Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pycha sprawia, że brakuje nam miłości i zapominamy o przebaczeniu.

Polecane posty

Gość gość
A ty nie poznałaś innego boga niż biblijnego ponieważ imponuje ci jego despotyzm i teoretyczna wszechwładza której poza książką nie ma ani mieć nie będzie poza garścią fanatyków tych czy innych. Tyle mam do powiedzenia.

Gość gość
Tak nie uważam.

Gość gość
A 10 przykazań jest zgapionym kodeksem od Hammurabbiego który w żydowskiego boga nie wierzył. Nie jest dziś nowością fakt że żydzi w starym testamencie zapożyczali wiele od pogan i ludzi innych wyznań i kultur jednocześnie gardząc nimi - żydzi są wredni, chytrzy i dwulicowi (to wie każdy ale nie generalizuje) tak samo jak ich bóg i ludzie wyznajacy go.

Gość gość
Odpowiesz za każde słowo ateistko. Nie wierzysz, to nie znaczy, że ja też mam nie wierzyć.

Gość gość
Nigdzie nie odpowiem, a twój bóg żyje tylko w waszych głowach tak długo jak wy żyjecie, gdy umieracie umiera i on, póki ludzie, póty bogowie.

Gość gość
Z głębokości mórz aż po szczyty gór stworzenie objawia majestat Twój od kolorów jesieni po wiosenny nów wszystko śpiewa Ci pieśń pełną cudownych słów ogłaszając Niepojęty Niezmierzony gwiazdy stworzyłeś na niebie i każdą z nich znasz wspaniałym Bogiem Tyś jest wszechmogący, nieskończony w zachwycie klękamy przed Tobą by wyznać to, że wspaniałym Bogiem Tyś jest x Kto uwalnia błyskawic moc w czasie burz kto maluje kolory polarnych zórz słońce stworzył na niebie i dał mu swą moc orzeźwienie przynosi w gwieździstą noc tylko Ty Niepojęty Niezmierzony gwiazdy stworzyłeś na niebie i każdą z nich znasz wspaniałym Bogiem Tyś jest zawsze dobry miłujący znasz me serce i mimo to wciąż kochasz mnie wspaniałym Bogiem Tyś jest

Gość gość
Dyskryminacja i pogarda aż kipi od waszego żydowskiego boga, zresztą od arabskiego też. Tylko bogowie dharmiczni wykazują stoicki spokój.

Gość gość
Nie będziesz miał bogów cudzych przede Mną! mówi Bóg.

Gość gość
Każdy bóg tak mówi.

Gość gość
To pycha, czysty egoizm mówić tak. Wasz bóg to ideał egoizmu i narcyzmu, on nie zna innych słów niż "Ja, ja, ja, ja, ja, ja" Ja, ja, gut gut. Jawol!

Gość gość
Wierzę w jednego Boga, Ojca wszechmogącego, Stworzyciela nieba i ziemi, wszystkich rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

Gość gość
20:12 Jesteś tak wypaczona religijnie, że aż boli, czytać cię to ból i nic więcej. Ty też masz boga złości i podłości.

Gość gość
Biblijnego Boga nie postrzegam jako despoty. Jeśli Bóg ma być sprawiedliwy to nie może pozwalać na zło.

Gość gość
Bóg dał człowiekowi rozum i wolną wolę. Bezwzględnie nie zmusił człowieka do uległości ale ofiarował mu wolność. A zło na świecie pojawiło się za sprawą źle wykorzystanej wolności i opowiedzeniem się po stronie szatana (Por. Biblia) Przestańcie oskarżać Boga, bo z Nim i tak nie wygracie. Teraz plujecie, ale przyjdzie czas, że będziecie żałować każdej obelgi skierowanej do Stwórcy.

Gość gość
19.22 Poznałam Boga Biblijnego - czyli Boga, który nie jest obojętny na rozpacz swoich dzieci.

Gość gość
Kocham Mojego Boga. Amen

Gość gość
Mój nie żydowski Bóg także nie jest obojętny, nie uważaj się za pępek świata bo czytałem wyznania wielu hindusów którym ich bogowie pomogli, a skoro pomogli to znaczy że są dobrzy.

Gość gość
Mój bóg jest o wiele lepszy od twojego, nie ma w nim złości, nie nakazuje się nawracać a tym bardziej nie karze niewiernych. To ty jesteś odrażająca kreaturą i twój żydowski bóg/arabski.

Gość gość
Nawet bogowie tubylczych plemion z Afryki wydają się bardziej inteligentni i przyjaźni niż bóg żydów czy arabów.

Gość gość
Ale idioci się tu wypowiadają, brak słów (ostatnie wpisy!)

Gość gość
Idź z kafe, bo przegapisz transmisję mszy na TV TRWAM.

Gość gość
kobiety są tutaj odrzucające ,ateistki napuszone zarozumiałe

Gość gość
22:49 Nie potrzebna mi transmisja. Chodzę do kościoła i spotykam Boga realnie i rzeczywiście.