Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Olene Kadar

Polecane posty

Gość Gość Kasia
Świetny jest ten primaaprilisowy żarcik :D Gratuluję pomysłu ?! :D :D

Filmik na Prima Aprilis - świetny :D :D aż mi się przypomniało. ..... Róża czerwono, biało kwitnie bez ....... :) ;)

Odcinek 11 " Mówiły jaskółki, że niedobre są spółki " - czyżby tutaj też tak było ..... układ Daghana z policją ..... kto więcej straci a kto więcej zyska? Selvi, Beril i przyjaźń ..... Tekin ale masz wyobraźnię ...... obleśny (ąbleśny !) zboczeniec, brakuje żeby się jeszcze oblizał na widok Selvi ...... fujjjjjj !!!!!! A jednak ..... spółki są do du..... ! tzn. do niczego !...... Daghan raczej nie masz wyboru ...... taka to sprawiedliwość i czysty układ z policją ...... Tekin Zerdan ..... zjadacz ludzkich dusz ..... czyli psychol o wyglądzie starego ropucha ...... bleeeee " Zgadzam się" ..... Daghan, a kto by się nie zgodził !? ..... Cukiereczek Ender .... ha ha ha, nieźle Mehmet :D .... zakłady, kto komu pierwszy wpiep... tzn. pobije w celi .... też niezłe .... Mehmeta to pewnie już brzuch ze śmiechu boli :D ..... a to Ender pierwszy poleciał z łapami ..... na Yilmaza ...... ;) Coś czuję, że to nagranie z zeznaniami nigdy nie będzie dowodem.... Tekin Zerdan .... kocha przyrodę, piękne oczy u kobiet ..... a w wolnym czasie decyduje o ludzkim losie ...... kogo pierwszego zabić ....... mówiłam, że to psychol !!!!!! A te ciasteczka, na pewno są tak samo obrzydliwe jak on .... Podstęp chyba się nie udał .... w każdym było imię - Daghan ..... "Kolacja we dwoje" tylko grożąc Selvi, Tekin ma szansę na takie spotkanie ..... ;) Oooooooo .... już zgłupiałam !!!!! teraz układ będzie z Enderem !? ...... wiadomo, że tchórz od razu się zgodził ..... Co to za brudne gierki ? Czy oni, na pewno chcą dorwać tylko Tekina? I co Ty na to, Ender !? .... Daghan chciał uratować twojego ojca ! Dziwny ten masaż serca ..... ale to nie ja, jestem tu lekarzem ;) :) Mina Endera, na pomoc Daghana ....... bezcenne :) Daghan nie spodziewał się takiej ..... rozmowy z Selvi .... pocałunek za kłamstwo ;) :) ...... wystarczyło słowo i Daghan musiał zdejmować marynarkę ..... szybko Selvi go rozgrzała ;) :D wstydzioch! ...... siostra jest blisko ...... :D W domu szybciej dochodzi się do zdrowia .... w rodzince Yoranel to jest raczej nie możliwe .... Daghan ! .... jak teraz matak ma dalej spokojnie żyć !? .... te słowa naprawdę były jak pożegnanie :( Czy on żyje już tylko zemstą !? Czy jego nowe życie tak ma wyglądać !? a co będzie później ..... Fahri jest naprawdę naiwny ! myśli, że Tekin zostawi go w spokoju !? ..... na prośbę Endera ...... tego raczej się nie doczekamy .... Sahika ma dowody przeciwko bratu, ciekawe kiedy i jak ich użyje ? ;) :) Słodki buziak na przeprosiny za kłamstwo .... od Selvi :) Daghan też kłamie ..... ciekawe czym ją przeprosi ? ;) :D Chyba Tekin zrezygnował z zabicia Selvi .... łamie swoje zasady, ale te jego chore zachowanie jest również niebezpieczne dla niej ...... Wcześniej dwuznacznie dotykała jej zdjęcia, a teraz wącha jej apaszkę ..... bleeeee wstrętny ropuch !!!!!! Kolacja w restauracji ze sztucznym kominkiem w TV nie udałą się zakochanym ...... to może na świeżym powietrzu pod gwiazdami będzie lepiej ... ;) Jakie to niezwykłe w ich przypadku ..... ukraść dla siebie małą chwilkę szczęścia ....... :) :) Sahika, jak zawsze czujna .... Beril i Selvi mają spotkanie ...... z daleka to śmierdzi podstępem .... Selvi też jest czujna ..... obawia się kolejnej pułapki Beril ...... No właśnie ! Nie jesteście przyjaciółkami ! ..... co ona sobie ubzdurała ..... Beril miałaś słaby plan ... to teraz wyskakujesz z dzieckiem!!!!! ..... słabo, oj słabo .... /c.d.n./

