Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o "aferze" z Teatrem Powszechnym i spektaklem "Klątwa"

Polecane posty

Gość gość
mi wystarczy fakt ze była scena seksu oralnego z papieżem,co mi więcej potrzeba ,nic,i nie obchodzi mnie w jakim kontekście i po co ,była ,koniec kropka

Gość gość
a że ktoś tego nie rozumie to tez mnie g****o obchodzi,ważne że prokuratura rozumie

Gość gość
"Artystom" ostatnio brakuje pomyslow, a ze lewaki im to zasponsorowaly to zrobili wszystko to co szokuje, zabraklo chyba tylko wkladania Polskiej flagi w kupe....a ta ideologia dorobiona do fabuly ze pedofilii w kosciele nie da sie inaczej niz poprzez uzycie szokujacych srodkow jest na poziomie gimnazjalnym.

Gość gość
Z kościoła też nieraz wychodzą oburzeni ludzie i co? :) Poza tym powtarzam: Wypowiedzi krążą działaczy PiS, jakiś katoli i innych oszołomów narodowcowych, którym raczej ten spektakl nie po drodze. Nie widziałam ani jednej wypowiedzi kogoś kto widział i był zniesmaczony. A napisać artykuł że"wyszli ludzie z przedstawienia" to każdy może. Ile w tym prawdy a ile ściemy tego sam autor nie wie...

Gość gość
"byłaby to.krytyka niesłuszna, a same opisane sceny jakoś mnie nie oburzają." x ale nawet wielu ateistów i antypisowców oburzyły i co? ciebie pewnie nawet nasranie na flagę polską by nie oburzyło

Gość gość
17:26 ale co cię oburza? Seks oralny czy papież?

Gość gość
tu masz wypowiedzi na nie niepisowcow i nie katolikow ,tylko ludzi którzy mają poczucie i wyczucie ,

Gość gość
uzycie wizerunku do sceny ,to,twoje zidiocenie też mnie oburza:-) ale już się przyzwyczaiłam do waszego poziomu

Gość gość
(17:28) A co masz do katolikow?W czym przeszkadzaja ci?Ja do kosciola nie chodze od wielu lat,ale nie czepiam sie "katoli" skoro mnie i mojej rodzinie osobiscie nic nie zrobili.

Gość gość
17:29 nie w tym rzecz. Nie widziałam to nie potrafię ocenić kontekstu a sam fakt takich scen to nie powód do oburzenia dla mnie. A co do flagi to najbardziej nia sobie tyłek podcierają takie szmaty z ruchu narodowego i inne oszołomy. Niby szacunek niby honor a w rzeczywistości banda agresywnych faszystów.

Gość gość
zresztą jedna mi tu robiła wywody że miłośc to tylko chemia,ogólnie chce mi się na was rzygać ,kafeteryjne bagno,ludzkie bagno ,wszędzie syf

Gość gość
gdyby np. obrażono michnika, kijowskiego, tuska, nowoczesną czy kod to lewactwo by podniosło wrzawę nie z tej ziemi nie mówię już o obrażaniu żydów czy gejów...

Gość gość
Do katolików nic. Do katoli wiele.

Gość gość
(17:34) A do tych "katoli" co masz?Zrobili ci krzywde?Zamordowali kogos z twojej rodziny?

Gość gość
(17:33) To,ze ciebie nie oburzaja "takie" sceny to nie oznacza,ze innych tez nie maja oburzac.

Gość gość
Nie muszą mordować. Wystarczy że własny chory światopogląd narzucają prawnie w podobno świeckim kraju.

Gość gość
(17:39) A co,groza ci z pistoletem przy glowie czy chca w imie swoich przekonan sciac ci glowe mieczem?Przymuszaja cie sila do czegos,ze tak glupio trzeszczysz?

