcu 4 miesiąca ciąży i jeszcze nikt nie wie, oprócz lekarza prowadzącego. Jak zacznie się 5 miesiąc poinformujemy rodzinę i znajomych. :-)

Gość gość
Ja p*****le,ludzie to maja problemy!Czytalam caly post autorki i wedlug mnie jej kolezanka najwyczajniej w swiecie zadala normalne pytanie.To juz nie wolno dobrej kolezance o nic zapytac?Ludziom to naprawde w d****h przewraca sie.Jakby powiedziala to zlosliwie czy wypominala to juz inna sprawa.

Gość gość
Jaka presja? Dziwna jesteś... Jak tak ci to przeszkadza, to jej powiedz, że jednak przemyśleliście sprawę i o dziecko postaracie się dopiero za 4 lata. Co najmniej.

Gość gość
Niepotrzebnie mówiłas. Dla mnie taka sprawa powinna pozostac miedzy zona a mezem, to jest intymna sprawa i po co to rozglaszac ?