Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciężarne u których nie widać brzucha

Polecane posty

Gość gość

Denerwują mnie kobiety które mówią ze prawie wcale nie tyja w ciąży a brzuchy im się pojawiają i to nie wielkie dopiero w osmym miesiącu i nic nie widać po nich . Ostatnio właśnie leżałam z taką na oddziale była w 25 tygodniu i mówi że nikt po niej nie poznaje ze jest w ciąży ze nic nie widać jak trafila na izbe przyjęć to nie wierzyli ze 25 tydzień i nie wiem czym ona sie podniecala taaa a balon na brzuchu z daleka widoczny ja nie wiem robia to po to by się dowartosciowac ? Nawet Lewandowska ma brzuch i modelki a te niby wszystkie co po nich nie widać a tak naprawdę to gowno prawda

Gość gość
zależy co dla kogo znaczy nie widać :D. po niektorych na prawdę jest długo nie widać...jak do nich należę :P, nie są to moje przechwałki, ale tak ludzie mówią, w tym lekarze, położne, więc niby specjaliści :P w pierwszej ciązy wyraźnie było widać po mnie dopiero po 30 tc, w sensie ze juz kazdy widział...

Gość gość
no u tych co maja 30 kg nadwagi to może nie widać brzuszka ciążowego ani 25 tc ani w 8 miesiącu.

Gość gość
Ja tez jestem osobą szczupła ale brzuch widać i nie wierzę w gadki ze po kimś nie widać

Gość gość
Jak czekałam na usg połowkowe kilka kobiet tez było w kolejce wszystkie do polowkowego a były różne dziewczyny co miały nóżki jak patyki i takie normalne w sam raz . Nie było otyłych i u każdej widziałam zaokraglony ciążowy brzuch

Gość gość
Ja pod koniec ciąży 38/39 tc leżałam na patologii i generalnie między mną, a kobitkami w tym samym tygodniu ciąży była spora różnica w wielkości brzucha i wcale nie byłam gruba :P. To są predyspozycje genetyczne głównie :P

Gość gość
Ja jak poszlam rodzic w 38 tygodniu to na izbie lekarka sie mnie zapytala "a pani to w ciazy?":p ladny mialam,zgrabny brzuch,jak wrocilismy w Boze Cialo z mloda ze szpitala to sasiedzi galy wywalali,skad to dziecko:p przytylam 8 kg,ale poszlo mi glownie w biodra,nie kupilam sobie zadnej bluzki luzniejszej,mialam tylko 2 swetry oversize (rodzilam w czerwcu) i tyle. W pracy moja przelozona wiedziala o ciazy,do 7 miesiaca nikt nie wiedzial,dopiero jak poszlam na l4 to sie rozeszlo:p usg mialam robione u lekarza innego niz prowadzacy,to zawsze pytali czy ilosc wod plodowych okej,czy nie ma hipotrofii plodu. Wszystko okej bylo,corka ponad 3,5 kg sie urodzila;) moja mama miala tak samo,3 ciaze przeszla super,z malutkim brzuszkiem,teraz jestem w drugiej,mam nadzieje,ze bedzie tak samo (na tydzien przed porodem obwodu brzucha mialam 89 cm,przed ciaza 76 cm)

Gość gość
Mnie w pierwszej ciazy brzuch pojawil sie w 6 miesiacu, natomiast w drugiej juz bylo widac w 3.

Gość gość
Zalezy od budowy ciala, ja w 5 msc wygladalam jakbym zjadla kebaba, za to w 6 wywalilo mi z dnia na dzien. Osobiscie znam osoby po ktorych nie bylo od razu widac ciazy takze mnie to nie dziwi.