Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLily

Mamusie listopad 2017

Polecane posty

Gość karola0096
goscfif na prawdę ci zazdroszcze ze nie masz mdłości i nie musisz się tym przejmować ze ich nie masz. jak widać każda z nas ma inaczej. niby mówią ze jak są mocne mdłości i wymioty i jaj gwałtownie ustana to może byc znak do niepokoju, ale ile z tego prawdy tez nie wiem.. ja np we wcześniejszej ciąży ciągle wymiotowalam i nie wiedziałam nawet ze dzidzius obumarl; ( także bardzo ale to bardzo różnie z tym bywa. ile kobiet tyle przekładów.

Gość gośćfif
gosc 1003 - ja tez z usg na 9.11 :) Karola masz racje ! witaminy ktore biore prenatal uno podobno zmniejszaja mdłosci ale ile w tym prawdy to nie wiem , któras z Was je zażywa ?

Gość karola0096
ja w poprzedniej ciaży brałam prenatal i wymiotowalam razem z nim wiec mi nie pomogł. a teraz na razie biorę sam kwas foliowy.

Gość Jedenastkaaa
Hej dziewczyny. Ja też mam termin na początek listopada. 6.11. Ja mieszkam za granicą w Anglii i z tego co widzę tylko ja tutaj?? Mój poród zacza się skurczami co 8 min i tak to trwało cały dzień. Ok 9 wieczorem zaczęły się konkretne co 2-3 minuty A później już nie było prawie przerwy między nimi i tak aż do 2:30 wtedy zaczęły się par te które trwały godzinę i urodZił się mój synek :) bez oksy znieczulenia Cięcia krocza itp. Swój pierwszy poród wspominam wspaniale i oby drugi też taki był. Ja po pierwszym usg powiedziałam już niektórym i teraz żałuję trochę. Boję się ze jak coś się stanie to jakoś to trzeba będzie powiedziec

Gość gośćfff basia
Jedenastko, nawet tak nie myśli, każda z nas ma takie obawy ale czy one w czymś pomagają? Nie ma sensu się martwić, wszystko będzie dobrze i w listopadzie będziesz tulić swoje słodkie maleństwo w ramionach! Jak masz termin na 06.11 to może sie okazać że załapiesz się jeszcze na październik:-) będzie dobrze!

Gość gość1003
Ja teraz zmienilam witaminy na Mama Dha Plus i kiepsko sie czuje, lepiej bylo przy tym Doppel Herz, ale podobno on nie ma wszystkich potrzebnych skladnikow :) A wymiotuje ostatnio po wapnie rozpuszczalnym, doslownie po 15 minutach, jest w ogole do lykania w tabletkach? Bo te musujace mnie tak zamulaja, ze organizm je odrzuca. PS- Tez licze zalapac sie na pazdziernik ;)

Gość karola0096
dziewczyny jaktóre u was z jedzeniem? jecie normalnie jak codzień? ja niestety nie mogę patrzec na jedzenie; ( nie mam ochoty na nic jem mało co i to na sile bo tak mnie mdli. ale znów jak nie zjem to tak samo mnie muli od głodu. i tak w kółko.. ciężkie tygodnie mnie czekają.

Gość gośćfif
Hej Karola , U mnie z jedzeniem bez zmian jem to co jadłam , nie mam specjalnych zachcianek . Jeśli chodzi o ilość jedzenia to chyba jem tak samo procz tego ze dolożyłam do jadłospisu jabłko . Ja nie mam mdłosci także nie pomoge :( Mineło mi także uczucie zmęczenia, sennosci... tego ze nic mi sie nie chce... :) czuje sie coraz lepiej

Gość gość
Karola ja Cię w pełni rozumiem, mam non stop mdłości, z jedzenia i z glodu. CO najmniej miesiąc jeszcze trzeba to wytrzymać

Gość gośćfff basia
Ja mam smak na jarzyny, ale nie cały czas, ostatnio cały czas jadlabym rosołek:-) a mdłości najgorsze mam na czczo, jak zjem odrobinę za dużo to to samo:-(

Gość gość1003
A ja znów po porcji sorbetu z malin, bo zaczęłam wymiotować na zapach jajka i nie mogłam przestać, a to od kilku dni działa leczniczo... Ze też sałata nie ma dla mnie takich właściwości... :)

Gość karola0096
gosc- no miesiac to co najmniej; ( a który masz tydzień bo nie pamietam . ja mam 8. boje się tylko ze te cholerne mdłości przerodza się w wymioty jak u jednej koleżanki wyżej i z łóżka nie wstanę. .. a tu dzieciaczki po domu biegają. tym bardziej ze przez poprzednie ciaze tez przechodzialam z ogromnymi wymiotami gdzieś do 16 tyg. ... jak ten czas się dluzy.

Gość Jedenastkaaa
Basiu masz rację martwienie się w niczym nie pomogą a pozytywne myślenie wręcz przeciwnie pomaga! Muszę więc spróbować. :) ostatnia ciaze przynosilam więc teraz też się nie szykuje na wcześniejsze rozwiązanie chociaż nigdy nie wiadomo :) Ja nie łyka żadnych witamin tylko kwas foliowy i staram się po prostu bardzo zdrowo jeść. Karola U mnie w pierwsZej ciąży tak było z jedzeniem. Miałam tak silne mdłości ze ciężko z tym było. Do tej pory pamiętam jak siedziałam godZinę czasu nad czterema pierogomi. Jadłam kawałeczek mdlilo mnie, czekałam aż trochę przejdZie i następny kawałek. Masakra. Na szczęście tym razem mnie ta przyjemność ominęła. Nalej sobie rano do dz banka wodę z cytryną i popija przez cały dzień. Mi to bardzo pomogło w pierwsZej ciąży.

