Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Dorota

kobitki ktorej sie udalo po CLOSTILBEGYT??? Cz 2

Polecane posty

Gość gość aaaa
Miovarian dokładnie te moje się nazywają właśnie sprawdziłam.

Gość gość aaaa
Violina no właśnie ze może nie dać zwolnienia. Koleżanką tez na mięsnym pracowała i nie chciał jej dac, dopiero inny prywatnie jej dał. Ten dopiero w 12 tygodniu jej wypisał.

Gość Kamazu
Ja mam brać od drugiego dnia cyklu do 5 i piątego albo szóstego dnia cyklu zgłosić się do lekarza na USG.

Gość gość aaaa
Kamazu od drugiego to szybko. Ale każdy lekarz to inna szkoła.

Gość Kamazu
Oj przepraszam, nie od drugiego a od trzeciego! /nie wiem skąd mi się ten drugi wziął... / - choć od trzeciego to też dość szybko chyba...

Gość Kamazu
- od trzeciego do siódmego ;-) 5 dni.

Gość kkk2891
Kamazu połowa dziewczyn bierze od 3 dc, a połowa od 5. choc sa i takie ktore biara od 2 i 4.ja teraz wziełam od 3 a lekarz mi zalecał wczesniej od 5. ale ide wczesniej na montoring bo pozniej ma urlop. aaaa z tymi zwolnieniami jest problem bo nie chca dawac. ale to bardziej tyczy sie państwowych . prywatni raczej bez problemu daja zwolnienia. Któras testuje w tym tygodniu?

Gość Kamazu
Ja już się doczekać nie mogę aż przyjdzie @ i wezmę Clo

Gość Kamazu
Ten cykl w ogóle jakiś dziwny jest. Zawsze nawet pomimo braku owulacji miałam po okresie śluz rzadki i przeźroczysty, teraz mam 13 dc i śluz mętny, mleczny - niepłodny... Piersi bolały mnie tuż po okresie a teraz przestały. Podbrzusze jednak pobolewa jak na @ i jajniki też dają znać czasem. Wczoraj robiłam test owu i druga kreska słabiutka także na owu się nie zanosi chyba. Nie wiem o co chodzi. Czekam jak nigdy na @ i testuję Clo, pokładam w nim duże nadzieje.

Gość kkk2891
Kamazu clo bardzo wielu dziewczynom pomogł. Widze tez po sobie ze zajsc w ciaze sie udaje, na clo. byle pozniej jeszcze było wszystko dobrze

Gość gość aaaa
Dziewczyny jak przekonać jutro lekarza by mi dał l4? Naklamac mu ze fatalnie się czuje?

Aaaa powiedz ze sie bardzo zle czujesz, ze rano wymiotujesz, ze masz mocne zawrory glowy i nie jestes w stanie wystac w pracy 12 godzin i pracowac fizycznie. Powiedz ze staralas sie dlugo o dziecko i nie mozesz sobie pozwolic teraz na to zeby cos zlego sie stalo.

Gość kkk2891
aaaa miałam ci napisac tez zebys troche nasciemniała. ale bałam sie ze zaraz na mnie ktos naskoczy. zdaje mi sie ze tez mozna zwalic na złe samopoczucie. powiedz ze zapach miesa cie odrzuca :)w ciazy mozesz sobie pozwolic na szereg dolegliwosci. do lekarza chodzisz prywatnie, wiec masz szanse ze uda sie.o ktorej masz wizyte. ktory u ciebie bedzie tydzien.

Gość gość aaaa
KKK no właśnie że prywatnie byłam się leczyć, ale teraz wrocilsm do lekarza na fundusz. Wolalabym tą kasę przeznaczyć na co innego np.ubranka dla dziecka, wózek. Albo szczepionki. Ale jeśli mi nie da to pójdę do innego prywatnie.

Gość gość aaaa
Wizytę mam na 16. Według ostatniej @ to jutro bedzie 6 tydzień 6 dzień. Według mnie o 5 dni mniej.

