Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vvv999

Dziewica szuka męża

Polecane posty

Gość vvv999
gość dziś dla ludzi ktorzy sie nie kochaja naprawde tylko na niby... pewnie to tylko transakcja. ale jakkolwiek, naprawde, moje pytanie na poczatku bylo inne... moze tu faktycznie same roboty przesiaduja nie ludzie.

Gość gość
Ha ha ha no widzę że ktoś tu zrozumiał że małżeństwo to transakcja. Tak ja coś od siebie daje i moja kobieta też i jaj ktoś pisze bzdury o miłości że jest to bezinteresownie to jest to śmieszne i świadczy że mało zna życia. Jeśli kogoś urazilem przepraszam szczerze.

Gość gość
gość dziś Miłość jest, ale nie bezwarunkowa. Skoro sam masz wymagania, to co się czepiasz autorki? Faceci chcą atrakcyjnego wyglądu i seksu, i to jest ok. Dlaczego jak kobieta powie, że chce zaradnego faceta, który zapewni jej i potomstwu byt, spotyka się z twoim hejtem? Konserwatyści chcą takiego stylu życia i mają do tego prawo, o co walczysz?

Gość vvv999
gość dziś no dokladnie. a czy ja bede sobie dorabiac/cos robic jeszcze poza chowaniem dzieci, sprzataniem, gotowaniem, zakupami, dbaniem o siebie i meza to juz jest tylko i wylacznie moja sprawa i tego meza.

Gość gość
Sama sobie kobieto zaprzeczasz. Przecież napisałaś szukam bogatego itd a więc coś za coś.. Czyli miłość miłością ale pod warunkiem musi być bogaty itd więc chcesz kochać ok ale nie kłam i nie pisz o miłości bezwarunkowej bo jej nie szukasz. Szukasz miłości ale w zamian ten ktoś musi być bogaty itd.. Wiec to jest coś za coś czyli transakcja. Wiec daruj sobie bo kręcisz i się plączesz.

Gość gość
Do gościa co myśli, ze kobiety szukają tylko kasy u faceta. Rozumiem, ze Twoja matka, siostra, kuzynka- też są sprzedajnymi k*****i? No to takiego syna, brata, kuzyna pozazdrościć. Zastanawiam się tylko jakie priorytety u Ciebie w domu dawały Ci przykład , skoro tak uważasz:O

Gość vvv999
gość dziś czytaj uwaznie. kasa=utrzymanie dzieci. niania=kasa. zamiast niani bedzie mama. i na jedno wyjdzie. a poza tym, skoro by sie znalazl taki, ktory chce utrzymywac i te dzieci i ta kobiete, to co, zabronisz mu?

Gość gość
gość dziś Umiesz czytać ze zrozumieniem? Napisałam, że nie ma bezwarunkowej miłości, ale jest miłość romantyczna, która spaja ludzi aby kopulowali ze sobą i wychowali razem potomstwo. I to nie ja założyłam ten temat, tu się wypowiada kilka osób, jakbyś tego nie zauważył bystrzaku.

Gość gość
22:19 Czepiam się bo kłamie. Napisała że jak się kocha naprawdę to nie jest to transakcja wiązana itd. To jest kłamstwo bo zawsze jest coś za coś Wiec niech się autorka zdecyduje wymaga? Czy nie wymaga? A widać po wpisach że wymaga więc niech nie czaruje tu że prawdziwa miłość jest wtedy gdy się nie wymaga. Sama sobie autorka zaprzecza. Zawsze jest coś za coś i nie wiem jak człowiek był by zakochany takie są fakty. Autorko sama siebie oszukujesz. Niech sobie szuka ma prawo ale niech nie robi idiotów z ludzi.

