Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po czym poznajecie ze ktoś jest inteligentny i mądrzejszy niż inni?

Polecane posty

Gość gość
Osoba inteligentna milczy gdy nie ma nic mądrego do powiedzenia.

Gość gość
Kiedyś mój chory na depresje ojciec był u psychiatry i opowiadał ze owa pani kiedy zaczęła z nim rozmawiać wyciągnęła bułkę z szynka i zaczęła jeść. Tak wiec tak to jest z ta medycyna. Kobieta oczywiście tez starsza i małe miasteczko. Pewnie w wawie by to nie przeszło

Gość gość
Mój mąż odpowiada mi na prawie każde pytanie z wiedzy ogólnej, ma niesamowitą wiedzę z geografii i historii, ma zawsze madre komentarze do każdej sytuacji życiowej i politycznej, wie jak się zachować w każdej sytuacji i w każdym towarzystwie, jest uczciwy. Podziwiam go a jestem z nim już 30 lat, no i wytrzymał ze mną.

Gość gość
Według mnie ludzie inteligentni na większość pytań nie potrafią odpowiadać jednoznacznie. Rozumieją i tak konstruują swoje myślenie, że wszystko jest zależne od wielu punktów widzenia. Są świadomi tego, że im dłużej coś się robi tym bardziej zdaje się z tego sprawę, jak mało się o tym wie. Uważam też, że człowiek inteligentny patrzy na świat oczyma możliwości, a nie ograniczeń. Nie dąży do tego by siłę mieć, lecz do tego by z niej najefektywniej korzystać.

Gość gość
po oczach nie da sie poznac bo niby jak