Gość gośćfff basia
Dziewczyny, miałam dzisiaj ogromny stres. Jako że z powodu ciąży zaprzestałam palenia to trochę kaszlę i dziś podczas kaszlu zauważyłam krew:-( nie dużo ale strasznie się przestraszyłam:-( pojechałam do przychodni i wybłagałam by ktoś mnie przyją, lekarka po wysłuchaniu mnie i zbadaniu stwierdziła że gardło mam od kaszlu bardzo przekrwione i najprawdopodobniej pękają naczyńka krwionośne, że w groźnych chorobach to krwioplucie innaczej wygląda i na 99,9% nic złego się nie dzieje. Mam tylko obserwować czy się nie nasila. Chyba się wygłupiłam z tym pędzeniem odrazu do lekarza ale naprawdę bardzo się przestraszyłam:-( do tej pory ręce mi się trzęsą, w głowie już miałam najgorsze scenariusze:-(

Gość gość1003
Spokojnie, jeśli to od gardła to zaufaj lekarzowi, głowa do góry. Zlecił jakies dodatkowe badania? Jeśli to coś poważnego to byłoby to widać po wynikach krwi. Bez stresu :)

Gość gośćfff basia
Hej, morfologię rozszerzoną, mocz, tsch, miałam robione tuż przed zajściem w ciążę, akurat raz do roku się badam i tak wypadło bo gdzieś początkiem lutego, wszystko było w normie. Spanikowałam trochę ale tego się nie spodziewałam.

Gość gośćfff basia
W poniedziałek idę do ginekologa to mi zleci badania.

Gość gośćfif
Hej Basiu , jak sie czujeszz ?? Na pewno wszystko jest ok nie denerwuj sie:(ja wczoraj tez mialam bardzo stresujacy dzien ... w dodatku okropne kolatanie serca itd az sie boje czy cos sie nie stalo , bo mialam bolesci brzucha po tym wszystkim :(

Gość gośćfif
Wlasnie czytam ze po naglym odstawieniu papierosow bardzo czesto tak sie zdarza

Gość gośćfff basia
Hej dziewczyny, już się uspokoiłam, fif tachykardia jest częstą w ciąży, jak się denerwujesz to się pewnie dodatkowo nakręca, a czy po tej albacji było wszystko ok?

Gość gośćfif
Tak ok jest duzo lepiej :) Basiu w pon bedziesz miala rowniez wykonywsne usg ?

Gość gość
Tak bede mieć USG, już nie mogę się doczekać, i też się denerwuje czy wszystko jest dobrze. W poniedziałek będzie 9tc

Gość gośćfif
Na pewno wszystko bedzie oki !!! Ja mam wizyte we wtorek :) ciekawe jk to serduszko :):)

Gość gośćfff basia
Napewno już hula jak trzeba:-) trzymam kciuki:-)

Gość karola0096
Basia dobrze ze juz ok. naprawdę nie masz się czym przejmować ze się wyglupilas. w ciazy trzeba kontrolowac każdy niepokojący nas objaw. nawet ten który wydaje nam się głupi.

Gość karola0096
goscfiff ja też mam problemy z tachykardia... wiecznie mam podwyższony puls. w spoczynku mam 90-100 wiec podczas zwykłyh obowiązków potrafi do 130 skoczyć. a co to będzie na dalszym etapie ciazy. .. w poprzedniej w spoczynku puls 130-140 to była u mnie norma... przeszłam kilka kroków na z pokoju do łazienki i musislam się położyć żeby uspokoić serce... i tak było codziennie.

Gość Jedenastkaaa
Basiu na twoim miejscu też od razu bym pojechała do szpitala. Przecież nie mogłaś wiedzieć ze to tylko podraznione gardlo. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :) A ja nam usg dopiero w czwartek ale będę trzymała kciuki za wasze wizyty :)

Gość karola0096
jedenastkaa a ja dopiero w piątek wiec jeszcze pozniej:( ale cóż trzeba czekać.

Gość gośćfff basia
Dziewczyny jesteście kochane!

Gość gość1003
Spokojnie, oczywiscie najlepsze byloby przeswietlenie pluc, ale skoro nie mozesz go wykonac, to zostana zlecone badania, ktore wyklucza cos powazniejszego, bedzie dobrze, zobaczysz :) ciaza to wysilek dla organizmu, dzieja sie rozne rzeczy, ktore nie mialy wczesniej miejsca, dobrze, ze nie zbagatelizowalas tego, a dalej zaufaj lekarzom. domyslam sie, ze chodzi o gruzlice, mialam jej przypadek w rodzinie i to prawda, ze to choroba, ktora wraca, ale jest szereg innych objawow, ktore przy ciezkich chorobach płuc wystapuja, a Ty jesli czujesz sie dobrze nie masz powodow do stresu, a nawet nie wolno Ci zakladac, ze moze byc zle! bedzie dobrze, spokojnie, badania Cie uspokoja. dbaj o siebie! :)