Gość vvv999
dlaczego milosc nie moze byc bezwarunkowa. przeciez zwiazek to dwie rzeczy: uczucie+byt. uczucie winno byc bezwarunkowe i to jest mozliwe. np. dzieci tez sie kocha bezwarunkowo, w sposob naturalny. a byt to inna bajka. byt jest warunkowy, czyli podzial obowiazkow. w domu tez jest pracy mnostwo. nie twierdze, ze kobiety nie daja rady "ogarnac" i domu i pracy ale najczesciej konczy sie to np. ograniczonym seksem czyli zaniedbanym mezem. i wszystko zaczyna sie walic bo ta sfera zycia jest zaburzona. oczywiscie sa tez inne wersje scenariusza ale ten jest najczestszy...

Gość gość
22:25 Przeczytaj moją wypowiedź ze zrozumieniem. Nie pisałem o kobietach w związkach a o kobietach które idą z mężczyzną do łóżka za kasę czyli się sprzedają. Związki to inna sprawa choć jak pisałem to są jednak transakcje wiązane ale absolutnie nie pisałem że kobiety w związku to k.... Przeczytaj i zrozum a potem komentuj.

Gość gość
Miłość romantyczna czy bezwarunkowa owszem jest ale skoro wymagasz a wymagasz to nie kręć autorko i inna pani która się tu wypowiada. Że nic nie oczekujesz. Zawsze się czegoś oczekuje ty oczekujesz i masz do tego prawo nie neguje tego. Jednak nie czaruj mnie że jest inaczej bo przecież wymagasz owszem twoje prawo jednak to jest jak pisałem wcześniej coś za coś. Nie chcesz tego przyjąć do wiadomości i sama się oszukujesz.

Gość vvv999
gość dziś nic nie krece i nikogo nie oszukuje. oczekiwania sa zawsze, nawet w najdrobniejszych relacjach miedzyludzkich. np. oczkeuje od kierowcy na drodze, ze uprzejmie zatrzyma sie przed pasami, zebym mogla bezpiecznie przejsc. a kierowca oczekuje, ze mu nie wybiegne nagle przed kola. takie oczekiwania spoleczne. ale transakcja juz tego nie nazwiemy. i zwiazek to tez oczekiwania ale nie transakcja. bo z trasakcji to sie mozna jakos tam wycofac argumentujac a z milosci o ile jest prawdziwa... nie da sie. bo milosc bedzie sie meczyc i cierpiec jak trzeba bedzie i zniesie to czego nie znioslby kontrahent.

Gość gość
Miłość do dziecka jest bezwarunkowa do partnera to miłość innego typu mylisz pojęcia. Dziecko jakie by nie było się kocha. Na partnera zwracasz uwagę nie tylko na wygląd ale to jakim jest członkiem co sobą reprezentuje w twoim przypadku czy ma kasę wiec miłość do dziecka a do partnera to inna miłość. Nie jest to miłość bezwarunkowa coś ci się pomyliło. Życzę mimo wszystko powodzenia jeśli urazilem wybacz. Jednak zdania nie zmienię zawsze jest coś za coś.

Gość vvv999
gość dziś obie milosci sa bezwarunkowe tylko do dziecka jest hmm... 'zrodzona' a do partnera nabyta. i jej bezwarunkowosc dopiero daje o sobie znac jak sie pojawiaja powazne problemy. wtedy tez okazuje sie czy jest prawdziwa. a owo "cos za cos" to nie jest milosc tylko BYT o ktorym pisalam. zycie. codziennosc. swiat materialny, gdzie trzeba zrobic PODZIAL OBOWIAZKOW. i ja oczekuje pieniazkow dla dzieci, co jest naturalnym i pierwotnym instynktem. tak samo mezczyzna powienien oczekiwac dbalosci o dom.

Gość gość
Miało być jakim jest człowiekiem a nie członkiem... :-) Nie porównuj zachowania na drodze do związku dwojga ludzi. Kierowcę jak i pieszego obowiązują przepisy... Prawo o ruchu drogowym i są obowiązani go przestrzegać. Kierowca wcale może nie mieć ochoty się zatrzymać ale się zatrzyma bo musi bo przepisy go do tego zobowiązują. A ty nie wejdziesz pod auto bo przepisy tego zakazują na dodatek masz świadomość że to by się źle skończyło. Nie ma to nic wspólnego z oczekiwaniami i związkiem. Kończę tą dyskusje bo masz zamknięty umysł i nie dociera do ciebie że sama siebie oszukujesz. Powodzenia mimo wszystko, nie dyskryminuje bogatych jednak gdybym do nich należał nie szukał bym takiej kobiety jak ty :-)

