Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po czym poznajecie ze ktoś jest inteligentny i mądrzejszy niż inni?

Polecane posty

Gość gość

jakie cechy w ludziach o tym wam od razu mówią?? wiadomo ,że wykształcenie jest ważne ,ale przeciez osobowosc i zachowanie czlowieka tez.

Gość gośćadeghu
tak natomiasd załatwiam wszystko na rzadko to błąd osobowościowy?

Gość gość
Wycofanie w głupich dyskusjach. Tzn jeśli np jest grupa ludzi i gadają o tak bezsensownych głupotach, to osoba inteligentna nie angażuje sie w dyskusje, przemilczy

Gość gość
Dlatego właśnie lekarz nie dyskutuje z mądra mamą nt szczepień.

Gość gość
Na pewno nie po wykształceniu.

Gość gość
Po inteligentnych zartach i ripostach.

Gość gość
Ja poznaje takie osoby po kierunkach studiów. MEDYCYNA I PRAWO. TAM NIE ZNAJDZIECIE GLUPOLI. Natomiast inzynierowie wbrew przekonaniu,czesto sa totalnie debilni i wiem to z doswiadczenia obcowania z moim bratem,który jest inzynierem budownictwa i posiada nawet uprawnienia budowlane ,a tak pustego mezczyzny dawno nie spotkalam.Jego ulubione rozrywki to "rwanie d**encji i chlanie napoju bogów czyli piwa" ..on tak to nazywa:):) sorki bracie:)na szczescie jesteśmy anonimowi:) wyobracie sobie ,że on nawet nie wie co znaczy słowo empatia lub kompromis...serio:)często pyta o znaczenie tych słów. Nie przeczytal w zyciu chyba ani jednej mądrej ksiązki oprócz tych zwiazanych z budownictwem. W szkole miał same piątki z matematyki ,a miał zagrożenie z 4 innych przedmiotów.DOBRZE ,ŻE CHOCIAZ TALENT DO MATEMATYKI MIAŁ i na polibudzie wiele nie musial się męczyć ,zeby zdobyć dyplom.

Gość gość
HAHAHAHAHA Cos jest w tych inzynierach faktycznie ,bo u nas na politechnice w krakowie sami chłopcy ze wsi to studiowali i nawet zacinali tak po wiejsku..tacy malo rozgarnięci życiowo byli. JA STUDIOWAŁAM TAM CHEMIE i jacys inni ludzie byli niz na budownictwie .

Gość gość
HAHAHHA na prawie sami madrzy ludzie? a z ktorej strony? Moja szwageirka skonczyula prawo na UW ( w samej Warsiowie, paaanie) aleza kase, bo nie dosala sie na dziennie. Ona jest inteligentna? Nie wie co to jest bateria sloneczna, myslala ze to sa zaluzje albo takie "ozdobki smieszne". tepa jak kij od szczoty. Na aplikacje dostala sie za 5 razem z wielka bieda.

Gość gość
prawnicy inteligentni :-o ojp :-o

Gość gość
Do 12:26 Trafne spostrzezenie...

Gość gość
Ja mam koleżankę po prawie - też nie dostała się na dzienne, poszła na zaoczne. Nie jest inteligentna!

Gość gość
jak pisał ktoś wyżej, inteligentny woli milczeć niż się wykłócać. inteligentni ludzie też nie robią szumu, tzn. nie piszczą, nie robią szumu, nie podnoszą głosu bez potrzeby. poza tym myśle ze to po oczach widać, taki spokojny wzrok osoby inteligentnej... mm :)

Gość gość
up

Gość gość
Mądry człowiek przyznaje się do błędów, nie uważa, że zawsze ma rację. Idiota zawsze idzie w zaparte i wszystkich innych ma za głupców.

Gość gość
Malo inteligentni są ludzie pracujący w korporacji, co zauważyłam i w życiu i tutaj na kafe. Według nich to tylko oni zawsze mają rację i tylko takie życie jakie oni prowadzą jest słuszne.

Gość gość
Buhaha wg was osoba która studiuje prawo dziennie jest inteligentna ,a zaocznie nie jest...a to dobre...nie wiedziałam,ze inteligencja od tego zależy..studiowałam prawo dziennie na ujocie i zaocznie inny kierunek i to na tych zaocznych studiach było więcej ludzi mądrych i inteligentnych,ale wasze proste umysły tego nie ogarniaja Dzieki,ze uwazacie mnie za inteligentna,hehe Prace mam zwiazana z inna branza,ale prawo tez konczylam i w sumie nie wiem po co.

