Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zwolnić się czy mężnie trwać w udręce?

Polecane posty

Gość gość

Mam stresującą pracę. Niestety od trzech miesięcy dopiero. Głupio mi się zwolnić bo jak się zatrudniałam, to wykazywałam mega entuzjazm. A teraz co? Nagle mam odjeść i mają od nowa szukać kogoś i szkolić itd>? Nerwowo jednak nie wytrzymuję.Śni mi się praca nawet w nocy. Nie mam póki co innej i nie wiem co zrobić . Jutro znowu idę do roboty i już mam fobie niemalże.

Gość gość
A co to za praca?

Gość gość
Mam podobnie. Musze w niej trwać . Rodzinę utrzymuje.

Gość gość z Paryża
Co konkretnie Cię stresuje?

Gość gość
Recepcja w hotelu. Stresuje mnie-wszystko. Począwszy od obsługi komputera , a skończywszy na szybkim myśleniu i rozwiązywaniu problemów i radzeniu sobie z pretensjami gości.

Gość XXXV
:D :D :D Jeśli nie radzisz sobie w recepcji w hotelu to nie poradzisz sobie z bardziej wymagającymi posadami. 00 Zawsze możesz się zatrudnić w bibliotece.

Gość gość
Jak się zwolnię to bez kasy zostanę. Jak się nie zwolnię to się wykończę.

Gość gość z Paryża
Szybkie myślenie, haha, you've made my day... Przecież to kwestia wyklepania kilku formulek, nikt od recepcjonistki nie wymaga obliczania całek! A wklepanie zameldowania i wymeldowania, czy odrzucenie śniadania do rachunku to chyba nie jest rocket science...

Gość gość
To jest też udzielanie informacji na każdy temat. A ja czasem nie wiem co odpowiedzieć. I chyba nie umiem złapać kontaktu z gościem jakiegoś swobodnego, tylko widać że się stresuję

Gość XXXV
Bo to mimoza, suczka francuska co sobie z najprostszą robota nie potrafi poradzić... Tak to jest jak się ma rodziców co w razie czego przyjmą pierdołę pod dach...

Gość gość
Może jakby konkretniej to napisac to stresuje mnie podejmowanie decyzji. Bo często są jakies problemy do rozwiązania. A decyzja musi być szybka i trafna.

Gość gość
Nie mam rodziców co pod dach przyjmą. Każdy u mnie w rodzinie sobą się interesuje a nie drugim

Gość gość z Paryża
Informacji na każdy temat? Chyba do której jest doba hotelowa i gdzie jest najbliższy sklep. Wyolbrzymiasz. To twoja pierwsza praca? Ile masz lat?

Gość gość
No różne są problemy, z kartami, voucherami innymi bzdurami. O różnych porach goście przychodza. Iindywidualni i firmowi. Pełno ludzi pełno roboty 1000 pokoi. Pięciogwiazdkowy hotel

Gość gość
Szukaj pracy już teraz. Jak znajdziesz to w tej dasz wypowiedzenie. Nie musisz się tłumaczyć z tego. Masz prawo do wypowiedzenia umowy. A jak już to możesz powiedzieć, że dali lepsze warunki czy nawet powiedzieć, że czujesz się że to jednak nie to czego szukałas ;) dasz radę :-)

Gość gość
Zwolnię się bo to się i tak nie zmieni.

Gość gość
To są problemy? Jestem chirurgiem, w ciągu minuty podejmuje decyzje o życiu lub śmierci, a Ty mówisz o stresie,?

Gość gość
Dziwi mnie pustota ludzi komentujących. Nie wiem ale się k***a wypowiem. W takim hotelu jest zapiernicz jak ta lala. Wszystko leży na głowach tych ludzi. A recepcja musi wiedzieć wszystko o wszystkim żeby ludziom powiedzieć to co ich interesuje. Trochę wyluzuj autorko ;) Za bardzo się spinasz tym wszystkim.