Gość vvv999
gość dziś sytuacje na drodze przedstawilam pod katem relacji spolecznych, dbalosci o wzajemne bezpieczenstwo pomimo, ze nawet sie ludzie nie znaja. co dopiero jak sie znaja i kochaja. to mial byc prosty przyklad, by bylo latwo zrozumiec ale jak widac moze wciaz zbyt trudny... no coz. pozdrawiam i zycze szczescia w bardzo warunkowej milosci.

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak miłość bezwarunkowa do partnera coś ci się w głowie pomieszało. Kochasz partnera za jego cechy a dziecko za sam fakt że jest więc właśnie dlatego się mówi miłość bezwarunkowa. Jak dziecko zawiedzie rodzica nadal się je kocha nawet jak zrobi dużo złego. Partner jeśli przesadzi to już nie koniecznie są pewne granice a więc nie ma czegoś takiego dziecko jak miłość bezwarunkowa do partnera. Do dziecka jest tu zgoda. Ok ja uciekam bo nie ma sensu dalej ciągnąć tematu i kopać się z koniem :-):-):-)

Gość vvv999
gość dziś widocznie nie znasz milosci i tyle. milosc bezwarunkowa jest wtedy jak Ciebie rozlozy na ameni druga osoba jest przy Tobie i nie robi swinstw za Twoimi plecami. ale fakt, taka milosc dzis to rzadkosc. bo wiekszosc jest nastawiona tylko na przyjemnosci wlasne.

Gość gość
To dla ciebie jest to za trudne. Dziecko kocha się bezwarunkowo za sam fakt że jest. Partnera by pokochać coś od niego wymagasz musi cię czymś zainteresować jego więc jest tu warunek a miłość bez-warunkowa jak samo słowo wskazuje jest bez warunków tak kocha się jedynie dziecko. Nie rozumiesz znaczenia tego słowa i go nadużywasz bezmyślnie. To ostatnia moja wypowiedź. Nie znasz znaczenia słowa BEZWARUNKOWA

Gość vvv999
gość dziś pisalam juz... do partnera staje sie bezwarunkowa. z czasem. jak dojrzeje. czytaj.

Gość gość
;pisalam juz... do partnera staje sie bezwarunkowa. z czasem. jak dojrzeje. czytaj.; No właśnie z czasem jak dojrzeje piszesz czyli jest warunek... A ty piszesz o miłości bezwarunkowej. Wiec miłość nie jest bezwarunkowa.. Nie rozumiesz tego słowa.

Gość gość
Miłość bezwarunkowa skoro tak to partner może być brzydki, biedny i cię zdradzać skoro kochasz go bezwarunkowo.. :-) Sarkazm.... :-) Nie rozumiesz tego słowa może wruć do szkoły?

Gość vvv999
oj dziecko, dziecko. idz spac. tak, mozna kochac partnera nawet jak Cie zdradza i ma wszystko w nosie. czas nie jest warunkiem tylko niezbednym elementem zeby uczucie dojrzalo od zakochania do kochania. i jak sie juz kocha tak naprawde to sie kocha bezwarunkowo. a jak kochasz za cos to nie jest milosc tylko jakas uzurpacja.

Gość gość
Ha ha dziecko zobaczysz ile z tego co piszesz się sprawdzi w realnym związku. Ha ha :-) Potem będziesz zakładać kolejny temat jaka to jesteś nieszczęśliwa itd.. A i że go kochasz bezwarunkowo.... Ha ha ha :-) Głupoty piszesz ble.....

Gość gośćantek
Znałem taką dziewice kiedyś święta nie była więc to że jesteś dziewicą o niczym nie świadczy.

Gość gość
Sam szukam zony dziewicy bardzo to cenie i chcialbym z Taka kobieta spedzic zycie chauto@interia.pl