Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Dorota

kobitki ktorej sie udalo po CLOSTILBEGYT??? Cz 2

Polecane posty

Gość michalina92
Gratulacje:)

Gość Beciaaa89
Super ! Gratulacje

Gość michalina92
co myslicie o tym-brazowe a nawet czarne plamienia i bol podbrzusza zaraz po okresie

Gość Beciaaa89
Aaaa który to był Twój cykl z cleo? Oby więcej takich wiadomości

Gość gośćAla
Michalina, ciężko powiedzieć bo nie miałam czegoś takiego. Chociaż jak kończy się okres to mogą być takie plamienia. Tylko te bóle podbrzusza dziwne. A bardzo Cię boli?

Gość gość_ruda
Michalina 92 ja dokladnie rakie samo plamienie miałam tylko przed @ która była bardzo skąpa. Czwartego dnia plamien dostałam takiego bólu podbrzusza, że z bólu było mi niedobrze i robiło mi się strasznie słabo. Pytałam ginekologa o te plamienia i że kolor jest ciemny, a nawet czarny. Lekarz powiedział, że tak się zdarza i lepiej że nie jest jasno czerwony. Powiedział że tak się to wszystko oczyszcza. Poczekaj do poniedziałku, obserwuj się i jak nie przejdzie to idź lub zadzwoń jeżeli masz taką możliwość do ginekologa.

Gość gość aaaa
Becia ja od grudnia juz clo nie biorę. A brałam najpierw 3 miesiące, potem dwa przerwy i znowu trzy miesiące. Dziewczyny dziękuje.

Gość gość aaaa
Michalina ja plemienia potrafię mieć i przed i po okresie. Po to właśnie takie czarnawe.

Gość gość aaaa
Dziewczyny może cos poradzicie. Pisalam ze dwa dni temu ze mam kłucia w prawym jajniku. Dzisiaj w nocy aż mnie kilka razy to kucie budzilo , bardzo silne i uczucie zimna w środku tego jajnika. Zinmo odczuwam w nim do tej pory. Jutro chciałam dla pewności powtórzyć test, a do lekarza wybrać się nie wczesniej niż po świętach lub tydzień po świętach. Ale w tej sytuacji juz sama nie wiem.

Aaaa Miałam podobnie aż sobie myślałam czy może jakaś torbiel mi się nie zrobiła ale na usg wszystko było ok... Gin powiedziała że jak boli a niema żadnych plamien ani innych dolegliwości to dobrze :-)

Gość kkk2891
gość aaaa ja tez miałam takie kłucia i gin. powiedział ze to normalne, poniewaz cos tam sie dzieje. w drugiej ciazy , dostałam takie bolu podbrzusza ze myslałam ze juz po ciazy. stac nie mogłam, wziełam nospe , duphaston i po paru godzinach przeszło. i czytałąm ze czesto rozne bole, kłocia sie zdarzaja , ze nawet sa naprawde mocne. moze zrob hcg i po 48 godzi. powtorz , zabaczysz jak przyrasta. bo na usg to nawet po swietach bedzie pewnie za wczesnie. i tylko stresowac sie bedziesz.tak z 3 tyg. po terminie to juz powinno ładnie cos widac. ja byłam w 45 dc i było juz serduszko(ale w 12dc było juz po owulacji)

Gość gość aaaa
A czulyscie zimno w środku? Mam uczucie jakbym lod miała po prawej strony. Kurcze trzy tygodnie. Jak ja tyle w pracy dam radę. Boje się bo w pracy dźwigamy, pracujemy w zimnie, non stop stojąc. Czasami po 12 godzin.

Hej dziewczynki, serdecznie gratuluję kolejnym "brzuchatym" forumowiczką. Gość aaa kłucie w jajnikach jest zupełnie naturalnym objawem, to znaczy, że Twoj organizm produkuje progesteron ważny do podtrzymania ciąży. Taki ból może się pojawiać, aż do 16tc, kiedy to zaniknie ciałko żółte, a jego funkcje przejmie łożysko. Też tak miałam w każdej ciąży. Jak mogę coś doradzić to do lekarza warto pójść jeszcze przed świętami, może on zadecydować np.o podaniu dodatkowo duphastonu lub luteiny. Pomagają one w pełni zagnieździć się zarodkowi oraz podtrzymują ciąże. Oczywiście zrobisz jak uważasz, ale po takiej wizycie napewno będziesz spokojniejsza ;) Kasiur88 jak się czujesz? Masz jakieś "ciążowe" dolegliwości? Mnie na początku bardzo bolały piersi, do tego stopnia, że kupiłam sobie nawet biustonosz do spania i jeszcze senność, bywały momenty, że oczy zamykały mi się mimo woli. Teraz jestem w 18tc i wszystkie objawy ustąpiły, tylko brzuszek z dnia na dzień jest coraz większy (dla nowych dziewczyn zaszłam w 3 cylku z clo). Bransoletka rozmawiałam ostatnio na poczekalni do gin z pewną kobitką, która też brała clo, ale owulacji nawet podczas stosowania leków nie miała. Odstawiła po 4 cyklach i 2 miesiące po tym zaszła w ciąże. Takich przypadków jest bardzo dużo nawet na youtube dziewczyny opisują swoją historie z clo. 3mam kciuki za Ciebie i wszystkie starające, napewno każda z Was osiągnie swój cel. Pozdwawiam oraz życzę szczęśliwych i radosnych Świąt.

