Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wliczanie alimentów do dochodu jest nielogiczne i niesprawiedliwe!

Polecane posty

Gość gość
Jest to program prorodzinny a nie żeby matki jednakow chapaly. Znajdź sobie a) tańsze mieszkanie b) lepsza prace c) wnies o wyższe alimenty.

Gość gość
17:36 Może jeszcze dokładny adres Ci podać i dane osobowe....?

Gość gość
dla mnie kuźwa nie wliczanie 500+ do dochodu to też paranoja, ja mam wynagrodzenia 1300 zł i mi liczą jako dochód, a są pieprzone rodziny co dostają więcej jak moje 1300 zł za darmo, za to, że się pieprzyki i to już nie dochód, j****y rząd.

Gość gość
Ja zrezygnowalsm z etatiwej pracy.dostaje z opieki 950zl, zarobie sobie co miesiac 1000 zl.i mam wiecej niz jak pracowalsm po 8h .a pracuje jak mi pasuje. Mam czas na wszystko

Gość gość
Jakaś kobieta złożyła w sądzie pozew, bo zabrakło jej 8 zł aby dostawac 500plus Też tak zrób. Przy samotnych rodzicach powinien być wyższy próg dochodowy na takie świadczenia. Kobieta zarobi minimalne wynagrodzenie, alimenty ma zasądzone ale nie zawsze je dostanie i 500plus ani żadnej pomocy nie ma. A spróbujcie za 1400 utrzymac siebie i dziecko. 600 lub 700 zł na opłaty i rachunki, zostanie 700 na dwie osoby na miesiąc. Czyli bieda z nędzą drogą pędzą. A milionerzy dostają 500 plus. I nie wstyd im brać, bo tak PIS wymyślił aby milionerom się też dostało.

Gość gość
Tak lepsza pracę. I tak mam 10% więcej niż miałam kiedykolwiek na podobnych stanowiskach. Więc lepszej nie ma. Mam dobre warunki pracy, blisko i przede wszystkim nikt mnie z niej nie wyrzuci bez na prawdę poważnej przyczyny. Mogłabym podnieść kwalifikacje i zarabiać więcej, ale na to też trzeba mieć pieniądze, których ja nigdy mieć nie będę.

Gość gość
bo o 500+ chodziło o to aby dać bogatym na waciki (np. kaczyńska nie pracuje i dostaje 1 tys na dwie córki), a, że czasami biedota się załapie to jej sukces. Tak samo jak jest z najniższą emeryturą, mój szwagier milioner,( występował w mediach jeden z piosenkarzy skarzą się na niską emeryturę), także mój szwagier płacił najniższą składkę do ZUS i ma najniższą emeryturę, mniejsza niż 1 tys. teraz tym po 30-40 latach pracy legalnie pracujących u wyzyskiwaczy jak mój szwagier dostaną 10 zł brutto podwyżki, a szwagier milioner dostanie ok. 150 zł podwyżki.

Gość gość
A alimentów wyższych nie dostanę bo szanowny tatuś ma dlugi i na papierze zarabia mniej niż ja :o

Gość gość
gość dziś Jakaś kobieta złożyła w sądzie pozew, bo zabrakło jej 8 zł aby dostawac 500plus Też tak zrób. xxxxxxxxxxxx Przeciez to już zostało rozstrzygnięte na niekorzyśc tej kobiety. Nic nie wskórała. Po co jej głupio radzisz? przez ciebie poniosłaby tylko koszty sądowe:O

Gość gość
18:01 a kogo obchodzi twój były i jego długi. Prawda jest taka ze sama siebie nie potrafisz utrzymać bo zarabiasz 1600 a 1500 płacisz za mieszkanie bo przecież twierdzisz ze taniej nie i tak nie ma. Wiec zresz za kasę dzieciaka.

Gość gość
18:05 Do głowy by mi nie przyszło się sądzić bo to oczywiste, ze jest się na straconej pozycji od razu. Gdybym mogła udowodnić, ze mój ex mąż zarabia w rzeczywistości 3 razy więcej to bym to zrobiła. Ale jak? :o

Gość gość
18:07 Ale dziecko ma wszystko zapewnione. A ja jem obiady tylko w weekendy kiedy gotuję dla dziecka to i sobie zrobię. Między innymi żeby nie pytał czemu nie jem obiadku...

Gość gość
Nie udowodnisz e zarabia więcej ale możesz przedstawić w sadzie oferty pracy w jego branży za lepsze pieniądze(skoro tak mało zarabia)

Gość gość
kim jest byly z zawodu ? jak czesto widzi dziecko ?

Gość gość
W branży budowlanej jako brygadzista. Oczywiście na umowie nie ma o tym wzmianki. Dziecko zabiera jak chce. Jak ma lepsza opcję to odwołuje przyjazd. :o