/c.d./ Akcja " Gdzie policja nie może, tam Daghana pośle" rozpoczęta !!!!! .... Na długich nogach nie musi już wchodzić na drzewo, żeby mieć lepszy widok ;) :) Piękny jest !!! Prawda !? ;) ..... widok, też na pewno :) Ciekawe, kiedy Mehmet domyśli się skąd Daghan wie tak dużo Tekinie ? ..... to jest mądry człowiek ....... ;) Ciocia Zakire, to też mądra kobieta ..... "zapytaj Daghana" .... :) Jak Selvi mogła wpisać Tekina do kontaktów !? .... Wstrętny napalony ropuch ....... jaki nastolatek, chyba .... dziadek !!!!!! Ani ludzi, ani zwierząt nie traktuje dobrze !!!! ..... Sadysta, w klatce i to na deszczu !!!! ...... Bandyci, przemytnicy ..... wieczór zapowiada się ciekawie dla Daghana i Mehmeta ..... A jednak ! Selvi na kolacji we dwoje z Takinem .... fiu, fiu, fiu ...... ale chatę ustroił, aż oczy bolą od światełek :) Daghan, ksywa "Doktor" ...... nieźle jak przystało na bratanka mafioza ;) :) Selvi bardzo rozsądnie ! ..... nic nie zje i nie wypije u Tekina ...... a co myślał ...... że jeszcze o deser poprosi !!!!!! ;) Daghan, jak zawodowy oszust ..... spokojnie, krótko i stanowczo na spotkaniu z Nadirem ....... Kiedy on taki się stał !? ..... Teikn to już chyba całkiem odleciał ! ..... naszyjnik osobiście założył Selvi .... już ją traktuje, jak swoją ukochaną !!!!! ąbleśny ropuch ....... Ciekawe, kiedy Daghan dowie się o spotkaniu Selvi z Tekinem bo ona już wie, jaki on miał nudny dzień .... ciągle te tajemnice ...... Jak oni chcą być razem ? ..... Daghan wybaczył Selvi/ Vildan ..... ale Yilmazowi nie ..... I jak to pogodzić, oni są rodzeństwem ...... Tego naprawdę się nie spodziewałam !!!!!! ..... Mehmet zauroczony Sahiką !!!!!! ..... Życzę im szczęścia !!!! :D :D ;) Podoba mi się współpraca Daghana z Sahiką a teraz i Mehmeta ..... oni razem mogą jeszcze dużo namieszać w życiu Endera :D Daghan i akcja z telefonem Nadira ........ ufffffff ..... za duże napięcie ...... Mehmet, też ledwo siedzi ........ Śmiać mi się chce :D :D ...... jak Daghan ucieszył się na widok Selvi ... oni gotowi do akcji a tu Selvi w odwiedziny przyjechała :D :D Nie słowem, to siłą ...... (długo jej nie przekonywał ) sposób zawsze skuteczny .... "Narobiłaś mi wstydu. Teraz moja kolej" ...... Selvi pod kluczem, nie będzie im przeszkadzać ...... :D :D ;) Gość- niespodzianka ! - lubię, takie akcje ... Ender, wiadomo niezadowolony,pewnie jeszcze mamusia odstawi teatrzyk ..... na widok wujka Tekina :) Tatuś Tekin, uczy synka zasad porządku po morderstwie .... rady specjalisty, są bardzo przydatne ...... ;) Tak, na pewno ! Bo Ci jeszcze uwierzę Beril ! .......... pewnie osobiście przygotowałaś specjalne dania, według diety teścia ... :) Jaka piękna rodzina, razem w jednym miejscu ..... chyba nikogo nie brakuje ...... Mehmet, nie jest głupi ..... Skąd, Daghan tyle wie o Tekinie? , Dlaczego, jest tak pewny siebie ? ..... za dużo wątpliwości ma ... a Daghan, niestety musi kłamać .... Kolacja z rodzinką Endera .... aż apetyt odbiera ..... tylko Beril, jak zwykle poza świadomością, jest duma z siebie ..... a dlaczego nie, przecież mają mało znajomych ....... ;) :) Napad na ciężarówkę ...... udał się, ale za mało ludzi go chroniło jeśli to był bardzo ważny ładunek .... ;) Pan Muzaffer, szybko przejrzał interesy Tekina i jego relacje z Asuman .... :) :) Ciekawe, jak długo Daghan stał za drzwiami i słuchał krzyków Selvi ? :D :D ........ i przy okazji usłyszał, bardzo miłe słowa :) :) Kogo dziś pilnują pieski ????? ...... wybrańcem jest Nadir ..... one się chyba nigdy nie nudzą, pan dba o ich rozrywkę ...... jak przystało na psychola ..... (ostatnio Ender jest spokojny, za to tatuś nadrabia szaleństwem) Spotkanie Dahana i Tekina ..... jeden wspierany przez policję, a drugi też musi mieć swoje wsparcie ..... Ender, komandos i strzelec wyborowy .......... Czy naprawdę, dokonał wyboru i strzelił !? przecież to tchórz .....

