Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dwudziesty dzień fazy lutelanej test negatywny czy jest szansa ze to ciąża

Polecane posty

Gość gość

Witam, czy ktoraś z Was tak miała? Dziś dwudziesty dzień mojej fazy lutelanej, staramy się o dziecko. 20 dni temu potwierdzona na 100% owulacja monitoringiem. Test dziś zrobiła z rana i wynik negatywny. Pojutrze wizyta u lekarza. Czy są szanse na ciążę??

Gość gość
a jesteś przed czy po terminie miesiączki?

Gość gość
jak długie masz cykle i w którym dc zrobiłaś test?

Gość gość
po terminie, 5-6 dni. Nie czuję żadnych objawów jak na miesiączke, poza tym że piersi opuchnięte. Lekarz też podczas ostatnicj 2 wizyt stwierdził że ze mną wszytsko ok jeśli chodzi o szansę na ciążę.

Gość syllla
3 ostatnie cykli mam bardzo nieregularne. zawsze miałam 30- 35 dni. Przedostatni cykl 50 parę dni. Obecny cykl 47 dzień dziś. W 27 dniu cyklu była owulacja Zawsze od owulacji po równo 14 dni pojawial się okres.

Gość gość
czemu beta hcg nie zrobiłaś ,pewnie to ciąza

Gość gość
zrób jak najszybciej beta hcg i będzie na 100% wyjaśnione

Gość syllla
Bo betę robiłam w 41 dniu cyklu i wyszła negatywna (dzień spodziewanej miesiączki)

Gość gość
skoro owulacja była 20 dni temu to moim zdaniem test powinien wykazać już ciążę.

Gość syllla
Czyli bętę zrobiłam w 14 dni fazy lutealnej- 41 dzień cyklu - wynik brak ciąży

Gość syllla
no wlasnie test o czulosc 10 nie wykazal dziś ciązy. Ale z drugiej strony zawsze pierwsza część cyklu jest nie regurlana u mnie i się przedłuża. a faza lutealna zawsze miałam stałą - 14 dni. To jest bardzo dziwny przypadek. nawet za bardzo nie znalazalam w necie wątkow jaka inna może być przyczyna poza zaburzeniami hormonalnymi (robiłam hormony i są w normie)

Gość gość
w dniu spodziewanej miesiączki beta powinna być już na jakimś poziomie, a ile wynosiła?

Gość syllla
beta 0,2

Gość gość
stres może opóżniać miesiączkę ,a ile beta wtedy wyniosła?

Gość gość
a ile masz lat ,to pierwsza ciąza czy kolejana? gin nic ci nie dała na skrócenie cykli?

Gość gość
a ile masz lat i czemu tak długie cykle dziwne, powinien gin ci unormować je

Gość gość
Szanse na ciążę dawałaby niepewnośc co do dnia owulacji ale tutaj po monitoringu jest pewność więc to odpada. Beta po 14 dniach 0,2 to jak dla mnie brak ciazy. Ale pójdziesz do gina to się dowiesz choć może dla pewności zrób jeszcze jedną betę.

Gość syllla
to jest moje druga ciąża- mama 14 miesięczne dziecko, mam 30 lat. Poprzednio za 2 cyklem zaszłam w ciaże i ten cykl kiedy zaszłam też był taki dlugi. lekarz dal mi na skrocenie 1 fazy cyklu- dostinex (fazę lutelaną zawsze miałam w normie), ale po ostatniej wizycie jak zobaczyl owulke to powiedział zebym odstawila i ewentualnie zaczela na nowo brac od nowegu cyklu jeśli nie będzie ciązy.

Gość gość
testy nawet jak się jest w ciązy to niektórym nie wychodzą, szkoda kasy na nie ,powtórz betę jak teraz będzie niska to może stresem blokujesz i dlatego brak miesiączki jest ,a monitoring był na potwierdzenie że pęcherzyki pękły sama owulacja nie swiadczy o tym że one pękły i były odpowiedniej wielkości -jaką miałś wielkośc pęcherzyków na monitoringu?

Gość gość
gin potwierdził ze one pękły pęcherzyki ?

Gość syllla
niewiadomo jaka była wielkość pęchecrykó, bo w trakcie monitoringu lekarz powiedział że dopiero co pęknąć musiały bo jest jeszcze śluz płodny i parę innych aspektów które o tym świadczyły, a już nie pamiętam

Gość syllla
był na 100% przekonany że właśnie owulka była, więc nie dopytywałam

Gość gość
a wiesz ze owulacja w każdym cyklu może przypadać na inny dzięn ,co miesiąc badasz owulację na usg ,to przecież nierealne czasami bo pęcherzyki mogą nie pękać albo mieć mała wielkośc? a progesteron badałaś w 2 fazie cyklu?

Gość gość
to znaczy ze owulacji mogło nie być.dobry gin zmierzy pęcherzyki i powie ci ze najlepsze sa od 20mm-26 28 ,jak są mniejsze niż 15mm mogło wcale nie być możliwości bys zaszła-zmień gin ,jak są duże i nie pękają podaje zastrzyk -masz słabego gina

Gość syllla
2 ostatnie cykle badam owulke monitorinegiem. 2 poprzednie obserwacja. ostatni cykl pęcherzyk miał 27 mm i równo po 14 dniach pojawila się miesiaczka. obecny cykl info od lekarza ze wlasnie pekly wiec tak czy siak po 14 dniach powinnam dostać okres. nawet z poślizgiem patrząc na stres itp.- to po 17 dniach Progesteronu nie badałam- co ma na celu dac wynik ?

Gość gość
czy jest w normie żeby ciąze utrzymać, wiesz co mi się spóźniała na tle stresu też się staraliśmy az dwa tygodnie, zrobiłam bete hcg po 2 tygodniach spóźniania i wyszło 0,4 w ciązy nie byłam objawy miałam urojone na ciaże bo bardzo jej chciałam i dostałam tabl na wywołanie miesiączki-bywa rożnie-radze zrob bete hcg ona jest wiarygodna na tym etapie

Gość gość
a ile dni temu była ta beta dziś?

Gość syllla
eh no wlasnie jak zrobilam tę będę w 14 dni od owulacji i wyszła negatywna to zadzwoniłam do gina swojego prosząc o tabletki na wywolanie okresu i powiedział żeby test powtorzyć po 5 dniach i na razie mi nic nie przpeisuje a jak okres się nie pojawi to przyjesc do niego , także wizyta jutro/ pojutrze.

Gość gość
a dziś który masz dc? i w którym była beta?

Gość syllla
dziś zwykl test strumieniowy robiłam, a nie betę