Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLily

Mamusie listopad 2017

Polecane posty

Gość karola0096
gosc fif a co bierzesz ze tak ci sie ladnie hemoglobina podniosla? ja jestem po wizycie u lekarza. powiedział ze wynik mam w normie bo tak naprawdę norma jest do 153. wiec się uspokoilam. ale chcial mnie położyć do szpitala ze wzgledu na mały przyrost plodu na ostatnim usg; ( ale narazie mam za tydzień kolejne usg i wtedy zobaczy co dalej. ;( na szczecie zaczęłam tych od początku ciazy. narazie 1,5 kg przez miesiąc. ja ogólnie czuje ruchy mało i najczęściej na samym dole. okolice pępka to już góra. i czasem trochę po bokach ale ogólnie chyba dziecko jest spokojne w brzuszku. jutro zaczynam 26 tydzień.

Gość gość1003
Karola, nie martw sie i zaufaj lekarzom, ja urodziłam sie w 36 tygodniu z waga 2200, wiec i tak jakis kg mniej niz wiekszosc dzieci. Mam nadzieje, ze Twoje Malenstwo ma sie dobrze :)

Gość gość
Jak Wam minął weekend? U mnie po staremu, bóle brzucha jelitowe i biegunka. Mam dość tych zaburzeń:-( trzymajcie się! MM

Gość gość
Aha, Karola pytalas o coś na hemoglobine. Uważam że najlepszy jest feroplex. MM

Gość Fenyloetyloaminka
Chyba jadłam za mało nabiału. Mam teraz ogromną ochotę na biały ser, budyń czy jogurt. Pierwszy raz mam takie rzuty i w sumie po sprawdzeniu swojej diety w cronometrze (polecam!) wyszło, że rzeczywiście mam za mało wit. D i wapna w posiłkach.

Gość gośćfif
Hej dziewczyny :) Weekend ok , nareszcie spadły temperatury i jest czym oddychac :) Zamówilismy przez weekend wózek , fotelik do auta i mebelki dla małego :) Karola - Jeśli chodzi o żelazo to biorę ŻELAZEK. Karola kiedy masz kolejne usg ? u Ciebie będzie synek czy córeczka bo nie pamiętam ? Mały tak rozrabia ze cały brzuch mi podskakuje :D

Gość gość1003 28t1d
Hej, u mnie jakiś spadek nastroju, jestem taka płaczliwa, że głownie snuję się po domu albo leżę, chociaż fizycznie czuję się znacznie lepiej niż w czasie upałów. Jak myślicie, kiedy pojawi się w sklepach kolekcja jesienna? Już chciałabym kupić Małemu kombinezon, ale nie ma szans, są tylko takie misiowe, włochate. Ostatnio kupiłam rożek i wszystko do szpitala dla siebie, mam nadzieję, że zmieszcze sie w koszule w listopadzie. Kiedy macie teraz wizyty i usg?

Gość gość
Fif na jaki wózek się zdecydowaliście? Ja nie mam wciąż pomyslu :-( MM

Gość gość
Pewnie aneksa albo adamexa:o

Gość gość
13.21 gościu, jak nie jesteś w ciąży z terminem na listopad to daruj sobie dziecino wchodzenie na ten wątek i psucie atmosfery, bo miło nam tu i twoich zbędnych komentarzy nam nie trzeba. MM

Gość gość
I jeszcze Fif nam pytanie odnośnie tego preparatu Żelazek, bo akurat się nad nim zastanawiam. Czy, przepraszam za obrazowość, ale zrozumiecie mnie wiedząc o moich kłopotach żołądkowych, stolec jest po tym preparacie bardzo czarny ?? Bo po feroplex i po tardyferon jak smoła :-( z góry przepraszam za bezpośredniość MM

Gość Bucikowa
Dawno nie pisałam, widzę, że większość z was już kupuje wyprawkę, ja nic jeszcze nie mam i chyba ominie mnie ta przyjemność chodzenia po sklepach... leżę w szpitalu z ogromną anemią i wizją operacji z powodu ogromnej torbieli jajnika...:-(

Gość karola0096
goscfif mamili teraz w piatek usg bo lekarz chce sprawdzic czy dzidzus dobrze rośnie bo jak będa takie duże odchyły jak ostatnio to kieruje mnie do szpitala; (( a jak do tej pory lekarze mowia ze bedzie chłopiec wiec mam nadzieje ze nic sie nie zmienilo. a na hemoglobine biorę actiferol Fe. nie wiem czy te fatalne samopoczucie to od tej chemoglobiny czy też znów nerwica dala od sobie znac; ((

Gość karola0096
gosc MM wiem co czujesz mnie w sobotę złapał taki ból brzucha właśnie takie skurcze jelit ze myślałam że zeby w ścianę wbije.. i oczywiście biegunka; ( ( ale meczy strasznie.

