Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

TLUSTY CZWARTEK

Polecane posty

Gość gość

Smacznego. Jemy obowiazkowo paczki.

Gość gość
nie jem cukru bo jest prozapalny, karmi raka, otłuszcza okolice brzucha, dręczy trzustkę i roznosi du.psko!

Gość gość
Raz nie zawsze. Na jednego mozna sobie pozwolic,no moze dwa.

Gość gość
skoro umiesz poprzestać na jednym to umiesz nie zjeść ani jednego

Gość gość
09:48 Jak mnie wkur***ają tacy fit ludzi, co nie zjedzą pączka czy kawałka ciasta, bo nie daj Boże umrą od tego. Leszcze lepsi są Ci co nasmażą pączków z batatów, albo mąki orkiszowej, bo zdrowiej. Ludzie opamiętajcie się! Tyle chemii i tłuszczów trans w naszym jedzeniu na co dzień a oni się boją pączka zjeść raz w roku. Paranoja! :/

Gość gość
żadne fit po prostu zdrowy rozsądek. robicie trzustce piki insulinowe aż wreszcie okazuje się że cukrzyca typy 2. jak widzę w biedronce ludzi kupujących zgrzewkami napoje w których jeszcze więcej niż cukru jest aspartamu to płakać mi się chce że sobie i dzieciom gotują taki krótki los. sztuczny cukier nie jest człowiekowi potrzebny do życia a sypią go wszędzie.

Gość gość
Najlepszy do słodzenia jest miód! Sacharyny jest tam kilka procent a reszta to cukry proste łatwo przyswajalne.W cukrze sacharyny jest przeszło 60%

Gość Edziaaaaaaaa
Jakiej k***a sacharyny??

Gość gość
10:09 Nie piję żadnych kolorowych napojów, tylko woda, herbata, kawa. Kupuje tylko ciemne pieczywo, makarony, kasze, ryż. Nie pamiętam kiedy jadłam jakiegoś fastfooda. Nie wyobrażam sobie jednak nie zjeść pączka w tłusty czwartek, jeden już za mną-na śniadanie do kawki. Myślę, że moja trzustka to przeżyje. Z cukrem nigdy problemów nie miałam, nikt w mojej rodzinie też nie.

Gość gość
Właśnie najbardziej rozwalają mnie wypowiedzi ludzi, którzy wymądrzają się na forum, a nawet nie potrafią poprawnie napisać niektórych słów (SACHARYNY?? :o ). Skończyłam studia biologiczno-medyczne i trochę wiem na temat skoków cukru w organizmie i nie wyczytałam nigdzie aby ktoś rozwalił sobie trzustkę, albo zmarł po zjedzeniu kilku pączków. Jednak kto wiem, może Ty czytałaś mądrzejsze książki

Gość gość
medycyna i biochemia w Polsce ma słabiutki aparacik pojęciowy stąd takie kolejki do specjalistów. ale..nikogo nie trzeba uwiadamiać na siłę. ;)

Gość gość
Osobiscie cukier ograniczam do minimum. A jak sobie ppzwole na slodkosci jak np. dzis to liltd)) pije herbatke z bialej morwy,ktora tkm)) reguluje cukier w organizmie. Troche czytam o ziolach i ich wlasciwosciach leczniczych. M

Gość gość
10-28 Odnosnie kolejek do specjalistow to sytuacja raczej nie poprawi sie a moze sie pogorszyc. Nowy projekt odnosnie sieci szpitali ma wejsc w zycie od pazdziernika tego roku.

Gość gość
To tradycja. A eko-stukniętych nie słuchajcie, umrą...zdrowi:)

Gość gość
11.40 a może się polepszyć. Więcej optymizmu. Kraczą tylko stare baby.

Gość gość
polska opieka medyczna prozdrowotna czy inaczej zapobiegawcza jest na etapie powijaków. jakby lekarze głosili jakimi sposobami unikać chorób przewlekłych to wylecieliby z roboty na zbity...

Gość gość
wmawia się ludziom że suplementować się nie wolno bo można sobie zaszkodzić tymczasem pasteryzowane jedzenie, warzywa uprawiane na wyjałowionych z mikroelementów gablach bogate co najwyżej w pestycydy bo nikomu nie chce się ręcznie plewić etc sprawiają ,że ludzie żyją w niemal permanentnej awitaminozie, amikroelementozie i aenzymozie...że tak to ujmę. a przy tym mało kto się zastanawia ile jest cukru w produktach pośrednich z której przygotowujemy posiłki. ciemnogród i tyle.

Gość gość
A mnie w******ja tacy ludzie to karza innym jesc paczki z powodu jakiejs wymyslonej glupiej tradycji. Jezeli nie mige jesc badz nie chce z powodow zdrowotnuch to j ie bede napychac sobie nimi buzi tylko zeby uszczesliwic jakas kretynke ktorej sie nie podoba moja decyzja. Idz sama wp*****lac te paczki skoro tak cie uszczesliwiaja a tym co nie chca jesc daj z laski swojej spokoj.

Gość gość
Nie jem, pierniczę, zdrowa dieta jest dla mnie ważniejsza. PS. Kiedyś gdy nażarłam się pączków w Tlusty Czwartek kilka lat diety poszlo się...

Gość gość
Powyzsza iodpowiedz do gosc 10. Najlepiej napchaj sie tak by nie moc otworzy geby sobie.zribisz dobrze i inni tez beda szczesliwi ze nie beda wysluchiwac twojeo belkotu.

Gość gość
Dzis 13:15 i slusznie.. ja tez nie jem..zjem paczka..zpwodu jakiegos wymyslu ludzkiego.. co zniweczy moj wysilek na ktory pracuje od kilku miesiecy..

Gość gość
13:18 dokładnie tak :-)

Gość gość
13:16 do kogo sapiesz?

Gość gość
Ja ogólnie nielubię słodyczy ;) Zjadłam ciabbattę pelnoziarnistą z serem, pomidorami, świeżą bazylią , pesto i chili :) Pączka musiałabym w siebie wmusić ;)

Gość gość
* nie lubię miało być ;) a i masło czosnkowe jeszcze tam było.

Gość gość
Kazdy ma prawo wyboru.

Gość gość
tłusty czwartek w niektórych kręgach zwany jest dniem kafeterianek.