Gość gość_ruda
Gość aaa Ty masz fizyczną pracę i faktycznie nie powinnaś chodzić do pracy. Tak ogólnie to jestem przeciwna nadużywania zwolnień, gdyż właśnie przez to kobiety mają problemy ze znalezieniem pracy i wcale się nie dziwię. Kiedy mały pracodawca traci jednego ptacownika na jakieś czas, potem wraca, potem znowu zwolnienie to jest masakra. Ja mam pracę biurową, ale na wyższym stanowisku, więc dochodzi stres, ale jak znajdę w ciążę to noe zamierzam brać zwolnienia, oczywiście jeżeli lekarz stwierdził że jest zagrożenie lub coś się będzie działo to wiadomo, dziecko jest najważniejsze. Oczywiście to indywidualna sprawa, ja tylko przedstawiłam swój punkt widzenia. Pozdrawiam wszystkie co im się udało.

Gość gość aaaa
Ruda u mnie to mięsny w markecie, wiec te kilogramy mięsa są ogromne. W na innej pracy to też bym się grubo zastanawiała, ale tu to jest zapis...rnicz.

Gość gość qaz
kamazu tez nie moge doczekac sie na @ zeby zaczac drugi cyk clo . Kazdy cykl byl rozczarowaniem jak widzialam jedną kreske a najgorsze zalamanie mialam w tym cyklu pierwszy z clo bardzo liczylam na ten cykl a 18dc juz uslyszalam ze nie ma szans na ten cykl załamałam się całkowicie cal, ale juz jest dobrze zmienilam nastawienie zaczełam spowrotem robic to co sprawia mi przyjemnosc i korzystamy z M ze wspolnych wolnych chwil . Ostatnio pewna osoba powiedziała mi ze musze byc slina zeby dzieciatko zamieszkałao pod moim serduszkiem

Gość gość_ruda
Gość aaa Ty akurat nie powinnaś mieć wątpliwości. Nie możesz tak pracować i w takich warunkach.

Gość gość aaaa
Dziewczyny ale mam Stresa przed wizytą. Boje się ze sobie to wszystko tylko wymyśliłam, ze to co widział to nie pęcherzyk. Ze to moja wyobraźnia. Wiem, wiem niepotrzebnie się tylko nakręcam, że co ma być to będzie. Głupia stara baba ze mnie, ale taka moja natura.

Gość kkk2891
aaa nie dziwie sie ze sie denerwujesz. ale dzis pewnie zobaczysz serduszko jak dobry sprzet. pisz odrazu po wizycie. bedzie dobrze.

Aaaa ja tez jestem w takiej sytuacji jak Ty, mam wizyte w srode i tez mam nadzieje ze bedzie juz serduszko :) ale ja sie tak nie nakrecam negatywnie, poza tym tydzien temu lekarz mi powiedzial ze mam sie juz cieszyc :)

Gość gość aaaa
Bo ha jeszcze w to wszystko uwierzyć nie mogę, mój mąż tak samo. Pewnie dlatego te źle nakręcenie samej siebie. Ostatnio mój jadł śledzie z cebulka smażoną to kazalam mu wyjść z tym z pokoju bo mi śmierdzi(zawsze uwielbialam śledzie). A on rany ty chyba naprawdę jesteś w ciąży ;). Po dwóch latach to trudno przyjąć do wiadomości dobrą nowinę. Nam nadzieję że lekarz dzisiaj mnie uspokoi.

Gość gość_ruda
Aaa czekamy, pisz koniecznie

Gość gość aaaa
Byłam u lekarza, zobaczył tylko pusty duży pęcherzyk, kazał przyjsc za 2 tygodnie. O l4 nawet pomażyc mogłam. Pojechalam od razu prywatnie do innego. Jest serduszko, wszystko dobrze, l4 bez problemu dostałam. Termin według USG 18.12

Gość michalina92
ale roznica z kasy a prywatnie.to jest przepasc.. ale super ze wszystko ok:)