Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wliczanie alimentów do dochodu jest nielogiczne i niesprawiedliwe!

Polecane posty

Gość gość
Jestem przeciwniczka pisu i nie glosowalam na nich.

Gość gość
Moi rodzice nie mieli pieniędzy, nikt im nie dawał i po nic ręki nie wyciągali. Ile zapracowali tyle było. Wychowali 4 dzieci.Żadnych rozrywek nie mieliśmy, a wszyscy ukończyliśmy najlepsze szkoły i teraz każdy z nas jest gość. Nawet kieszonkowego nie mieliśmy.

Gość gość
Gdyby nie wliczali alimentów do dochodu to bym miała 500+ bo dochodu mam 1599 zl netto! I tak jak ktoś napisał świadczenie alimentacyjne to nie dochód ale alimenty to dochód. To jest logiczne? No bardzo :o

Gość gość
to wnioskuj do byłego żeby płacił więcej lub do sądu o podwyższenie alimentów a nie tylko po publiczne łapy wyciagasz :(

Gość gość
16:24 Nawet nie wiem jak to skomentować o_O

Gość gość
no dochód, bo nie państwo daje te kase tylko ojciec dziecka. Moze sie zamiencie, oddaj dzieciaka ojcu i ty mu plac te 300 stowy

Gość gość
Po publiczne? Po moje. Ja też płace podatki! Odprowadzam składki! Więc dlaczego nie mogę korzystać z tego? Tylko dozywiam patologie fajami i woda a sama nie mam co do gara włożyć :o

Gość heheheheeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Autorko one cie tu tylko zjada . Mam koleżanki w pracy które maja podobna syt do twojej . Zyja same z dzieckiem i wiem jak im ciężko. Dlatego mogli dac 200 zł ale na każde dziecko.

Gość gość
Jakie 3 stowy? Ja mam 500 zl alimentów i to i tak jest mało...

Gość gość
Nawet mi obiadow nie chca dla dziecka sfinansować. nic...a, ze ledwo wiąże koniec z końcem kogo to obchodzi :o

Gość gość
to niech każad sobie dorobi po jeszcze jednym bobasku i spokój :-) Ulzy wam jedna z drugą jak wielodzietną wytrzecie sobie buty że patoogia i tylko wóda i fajki

Gość gość
Jasne pójdę się puścić, żeby kolejne urodzić dla 500+. tylko chyba ktoś zapomina, ze jak teraz nie mam na życie to mając kolejna osobę te 500+ nie ratuje. Nikt o zdrowych zmysłach by czegoś takiego nie zrobił.

Gość gość
"gość dziś to niech każad sobie dorobi po jeszcze jednym bobasku i spokój usmiech.gif " no moze dla ciebie dziecko to zabawka i rzecz ktora można sobie zrobic. Nikt normalny dla 500 zł nie zrobi sobie drugiego dziecka no chyba ze patole.

Gość gość
Ale, autorko, czy to jest nasz problem, że Ty masz źle? Pisz wniosek o podwyżkę alimentów, a nie narzekasz. Czy może ktoś ma to za ciebie zrobić? A może mamy Ci wpłacać na konto? 1500 zł za mieszkanie? Ja wynajmowałam 36 metrów i razem z rachunkami płacilam max tysiąc złotych zależnie od zużycia mediów. Więc zacznij używać mózgu zamiast siedzieć i beczeć.

Gość gość
gość dziś no tak bo ty placiłas 1000 zł za mieszkanie wiec pewnie wszyscy ludzie na świecie płaca tyle samo ...co za idiotka. Dziewczyna chciała sie wyżalić bo ma gorszy dzień bo jest jej ciezko a wy jej jeszcze dowalacie .

Gość gość
Autorka, a gdy nie było 500 plus, to do kogo miałas pretensje, ze ni masz co do gara włożyć? Chce żebys mi odpowiedziała, bo ciekawa jestem. Moze najpierw pretensje do siebie, ze puściłas się bez zabezpieczenia z frajerem który nie nadaje sie na ojca.