Lupilupa ja mam chyba wszystkie możliwe dolegliwości ciążowe :-) od ciągłego spania po mdłości wymioty i ból piersi... Też już w biustonoszu śpię bo inaczej się nie da :-/ u mnie wg Om 9tc a wg usg 8 ;-) aaaa Lupilupa ma rację warto wybrać się przed świętami do gina moja mi przepisala luteine jak tylko hcg potwierdziło ciążę powiedziała że po stymulacji lepiej coś tego typu brać w razie W :-)

Gość gość aaaa
Jutro zrobię jeszcze jeden test. I podejde zapytać się o miejsce do lekarza. To zimno w środku rozlalo się juz do wysokości pępka i zeszło na udo, cała pachwina.Dziwne to. W poprzedniej ciąży nie miakam takich przebojów.

Gość gość aaaa
Jutro zrobię jeszcze jeden test. I podejde zapytać się o miejsce do lekarza. To zimno w środku rozlalo się juz do wysokości pępka i zeszło na udo, cała pachwina.Dziwne to. W poprzedniej ciąży nie miakam takich przebojów.

Dzis moj 23 dc, narazie nic nie czuje.. cisza.. I jak tu spokojnie czekac i nie myslec :)

Gość michalina92
dziwne te uczucie zimna.moze lepiej idz przed swietami do lekarza.a u mnie plamienia to chyba bylo calkowite oczyszczenie a bol podbrzusza to juz na owulacje bo ja to mam szybko a dzis 8dc a ostatnio lekarz mowil ze tak od 11 do 16dc mam owulacje.choc juz sie martwilam

Gość gość aaaa
Uczucie zimna minęło. Test dzisiaj nie daje wątpliwości. Do lekarza dopiero 20 kwietnia.

Gość gość Sylwia
gość aaaa serdecznie Ci gratuluję dwóch kreseczek :) ja dziś południu mam wizytę, to mój 26dc, ale nie mam złudzeń. wczoraj około 17 zaczęłam plamić na różowo prze około 2h, dziś rano zrobiłam test sikany i oczywiście 1 kreska. moja gin kazała mi dziś zrobić betahcg, pojechałam, zrobiłam, wyniki mam mieć między 10 a 11. ale podbrzusze już od wczoraj boli mnie jak na @. :(

Gość kkk2891
gość aaaa jeszcze raz gratulacje Sylwia czekamy na wyniki.

Gość gość Sylwia
1.2 :(

Gość gośćAla
Sylwia, głowa do góry! Jak nie teraz to następnym razem. No ale wszystkie wiemy doskonale jak to jest.. Trzymaj się ciepło 🌻

Gość gość Sylwia
Ala dzięki za słowa otuchy, ale mnie wczoraj jak tylko zauważyłam plamienie odeszła cała wiara. Po prostu nie rozumiem czemu się nie udaje. Wszystkie wyniki mamy dobre, cały cykl przebiega prawidłowo, a w ciążę zajść nie mogę :(

Gość kkk2891
gość Sylwia moja kolezanka ma teraz 5 cykl z clo. i tez wszystkie wyniki ok, owulacje ma , pecherzyki ładnie rosna, dostaje pregnyl i nic. wyniki meza takie sobie(bierze witamininy na polepszenie).jak nie uda do 6 cyklu z clo to ma gin. skierowac ja na badanie droznosci . ja jutro podjade do szpitala po wyniki, i jutro lub w srode podskocze do gin, zapytac sie co dalej.nie chciałabym tracic cyklu tylko odrazu zaczac z clo. no ale nie wiem jak on zdecyduje.

Gość gość Sylwia
kkk289 ja drożność miałąm sprawdzaną, wszystko ok, mąż też ma dobre wyniki. do był mój 3 cykl z CLO, na ostatniej wizycie moja gin powiedziała, że jak się teraz nie uda to spróbujemy inseminacji. dziś się dowiem więcej na ten temat. mam nadzieję, że szybciutko będziesz mogła wrócić do starań i że będą one owocne. :) ja czuję się wypompowana tymi staraniami, w czerwcu mina 2 lata...

Gość gość_ruda
Dziewczyny czy któraś miała tak? Wiem że dominujacy pęcherzyk mam w lewym jajniku, a dzisiaj czułam kłucie w prawym jajniku.

Gość gość qaz
aaa gratulacje:) bylam dzisiaj drugi raz na monitoringu 14dc mój pęcherzyk od środy urósł 2mm ma teraz 16mm ,ale pojawił się drugi pęcherzyk na prawym jajniku ma 15mm , nie tracę jeszcze nadziei. W piątek mam iść jeszcze raz na monitoring jesli owulki nie będzie bede miec zwiększoną dawkę i od 3dnua cyklu