Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Całkowity zakaz c.hemicznej antykoncepcji jesteście za czy przeciw?

Polecane posty

Gość gość
Nie ma żadnych dowodów? :D Bo na ulotce spreparowanej przez producenta przeczytałaś? Jakbyś była inteligentna i wzięła ze składu substancję po substancji i każdą przelustrowała pod względem bezpieczeństwa spożycia lub oddziaływania na np. błony śluzowe przez które przenikają do krwioobiegu gwarantuje ci że większość subst. czynnych i pomocniczych, a także subs. wytrącających się w ramach reakcji zachodzących między oboma grupami, jest dysruptorami endokrynnymi, karcynogenami i subst. genotoksycznymi.

Gość gość
Kobieto, jak męża nie stać żeby po odwróceniu wazektomii, które może raptem zaledwie w kilku marnych % skończyć się niepowodzeniem, pobrać materiał z kanalików nasiennych, to jak ty sobie wyobrażasz że byłoby go stać na utrzymanie jakiegokolwiek dziecka???

Gość gość
A co to kogo obchodzi jakie ja biorę tabletki, czy się truję, czy nie.. Do lekarza i tak chodzę prywatnie, bo na fundusz to oszaleć można czekając, a lekarze traktują Cię jak goowno. A jak będę bezpłodna, to zrobię in vitro. Nikt za mnie decydował nie bedzie. Podobnie z aborcją, będę chciała, to zrobię. W doopę niech sobie mohery wsadzą swoje ustawy.

Gość gość
Nie ma leków, które nie mają skutków ubocznych, no może homeopatyczne, ale to nie leki, nawet suplementy mają hu...wie co. Jeśli są dopuszczone do sprzedaży to JA podejmuję decyzję czy je stosować, nie pan lub pani iksinska, która ma takie a nie inne przekonania. Spożywanie wódki jest szkodliwe, społecznie również, ale jakoś nie widzę nigdzie zakazu. Papierosy, no chyba nie muszę pisać. O co więc chodzi? Kuwa nie wiem. Wiem tylko, że utrudnili dostęp do pigułki po, chcą utrudnić dostęp do antykoncepcji i powiększą grono wyskrobanych aniołków.

Gość gość
Tak tylko za twój przyszły pobyt na onkologii będą bulić podatnicy, bo nigdy nie będzie cię stać na pokrycie tak dużych kosztów leczenia. I wszystko na własne życzenie - "a bo mnie na to stać" :o Weź rozbieg, a ściana sama cię znajdzie

Gość gość
Oczywiście ze są preparaty bez szkodliwych substancji, oparte o składniki naturalne (wyciągi roślinne i zioła), lub bezpieczne minerały (nie importowane z Chin, zanieczyszczone, byle ciąć koszty). Nie mylić z homeo., choć wiele z tych homeo. też jest doskonałych, ale wiele półgłowych zwolenników twardej chemii zapluje się że to placebo, nawet nie próbując. :D

Gość gość
gość dziś Tak tylko za twój przyszły pobyt na onkologii będą bulić podatnicy, bo nigdy nie będzie cię stać na pokrycie tak dużych kosztów leczenia. I wszystko na własne życzenie - "a bo mnie na to stać" pechowiec.gif Weź rozbieg, a ściana sama cię znajdzie x Haha no tak... a tyle kasy idzie na leczenia lkoholików, albo palaczy, a tego jakoś nie zakażą, bo wpływy z akcyzy zbyt duże. Także władzę goowno obchodzi zdrowie obywateli. A jeżeli chodzi o mój pobyt w szpitalu, to z moich oddanych podatków i składek na pewno już poszło odpowiednio dużo, źle nie zarabiam, a nie korzystam w ogóle z darmowej służby zdrowia, ostatnio byłam w szpitalu jako dziecko. Jak na razie to zmoich pieniędzy korzystają inni, w tym niepracujący wszelkiej maści pobierający zasiłki.

Gość gość
Nie pisałam o ziołach, wspomniałem o homeo, wyobraź sobie, że polkne antybiotyk, nasikam do Wisły w Warszawie, a ty w zatoce gdańskiej nalejesz sobie do szklaneczki wody z rzeki i to będzie twoje homeo. Druga przejmuje się, że będzie za mnie bulic gdy zachoruje na raka, nie martwisz się o tych co palą, piją, obzeraja się? Oni też mogą zachorować na raka. Jeśli więc palacz pali faje i liczy, że zabulisz za jego leczenie to ja polykam tabletki. Mój wybór. Chodzi właśnie o ten wybór!!!!!!! Nic więcej!!!!!!

Gość gość
Nie musimy się obrażać, mamy inne poglądy, a to nie jest powód.

Gość gość
Taak, na tym forum każda tyyyle zarabia i płaci taaakie podatki, że stać ją na sfinansowanie wszytskiego. :o Tylko powiedz skąd tyle apeli o pomoc, zbiórek po parafiach i po miejscach pracy, związkach, gminach jak s**t hits the fan??? Hmmmm??? Nie wpieraj mi że godzę się na czyjąś konsumpcję używek, bo nigdzie tego nie napisałam. Według mnie powinno być jak u mormonów - totalny zakaz alkoh., fajek, drugów i inszego szitu. Nie byłoby tylu problemów. Nigdy wpływy akcyzowe nie przewyższą kwot bulonych na leczenie "ofiar" konsumpcji.

Gość gość
Woda z rzeki to nie homeo. :D Kobito gdzieś ty się chowała, że takie bzdury piszesz? I kto normalny pije w dzisiejszych czasach wodę z rzeki??? Nie wiem co wąchasz ale może odstaw. :P

Gość gość
16.42 czytanie ze zrozumieniem to trudna sztuka, dla niektórych nieosiągalna. Informacja dla Pani, która tak bardzo nie chce sponsorować leczenia osób świadomie sobie szkodzacym mam złą nowinę, nie da się.

Gość gość
Da się i tak jest w bardziej rozwiniętych niesocjalistycznych krajach, gdzie dostajesz świadczeń tylko tyle na ile pokrywa ich twój pakiet prywatnego ubezpieczania. Nie stać cię na wysokie składki, to musisz się wtedy liczyć z konsekwencjami na własny rachunek. Przez to że w PL jest "darmowy" parasol chroniący każdego bez względu na to czy zasługuje i czy się dokłada, ludziom wisi czy zachorują czy nie bo i tak nie muszą płacić za pobyt w szpitalu, operacje.. no jedynie to nierefundowane zachodnie leki kosztują. Ale przez to też mamy takie radzieckie warunki w placówkach służby zdrowia, bo są niedofinansowane ze względu na niskie koszty usług medycznych.

Gość gość
Masz rację, ale to nie zmienia faktu, że jest jak jest. Da się? Na pewno, ale nie w Polsce.

Gość gość
PL ewoluuje, więc może 3 pokolenie doczeka jakichś zmian w tym kierunku.