Gość gość
Tja chirurg siedzi na kafe, buahahahaha

Gość XXXV
Przynajmniej Twoja rodzina ma w głowie poukladane :? 00 Zakładam, że jesteś jeszcze stosunkowo młoda a to jedna z Twoich pierwszych prac. Dam więc Ci za darmo rad kilka: 1) ekstremalnie słabo wyglada zwalnianie się od razu po okresie próbnym jak nie masz specjalnego doświadczenia; 2) pierwsze prace w życiorysie zawodowym prawie zawsze wiążą się z kontaktem z klientem, jak nie tu to będziesz pracowac na słuchawce i będzie to samo 3) stres jest wszechobecny, niestety trzeba sobie z nim nauczyć radzic, 4) skoro jesteś na frontdesku to nie jesteś raczej brzydka. Jak czegoś nie będziesz wiedzieć to zgrywaj blondynkę: uśmiechnij się miło, powiedz "przepraszam jestem tu niedługo proszę pozwolić, że spytam kogoś bardziej doświadczonego/ szefa" i zadzwoń do tej osoby. I rób notatki, żeby innym nie zawracać głowy po pięć razy z tą samą pierdołą. 00 Zepnij poślady i zesraj się, a nie daj się. Jeśli poddasz się w tej robocie, to już umarł w butach - do niczego się nie nadasz. A w robocie jak w robocie im wyżej tym większa odpowiedzialność i stres.

Gość XXXV
@dziś Czemu zakładasz, ze tu są sami nieudacznicy? Po sobie sądzisz?

Gość gość
Nie jestem zwolenniczką trwania w udręce za wszelką cenę, ale skoro to tylko 3 miesiące - to może warto popróbować. Nawet po roku zmiana pracy już inaczej "wygląda" zwłaszcza w oczach przyszłego pracodawcy, nie mówiąc już o tym, że po prostu więcej się nauczysz. Zrezygnowałabym z pracy od razu, gdyby chodziło o mobbing, narażenie zdrowia, życia rodzinnego lub skrajną nieopłacalność.

Gość gość
Pewnie zajrzał popatrzeć na idiotów :P.

Gość gość
Jakakolwiek, oby z mniejsza odpowiedzialnością. Bo tu jest odpowiedzialność za grubą kasę na dodatek. A poza tym muszę wykazywać się wiedzą o mieście, lotniskach, transporcie, jedzeniu, płatnościach, fakturach,programach lojalnościowych.... itd. O wszystkim i to w kilku jezykach.

Gość gość
Jakakolwiek inna mniej stresujaca prace podejme.

Gość XXXV
Za grubą kasę to są odpowiedzialni maklerzy, dyrektorzy ds zakupów/inwestycji, administratorzy systemów bankowych etc. Recepcjonistka obraca groszami... :?

Gość gość
No ok. To ile wytrwać, żeby to słabo nie wyglądało jak zechcę się zwolnic? Rok? No bo mam świadomość że ledwo co się zatrudniłam i na rozmowie kwalifikacyjnej zapewniałam, że chce tej roboty.

Gość gość
P*********e glupoty. Ja miałem 1 umowę przez miesiąc. Przyczyną był mobbing. Następny pracodawca miał gdzieś tamta umowę. Rzucił okiem i tyle. Nawet nie poruszył tego tematu. Liczy sie twoja prezentacja, naturalność, to jaki jesteś, wiedza itd. Następna miała 4 miesiące ale tu już przechodziłem z 1 pracy do 2. Pracuje już prawie rok w jednej firmie ale znowu będzie zmiana ze względu na słabą pensje. Nie ma co sie p******ic w tancu. Liczy sie dobro swojej d**y. Nic więcej.

Gość gość
21:09 To raczej Ty sam/sama nisko sie oceniasz skoro kazdego kto nie jest chirurgiem nazywasz nieudacznikiem.Ja tak nie napisałam, tylko zakładam, ze ktoś tak sobie od czapy napisał ten komentarz i na pewno nie jest to żaden lekarz:)

Gość gość z Paryża
To zaproponuj że przejdziesz na zmywak, choć też odpowiedzialność spora bo dużo gości i dużo naczyń do zmywania :-D