Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLily

Mamusie listopad 2017

Polecane posty

Gość gość iwcia90
to trochę będzie nas na listopad -super

Gość ladyjo
Staraliśmy się z mężem wiele miesiący, mamy juz 35 lat i stwierdzilismy ze widocznie nie jest nam to pisane . W styczniu tego roku przestalam sie ciagla badac i leczyc i pomylalam zajme sie w zyciu czyms innym . I w lutym mialam ostatnia miesiaczke :) Szok po prostu .

Gość karola0096
gosc- odpowiedz dotycząca twojego pytania. moja wypodwiedź na pewno zdziwi niejedna z was. mam dopiero 24 lata. od dziecka kochalam małe dzieci wiec nie dziwie się ze mój instynkt macierzyński wybuchł tak szybko zaraz po ukończeniu szkoły w wieku 19 lat (chociaż wpadka ale bardzo chciana) urodziłam synka. później dostałam troche od losu, najpierw jedno poronienie w 5 tyg. po jakims czasie kolejne poronienie ale zatrzymiane w 8tyg, plod przestal się rozwijąć a ja o tym fakcie dowiedziałam się dopiero na kolejnym usg w 14 tygodniu!!! więc wyobraźcie sobie moje przarażenie kiedy lekarz powiedzial mi ze półtora miesiąca temu plód juz obumarł. .. potem po poltora roku udało sie z wielkim strachem w oczach i mam córeczkę. no i teraz niespodziewanie zawitało trzecie szczescie. ;) o którego tak samo bardzo się boje. wiec jak widzocieplenie można już w tym wieku trochę przejsc

Gość gość
Karola - własnie ja strasznie boje sie takiej sytuacji ,ze pojde na usg i dowiem się , że ciąża przestała się rozwijąc a nie będę miała żadnych objawów...

Gość karola0096
gosc- myślę że nie ma się co martwić na zapas bo i tak nie jesteśmy w stanie nic z tym zrobić. tak jak mowia lekarze jeśli plod jest wadliwy to natura w dość szybkim tempie się go pozbywa ale znacznie częściej dostaje od organizmu sygnaly. na szczęście rzadziej zdarza się poronienie zatrzymane o którym my nie mamy pojęcia. czesciej tez zdarza się też poronienie na bardzo wczesnym etapie gdy jeszcze nie widać zarodka. jeśli bije juz serduszko to tez jest jakiś sygrał ze plód jest silny i zaczal żyć. a to też w jakimś juz stopniu zmniejsza szanse na poronienie. a ty w którym tygodniu jesteś? slustalasz juz serduszko? bo ja jak pisalam wczesniej widziałam tylko pecherzyk 5 dni temu; (

Gość gośćfff basia
Dziewczyny to prawda z tym serduszkiem, podobno gdy na USG widać bijące serce ryzyko poronienia spada do 3%

Gość gość iwcia90
ja jestem przed pierwszym usg i trochę się boje jak tu poczytałam czy wszystko ok z maleństwem

Gość gośćfff basia
Dziewczyny U mnie 16.03 też był tylko pęcherzyk, ale nie ma się co tym przejmować, przecież u jednej kobiety implantacja może być 6dni po owulacji a u innej 12 dni po owulacji więc nie ma co się na zapas denerwować.

Gość karola0096
goscfff no musimy byc dobrej mysli. a ty na jakim etapie ciazy jestes?

Gość karola0096
iwcia90 nie martw się. na pewno wszystko z naszymi maluszkami jest w porządku. trzeba mieć pozytywne nastawienie bo to też na pewno pozytywnie wpływa na rozwój maluszka;)

Gość gośćfff basia
Karola masz mdłości?

Gość karola0096
basia- niestety mam . zaczęły się od piatku i mam wrażenie ze dnia na dzień jest coraż gorzej; ( ja niestety wolałabym ich nie mieć bo w obu poprzednich ciazach wymiotowalam jak kot i wstawalam tylko do toalety. dopiero po 15 tygodniu troszke zebrały. narazie wymiotow nie mam ale mdłości nie do zniesienia i do tego straszne zawroty głowy i czasem słabo mi się robi:( modle sie żeby w tej ciąży mnie takurat nie rozłożyło bo mam w domu dwóch dzieciacznów do ogarnięcia.

Gość gośćfif
Basiu a Ty nasz ndlosci ?

Gość gość iwcia90
Karola dziekuje za te słowa powinnam być dobrej myśli

Gość karola0096
iwcia90- a ty kiedy dokładnie masz usg? bo wydaje mi się ze będziemy mieć w tym samym czasie. ja mam 14 kwietnia. będę wtedy w 8 tyg+6dni.

Gość gośćfff basia
Fif, mam mdłości, coraz gorsze, ale ja biorę duphaston a on nasila mdłości.

Gość gość iwcia90
Karola mam mieć usg 14 kwietnia

Gość gośćfif
A ja zadnych tootalnie mdlosci :( chyba kazda u nas na grupie ma ?

Gość gość iwcia90
ja nie mam mdłości ale w pierwszej ciązy tez tylko pare dni leciukie mdłości miałam a teraz wogóle

Gość gość iwcia90
fif a myślałam że ja tylko nie mam mdłości a ty tez

Gość gość iwcia90
dzxiewczyny która z was na pewno będzie miała cesarkę? ja na pewno będę ją miała tak jak przy pierwszej ciązy nie mogę rodzić naturalnie

Gość gość
ja mam mdłości bez wymiotów ale najgorsze w nocy :-( nie mogę spać przez to :-( i straszne napady zachcianek: dziś napad zachciankowy na pierogi ze smietaną i potem kapusta kwaszona.

Gość gość iwcia90
ja mam takie zachcianki i na słodkie i na śledziki a dziś na naleśniki

Gość gość iwcia90
dziewczyny myślicie ze po usg założy mi kartę ciążowa już?

Gość gość
Też brałam duphaston w pierwszej ciąży, a miałam lekkie mdłości przez ok tydzień wiec chyba nie ma reguły

Gość gośćfif
Ja bede miala najprawdopodobniej cesarke... iwciu mysle ze na pewno zalozy Ci karte po usg - mi zalozyla

Gość gość iwcia90
fif a wcześniej też miałaś cesarkę?

Ja też jestem po cesarce i z tego co narazie mi gin mówiła jak wszystko będzie dobrze to mogę rodzić naturalnie... Ale szczerze wolę cięcie

Gość gość iwcia90
ja niestety wyboru nie mam i będzie cesarka ale już się z tym pogodziłam i zaakceptowałam , ja będę rodzić w prywatnej klinice ale poród na nfz bo mam wskazania zdrowotne wiec miejsce znam tylko od nowa musze kompletować wyprawke, łóżeczko no i wózek chyba nie będę kupować 3w1 myślałam żeby kupić nosidełko maxi cosi i do tego wóżek z możliwością wpięcia tego nosidełka na początku a wy dziewczyny pewnie niektóre z was macie wozki ?

Gość gość
Z kąd jesteście dziewczynki?