Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sól tej ziemi, Polskiej ziemi

Polecane posty

Gość gość

Waldek ma żonę i piątkę dzieci. Oboje są bezrobotni. Ciężka sytuacja prawda? Waldek ledwo skończył podstawówkę, a później posiedział trochę z kumplami na ławce, bo co miał robić? Waldek jest leniwy, do ciężkiej pracy nie pójdzie, a dobrze płatnej nie dostanie, bo nie chciało mu się uczyć. Ale Waldek nie jest głupi. Wziął ślub z koleżanką i narobił dzieci. Na początek dostali mieszkanie socjalne od gminy, bez czynszu oczywiście, dostają również co miesiąc 1100zł zasiłku dla bezrobotnych, do tego 2000zł za "500+" i 500zł zasiłku socjalnego, bez dodatków. Z pomocy społecznej i Caritasu dostają ubrania, jedzenie, węgiel, sprzęt RTV i AGD, pomoce szkolne dla dzieci i kolonie oraz zajęcia pozaszkolne. Waldek nie robi nic, bo nie musi. Czasami jak znudzi mu się przepijanie z kolegami nie swoich pieniędzy to pojedzie na kilka miesięcy do Holandii na sadzonki, gdzie pościemnia trochę za 1000 euro miesięcznie "na czarno". Jego żona jak się bardzo nudzi to zajmuje się robieniem fryzur i paznokci koleżankom, oczywiście też na czarno, oraz sprzedawaniem znajomym nadwyżek wszystkiego co dostają z Caritasu. Dzięki "dobrej zmianie" Waldek nie płaci też podatków bo wzrosła kwota wolna właśnie tylko dla tych na zasiłkach, od przyszłego roku będzie miał darmową opiekę medyczną, mimo że nie jest ubezpieczony, a w przyszłości emeryturę "obywatelską", mimo że nie płaci składek. Waldek czasami lubi się pośmiać z tych którzy sponsorują mu życie, chociaż po piwku zawsze nawyzywa ich od złodziei i lemingów. Waldek wie na kogo będzie znowu głosował... NA TYCH Z 500+ !!

Gość gość
Zaradny ten Waldek :)

Gość gość
Co za tłuk to napisał? Zasiłek 1100 zł? Chyba razem z żoną i skąd skoro Waldek i żona nie pracują, a jak już to na czarno? Zasiłek pobiera się rok, potem trzeba z********ac do roboty i znów rok pracować. Dlaczego Waldek dostaje zasiłek socjalny? Wytłumacz. 500 plus ok, ale 2 tys. na sześcioosobowa, siedmioosobowa rodzinę to w hooy mało. "Na początek dostali mieszkanie socjalne od gminy, bez czynszu oczywiście..." "Z pomocy społecznej i Caritasu dostają ubrania, jedzenie, węgiel, sprzęt RTV i AGD, pomoce szkolne dla dzieci i kolonie oraz zajęcia pozaszkolne. " Haha, tych realiów już nawet nie skomentuję. Zamień się z Waldkiem, to zobaczysz jakie ma sprzęty, ciuchy i żarcie. :D

Gość gość
Kto to jest tłuk, sprecyzuj? Ty nie licz, Ty pomyśl. Po prostu pomyśl. Nie jestem autorką, ale opiszę inna sytuację, z życia i sąsiedztwa. Agnieszka, lat 27, nie pracuje, nie zamężna. Czworo dzieci, każde z innym, jedne zostawiają po sobie na pamiątkę jakieś listy, ona każdemu rodzi dziecko Mieszka w mieszkaniu komunalnym, czynsz 250 zł plus media. Dzieci jak wspomniałam czworo, syn 7 lat, syn 5 lat (astma i niedowidzenie więc pielęgnacyjne i opiekuńcze 1600), trzeci syn lat 3 (cholera wie na co następne jakieś dodatki za niepełnosprawność 160 zł) najmłodszy 6 mcy. Podliczmy razy 500 mamy 2000 + 1600+dodatki różniste celowe potrafi wyciągnąć 300 zł + te 160 ty wychodzi tak na luzie ponad 4 tysiące. Ojcowie dość starający się na najstarszego ma 500 na resztę po 350, miesięcznie dostaje różnie od 800 do 1000. Da się, da się. Znam rodziny, które pracują i tyle nie mają. Czy chciałabym sie z nią zamienić, nie, nie o to przecież chodzi. Temat jest o utrzymywaniu darmozjadów. A, zapomniałam, przedszkole ma z duużą dopłatą.

Gość gość
Tłuk to debil taki jak ty. Szczególnie gdy wylicza pieniądze na niepełnosprawne dziecko. To jest takie z******te? Gowno wiesz o realiach z zycia Mops. Większość tłuków nie chciałaby tych pieniędzy i tych warunków. Kiedy wreszcie zrozumiesz, że twoje politykowanie jest wyjęte z doopy. :D Trollu. :)

Gość gość
Jeśli te realia są takie straszne, to może się kuwa do roboty weźmiecie!!!!!! Następna mopsiara, która pracą w życiu się nie pohanbila. Epitety sobie daruj, chyba, że jedynie tak potrafisz wyrazić swoje zdanie.

Gość gość
Nie biorę zasiłku z mopsu, nie biorę 500 plus, pracuję, mąż też. :) Niski masz poziom. ;)

Gość gość
Boję się, że się trollu zaplujesz, a do takich jak ty dociera tylko po chamsku. :P

Gość gość
Zapluwasz się Ty z tego co zauważyłam. Używanie epitetów świadczy o emocjonalnym podejściu do tematu, więc jesteś mopsiara. Gdybyś pracowała i faktycznie nie pobierała 500 nawet byś tu nie zajrzała. Miłego stania w kolejce po zasiłek.

Gość gość
Goowno mnie obchodzi co myślisz. Twoja niekompetencja w podawaniu faktów aż razi. Żółć Cię zalewa. :D Piszesz p*****ly, byle pisać. Miło mi było cię wypunktowac. A na koniec. Jeśli to takie życie w,luksusach, sprzęt, żarcie, ciuchy, mieszkania to czemu jeszcze pracujesz? Jesteś chorym z nienawiści do ludzi trollem. W głowie ci się nie mieści, że człowiek, który ciężko pracuje może być przeciwny nieprawidziwemu gnojeniu ludzi. Nawet rodzin pijaczkow. A przy okazji. Mam też mieszkanie kupione bez kredytu hipotecznego. Wiem, że dla ciebie to abstrakcja i nie uwierzysz. :D

Gość gość
Na przyszłość. Doucz się trochę zanim zaczniesz pisać. Bo naprawdę słabo ci poszło. Nie zrobiłaś na mnie wrażenia historiami. :( :D 🖐️

Gość gość
Nie było moim zamiarem robienie na tobie wrażenia, niby po co?

Gość gość
Drogie panie, Waldek nie istnieje, to była prowokacja na fejsie, ktora facet wymyślił żeby sprowokować dyskusję o 500.