Gość gość
Inteligentny człowiek moze rozmawiać na każdy temat i mówi sensownie. można być doktorem lub miec doktorat z fizyki czy matematyki lub innej dziedziny ale rozmawia człowiek wtedy tylko o medycynie czy matematyce. Nie wystarczy ze ktos jest po studiach i od razu inteligentny .skoro wypowiada sie i zna sie tylko na sprawach ktore studiował jest zdolny ale malo inteligentny.wtedy na temacie na ktorym sie nie zna idzie w zaparte mimo iż racji nie ma lub potrafi byc chamski i niemiły.ktos mówi ze pani wielka prawniczka a nie wie co to solary..moim zdaniem jezeli bylaby taka osoba oczytana znalaby sie na rzeczy i wiedziała o co lotto.

Gość gość
Inteligentna osoba wie co powiedzieć w różnych sytuacjach. Nie wdaje się niepotrzebnie w kłótnie i rozumie ze ktoś może mieć inne zdanie. A co do kierunków studiów to mam koleżankę po prawie która miała za dobre wyniki stypendium od marszałka, a jest tak tępa, że nie daje sobie rady w życiu. Za to dziewczyna po prywatnej anglistyce zarabia duże pieniądze i aż miło z nią porozmawiać.

Gość gość
ja po medycynie znam lekarzy ,którzy naprawde są tępi jak but z lewej nogi.w zyciu nie uwierzylabym ,ze skonczyli jakiekolwiek studia a co dopiero medycyne..widac tam wystarczy tylko wykuć na pamięc..

Gość gość
jest inteligencja emocjonalna i inteligencja, dzieki ktorej zdobywa sie dobre oceny w szkole. Inteligencja emocjonalna odnosi sie do umiejetnosci budowania zwiazkow miedzyludzkich. Wydaje mi sie, ze osoby dojrzale emocjonalnie sprawiaja wrazenie bardzo inteligentnych. Nie mowie, ze nie sa. Takie osoby podchodza do wszystkiego ze spokojem i bardzo obiektywnie potrafia ocenic kazda sytuacje. Z nimi sie wlasnie dobrze rozmawia.

Gość gość
Fakt osoby opanowane sprawiają wrażenie inteligentnych ale często to tez najwięksi manipulanci i po prostu fałszywi takie mam spostrzeżenia chociaż wiem ze nie zawsze tak jest

Gość kamiiiillll
Jeśli z jakiś przyczyn nie mogę z "podejrzaną" o inteligencję osóbką porozmawiać - to rozpoznaję .. po oczach. W oczach jest WSZYSTKO. :)

Gość gość
Pracuję w laboratorium w dużej przychodni w dużym mieście. Jest grupa lekarzy tak niekompetentnych i tępych, że żal dupę ściska. Prawda jest taka, że wykształcenie a inteligencja to różne sprawy.

Gość gość
Są osoby nieśmiałe które nie popatrz ci w oczy i mało mają do powiedzenia bo się wstydza a są wygadane cwaniaki które cię zagadają na śmierć .....są inteligenci którzy sprawiają wrażenie mega inteligentnych a gdy ich posłuchasz w rozmowie ze znajomymi to porostu wiocha. Generalnie ludzie za duży uwagę poświęcają temu czy ktoś jest inteligentny czy nie.....

Gość gość
gość wczoraj No widzisz, Ty studiowałaś i dziennie i zaocznie, wobec tego, według kafeterianek, jest inteligentna i nieinteligentna jednocześnie :-D

Gość gość
Dla mnie osoba inteligenta to taka, która potrafi samodzielnie myśleć, analizować i wyciągać swoje własne wnioski. Można mieć małą wiedzę a być jednocześnie inteligentnym.

Gość gość
Żeby rozpoznać osobę inteligentą samemu trzeba takim być :-D

Gość gość
Po tym ze przyzna ze nie jest najmadrzejsza, ma dystans do siebie i swiata, nie ocenia zbyt szybko, nie tworzy durnych teorii, malo mowi, nic nie chce nikomu udowadniac...

Gość gość
mam kolezanke po studiach jezykowych, hmm mowi niby po angielsku, ale brzmi jak polski, zadziera nosa, poniza innych, bo maja gorsza prace etc.. wszystko ja brzydzi, wszystko jest fe i w ogole wszystko co najlepsze jej sie nalezy... pochodzi z biednej rodziny, mieszkali w starym bloku.. uroda hhmm, brak urody.. isc z nia do kina, to dramat: najgorsze g---o wybiera i jeszcze doslownie krzyczy, ze na zaden ambitny ona nie idzie.. jej hobby to obgadywanie innych, pomawianie i swinienie..tych madrzejszyh i ladniejszych.. maz na szczescie ma leb na karku i mowi jej, ze inteligencji jej brak.