Gość gość
Płacilam tyle, bo skoro nie było mnie stać żeby płacić więcej to poszukałam innego, mniejszego i tańszego mieszkania. Tylko trzeba ruszyć głową, poszukać, popytać zamiast załamać ręce.

Gość gość
o może niech autorka zrezygnuje z netu, to zawsze pare groszy więcej jej zostanie. Zamiast siedzieć teraz na kafe mogłaby teraz dorabić sobie chałupniczo.

Gość gość
1500 za mieszkanie?oc****las? Poszukaj tańszego. Poza tym tak jak ktoś napisał do tej pory 500 plus nie było i co..jakoś żyłas. Macie po 1100 na lebka i narzekasz.

Gość gość
Autorko a w jakim mieście mieszkasz? I ile masz alimentów?

Gość gość
no ale to jest program demograficzny nie chcesz sobie dorobić drugiego bo od razu musisz się puszczać ? Ja nie musiałam mamy jedno żle nam było że nie mamy 500 i jestem w ciąży powiem szczerze że od zawsze chciałam drugie ale mąż sknera nie bo nie a tu proszę 46 lat tatusiem zostanie po raz drugi A JA SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ BO STAĆ MNIE I NA 10 :-) Tylko nie miałam na chłopa argumentu a tu pojawił się 500 ot tak za nic :-)

Gość gość
Autoreczka pisze, że zarabia 2100 zł netto czyli alimentów ma 501 zł, bo napisała też, że bez nich miałaby 1599 zł dochodu. A który to sąd przyznaje takie kwoty jak 501 zł?

Gość gość
gość dziś No przecież to jest nielogiczne właśnie! Skoro biorą wkład obojga rodziców pod uwagę to niech to dzielą przez obojga rodziców plus dziecko. On nie ma akurat żadnych kosztów utrzymania siebie. Mieszka z mamusia, zre za mamusi a za resztę imprezuje. Co ja mogę zrobić żeby zacząć żyć jak człowiek a nie wegetowac i każdy grosz trzy razy oglądać nim go wydam smutas.gif xxx Idź do mamusi i oddaj mu dziecko. Będziesz żyła jak królowa :-D

Gość gość
gość dziś Nawet mi obiadow nie chca dla dziecka sfinansować. nic...a, ze ledwo wiąże koniec z końcem kogo to obchodzi pechowiec.gif xxx Twoje dziecko, Twój problem. Trzeba było myśleć zanim się dziecko zrobiło.

Gość gość
jeśli zarabiasz 2200 brutto, to na rękę masz 1648 z groszami, a nie 1599

Gość gość
Boże napisałam w zaokrągleniu. Chyba ja wiem lepiej ile zarabiam na rękę ? Skoro wpływa mi 1599 zl to nie zarabiam 1648.

Gość gość
Mniejszego mieszkania mam poszukać? Nie no bo 35 metrów to jest aż nadto. Mieszkam w dużym mieście więc niestety taniej mieszkania nie znajdę. Takie sa ceny i nie mam na to wpływu. Gdyby były tańsze to chyba oczywiste, ze przenioslabym się do tańszego, ale nie ma! Ciężko to pojąć? :o

Gość gość
W jakim mieście mieszkasz pytam

Gość gość
Ja się puscilam. Chyba, ze sex z mężem dla was tutaj jest puszczanie się. To nie jest dziecko zrobione z niewiadomo kim. To była świadoma decyzja. A małżeństwa czasem się rozpadają i tyle. Z resztą to nie ma znaczenia... x nie było 500+ to byłam pogodzona z sytuacją, ale teraz mnie wkurza zwyczajnie, że patola se kupuje co chce, nagle odpicowani chodzą, nagle sobie auto kupili, mają 4 dzieci i żyć nie umierać z moich podatków między innymi a ja mam z dzieckiem dziadowac bo mam je tylko jedno to już się nie kwalifikuje jako człowiek :o

Gość gość
a co to kuźwa alimenty to nie pieniądze, jak tak uważasz to może podam ci moje konto i je mi oddaj