Gość gośćff basia
Bucikowa bardzo Ci współczuję, trzymam kciuki za was. Powodzenia.

Gość gość
MM jestem w ciąży z terminem na listopad wyobraź sobie a ty nie jesteś właścicielką tego wątku!

Gość gość
Gosc to pewnie jestes Ty ktora zalozylas nowy watek listopadowek :D

Gość gość
To jeśli jesteś mamą na listopad to się przedstaw i ustaw nick. I prosimy tu o wpisy serdeczne a nie docinki jak np. W komentarzu dot. Modelu wózka :-( na kiedy masz termin? Która to ciąża? Ile masz lat? Napisz coś o sobie. MM

Gość gość
Bucikowa no to masz trudny czas. Kiedy i jak wyczulas te torbiel? MM

Gość Bucikowa
Dzięki dziewczyny za wsparcie :-) torbiel była od początku ciąży, ale mówili, że na pewno się wchłonie do 15-16 tygodnia, a ona zamiast się wchłonąć to rośnie na potęgę,! Może podobno w każdej chwili pęknąć, ale operacją wycięcia takiej dużej cysty to też ryzyko utraty dzidziusia......:-(

Gość gość
Czy ta operacja konieczna jest teraz?może lepiej jeszcze trochę poczekać choćby do 32 tc i zrobić cc i dziecko do inkubatora? MM

Gość karola0096
bucikowa współczuję Ci bardzo; ( badz dobrej musługi, na pewno wszystko dobrze się skonczy;* a co mówią lekarze? który masz teraz tydzień i dzień ciazy dokladnie?

Gość Bucikowa
Teraz jest 25 tydzień, wcześniej mówili, że się zrobi CC razem z operacją wycięcia tej torbieli, a teraz, że da mi skierowanie do specjalistycznego szpitala , na operację w trakcie ciąży jednak...to po co było tak długo czekać...?jak była mała ta torbiel to można było laparoskopowo, a teraz!? chcę jeszcze się skonsultować z jeszcze jednym specjalistą, ale wizytę bym miała dopiero na koniec sierpnia. Boję się o dziecko....:-(

Gość gość1003 28t2d
Bucikowa, dawaj koniecznie znac, jak wyglada Twoja sytuacja, trzymam kciuki za Ciebie i Malenstwo! :)

Gość gośćfif
MM , tak jest czarny ! Ale czy bardzo to ciężko mi powiedzieć, bo nigdy nie brałam innego preparatu :( Jeśli chodzi o wózek to zdecydowalismy się na cybex priam lux w kolorze midnight blue . Jakos wizualnie nie podoba mi się ta gondola :( ale jest duża i funkcjonalna w porównaniu z mutsy nad ktorym również się zastanawialismy . Miałam okazje zobaczyc i prowadzic mutsy igo i cybexa i lepiej prowadził mi się cybex , kosz na zakupy też lepszy... w mutsy igo jak troche wrzuci się produktów do koszyka to ciągnie się po ziemi no i ta gondola mniejsza. Ale wizualnie zdecydowanie podoba mi się bardziej mutsy :)

Gość gośćfif
Karola trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte :)! Na pewno będzie wszytsko ok. Bucikowa co u Ciebie ?

Gość gośćfif
Oczywiście używany wzięłam

Gość gość
Strasznie drogi a szału nie ma, ale może jakościowo dobry. Jak pierwsze dziecko to warto inwestować.

Gość gość
gosciu Ty faktycznie chyba nie masz co robic :D Ciekawe ile takie osoby piszące złosliwe posty i podszywajace się pod kogos nick mają lat :D haha zabawne to jest :D gorzej jak mają powyzej 15 :D współczuj***ardzo :( bo to juz mozna nazwac duzym problemem :(

Gość gośćff basia
Bardzo ładny wózek:-)