Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile paczek chusteczek nawiązanych i pampersow idzie Wam mies przy niemowlaku?

Polecane posty

Gość gość
Tak staram sie zyc zeby ograniczac swinstwa. Wqarzywa kupuje na targu, do pracy jezdze pociagiem potem ide na piechote. To nie jest zadna filozofia. A o swinwach w kosmetykach ucyzlam sie na chemii w podstawowce koncowka lat 80, poczatek 90. Dopiero teraz Unia Europejska zaostrza przepisy dot porduktow dla dzieci i min spozywczych porduktow przetworzonych. Producennci sa zmuszeni eliminowac substance zaburzajace gospodarke hormonalna czlowieka. A do Polski trzeba wcisnac zakazana gdzie indzije pordukecje, tka samo bylo kilka lat temu z np matami piankowymi dla dzieci. Teraz to samo sie dizeje z pieluchami jednorazowymi chusteczkami i emolientami. Wiesz butelka wody, ktora chyba kazda matka niemowlecia ma ze soba i paczka duzych wacikow nie skomplikuje ci zycia.

Gość gość
"u mnie idzie paczka chusteczek na dwa, trzy dni. jeśli chodzi o dziecko to jemu wycieram tylko pupe ale sporo ich też używam, przecieram sobie twarz w ciągu dnia, nieraz przetrę stół czy podłogę ... jak coś nakapie mi usmiech.gif" I na obiad też żrecie te chusteczki ?

Gość gość
Jakim trzeba być leniem żeby chustki nawilżane do stołu i podłogi używać. Poza tym strasznie nie ekologiczne. Wlepiłabym ci jakąś karę z nadmierną produkcję śmieci

Gość gość
Ale waciki to tez śmieci, tak samo jak chusteczki. Chusteczka jest dużo większa od wabików wiec mniej ich potrzeba. Woda w plastikowej butelce, płatki to tez śmieci. Warzywa kupowane na targu przecież tez sa przysłane. Chyba na wsi nigdy nie byłaś i nigdy nic wspólnego nie miałaś z ekologia. Warzywa i owoce w dzisiejszych czasach sa bardzo przysłane aby coś wyrosło. Mój wujek ma sady owocowe i co chwila czymś pryska owoce.

Gość gość ze wsi
17.06 dokładnie teraz jak drzewek owocowych się nie spryska to w każdym owocu robak albo jakaś choroba liści i po owocach bo czarne się robią. Mieszkałam na wsi z rodzicami do nie dawna więc to nie tak ze wszystko eko. Wiadomo swoje lepsze ale bez chemii już się nie obędzie.

Gość gość
Tylko wacikiem sie rozlozy bo jest z bawelny à chusteczki nie. Warzywa kupuje zima, zimowe: kapusta szlery marchewki i cebule

Gość gość
Topik jest o chusteczkach a nie o jablonkach.

Gość gość
Ale teraz większość chusteczek tez jest z bawełny a chusteczki hugiess sa takie jakby papierowe. I myślisz, ze ta kapusta i selery nie były pryskane jak rosły na polu? Oczywiście, ze były. Mało gdzie byłaś i mało widziałaś. Każdy rolnik który sprzedaje warzywa na targu je pryska aby mieć jak największe plony to oczywiste. W dzisiejszych czasach nie ma czegoś takiego jak żywność eko bo nawet jeżeli ktoś pokusi sie aby nie pryskać tylko nawozić obornikiem to w powietrzu sa zanieczyszczenia i spaliny z samolotów.

Gość gość
20.30 daj spokój kiedyś na oborniku posadzilismy kapustę i bez opryskow była lipa wszystko zdzarte przez robale tak samo kalafior itp. Pamiętam że może z 5 lat temu bez opryskow pomidory w szklarni były spoko a później co roku opryski bo nie chciało nic rosnąć

Gość gość
Niemowlak 3 m-c Chusteczki ok 2 paczki max na m-c (kupa co 2 dzien) pampersy ok.7 dziennie

Gość gość
opakowanie chusteczek 80szt na 4 dni opakowanie pieluch 48 sztuk na 6 dni

Gość gość
Moja dzidzia okolo 4paczek pampersow na miesiąc moze 3 z hakiem co do chusteczek do 12-13paczek z tym ze wyjmuje je garściami i używam do wszystkiego.do samej pupy nie wiem ile sxhodzi