Gość gość
Rzecz jest w tym, że mieli odwagę tylko do tego, aby napluć na kk. To są ci sami ludzie, którzy uważają, ze nie można nic powiedzieć złego na kobietę która dokonała aborcji, na tych którzy na każde złe słowo o gejach reagują agresją, tych co uważają, ze żydzi byli najbardziej poszkodowani i do teraz powstają filmu "biedny żyd, oj biedny" że muzułmanie to też biedni uchodźcy i mają prawo czasem urżnąc jakąs głowę bo mają trudną sytuację... wszyscy niewinni, tylko katolicy be, trzeba ich zgnoic do końca. Bo oni tylko pogadają tak jak teraz a potem przestaną. Chcesz dyskusji? masz dyskusję. Odwagą by się wykazali jakby pokazali PRAWDĘ o wsplczesnym społeczeństwie promowanym, gdzie dwóch tatusiów powinno wychowywać dzieci (oczywiście tam nie ma prawa dojść nigdy do aktów pedofilii, gdzie tam), rodzinach patchworkowych, zdradach, rozwodach, wulgarnych kobietach i mężczyznach... o tym nie, tylko o kk, co już było milion razy, ale trzeba jeszcze bardziej wytarzać to w łajnie.

Gość gość
Ale oczywiście że innych te sceny mogą oburzać. Niemniej wypowiadanie się o czymś czego się nie widziało to głupota i głupotą pozostanie. Jakbym sztukę widziała to mogłabym powiedzieć co było ok a co nie. A bez tego to jak ocena książki po okładce.

Gość gość
17:41 a no na przykład juz teraz zmienili przepisy i tabletki po są tylko na receptę. Czyli ja, dorosła baba, w razie awarii mam się tłumaczyć lekarzowi i liczyć że nie ma poglądów ministra zdrowia... :( żenada, żenada...

Gość gość
Jak mam obejrzeć tę sztukę, telepatycznie? Mam wydać na nią pieniądze, a kto mi je zwróci gdy mi się nie spodoba? Czy mam w czasie sztuki podejśc i napluć w twarz "aktorom" odgrywającym owe sceny, ażeby dosadnie zrozumieli co sądzę o tego typu sztuce? Nie ośmieszaj się, bo gadasz o jednym i tym samym.

Gość gość
(17:41) To po co w ogole kliknelas na ten temat i sama udzielasz sie skoro nie widzialas spektaklu?Oswiecisz nas?

Gość gość
17:41 a kto tobie broni zrobienia spektaklu o gejach czy na inny temat? Chcesz to zrób, oni chcieli o Kościele.

Gość gość
(17:44) Proponuje spotkanie oko w oko z prawdziwymi,radykalnymi islamistami.Wtedy dopiero poznasz co to znaczy narzucanie komus swoich swiatopogladow.

Gość gość
Nie widziałaś ale najwięcej krytykujesz. A ja nie krytykuję tej sztuki, ale twoje podejście.

Gość gość
17.41 nic dodać nic ująć.

Gość gość
Film "Smoleńsk" był krytykowany zanim jeszcze powstał, ludzie różne rzeczy krytykują, mówią, piszą itd. takie nasze prawo, ogladanie czegoś przez bite dwie godziny. co wydaje nam się szambem to masochizm, jak kogoś to kręci to proszę bardzo, ale mnie na przykłąd nie Mnie się film "Smoleńsk" nie podobał, słaby, nudny w dodatku dla mnie to ściema z tym wypadkiem, niedopilnowanie po prostu. Ogladałam piąte przez dziesiąte, mało uważnie bo się nudziłam. Natomiast tutaj tak, oburza mnie tworzenie takich scen i uważam, ze to upadek kultury. Tak samo jak wystarczyło mi obejrzeć trailer "Kac Wawa" żeby sie przekonać, że to będzie gnój. Czy sie pomyliłam? I miałam ogladać to dwie godziny isię katować?

Gość gość
(17:57) Czlowiek,widzac nawet fragmenty filmu czy zaczynajac czytac jakas ksiazke juz wyrabia sobie osad czy jest wart obejrzenia w calosci czy jest to jakies totalne szambo.To samo mialam,gdy z ciekawosci siegnelam po pierwsza czesc "50 twarzy Grey'a".Po kilku stronach stwierdzilam,ze to kompletna chala i szmira.Ja tez nie jestem masochistka,wiec po co mam meczyc sie do konca z ksiazka,ktora kompletnie nie przemawia do mnie.

Gość gość
gość dziś masz racje

Gość gość
można cos pokazac bez obrazania uczuc religijnych,wstaw za jp w tej scenie swojego zmarłego ojca milo będzie ? uczucia religijne znaczy ze ktoś szanuje czuje kocha i nie zgadza się na wycieranie podłogi tym co ważne,nawet jak przekonuje się ze to w dobrym celu ,ciężko pojąć jedna taka scena i koniec