gość dziś Dzięki za miłe słowa, a także za link do głosowania :) Engin jest drugi, trzeba dogonić pierwsze miejsce ;) :) gość dziś Dzięki. Tytuł świetny - "Fire!" pasuje do nich ;) :)

Gość Gość Kasia
KO. Super streszczenie !! ....ąbleśny ropuch....:D :D

Witajcie! Kasiu :) dobrze, wiesz co ....... ;) :D gość dziś gość dziś Dzięki, za zwiastuny :) Daghan w rękach Tekina, ma chyba omamy z synem, pewnie stracił dużo krwi ? Za to Ender, ma przy sobie ... syna Daghana ! ...... ale dlaczego, tak spokojnie mówi o tym swojej matce ? Yilmaz chyba nie strzeli do Daghana, może za nim ktoś stał i dlatego w niego wycelował ? Sahika i Selvi, może planują coś na Endera, żeby Tekin uwolnił Dahana ? Jak zawsze same domysły po zwiastunie :) Miłego dnia :)

Gość barnaby
Dağhan tym razem nie w rękach tureckiej służby zdrowia, a w rękach Selvi. Też myślę, że Yilmaz strzelał do kogoś za Dağhanem, raczej dla Selvi albo żeby Dağhan miał dług wdzięczności.

Tak jak pisali fani pod tym klipem : "dla tych co kochają Engina - czwartkowa kuracja dla nich"

Gość barnaby
Dopiero teraz obejrzałam primaaprilisowego Daghana. Dzięki, popłakałam się ze śmiechu.

Gość barnaby
Co za głupia krowa z tej meduzy Beril!

Gość gość
pani Barnaby - dokładnie...mam wrażenie, że myślenie nie jest jej mocną stroną: nie posłuchała rady Selvi i nie sprawdziła w internecie kim jest Tekin... a Asuman?...brak mi słów, tzn. cisną mi się same niecenzuralne...

Gość barnaby
Beril dzięki błyskotliwej inteligencji, bystrości umysłu i przenikliwej znajomości ludzkiej natury oddała syna w ręce zboczeńca. Brawo! A jednak coś w niej drgnęło, kiedy dowiedziała się, że Ender strzelał do Dağhana. Dağhan w klatce - zacisnęłam powieki i zatkałam uszy. On sie broni. Ale... Przykro to powiedzieć, ale OK zmierza w kierunku obrażającym naszą inteligencję - strzelanina w domu Tekina jak w filmach klasy B (C?).

Gość Gość Kasia
Barnaby. Dziękuję,że to napisałaś :) ...ja też chciałam :) Robi się z tego coś w rodzaju -zabili go i uciekł. Wczoraj pierwszy raz czekałam na koniec odcinka. Nie rozumiem dlaczego zrobiono coś takiego całkiem niezłemu początkowo (w/g mnie )scenariuszowi.Byłam mocno zawiedziona tym odcinkiem.Będę oglądać kolejny , ale to już nie to. Niestety.Bardzo żałuję :( Przyznaję rację tym , którzy wcześniej zauważyli to, co ja dopiero teraz. ....A może jeszcze coś z tego będzie , co ???!!! Może to tylko ten odcinek był taki jaki był?? ........11.bardzo !! mi się podobał . Szczególnie rosyjskie tłumaczenie. Mam już ros .napisy do 12. może to coś zmieni ??

Gość Gość Kasia
Taaaaa..... Chyba sobie daruję resztę odcinka..... Na co ja liczyłam?

Witajcie! Obejrzałam 12 odc. OK po turecku, przeczytałam tłumaczenie z EAPF i nie wiem ...... no nie wiem, jak ugryźć ten odcinek i jak go przełknąć ..... Chyba jedyną postacią, która się nie zmienia jest Beril pusta, zimna i bezmyślna do tego naiwna ..... Bardziej wiarygodna była zemsta Daghana, tylko przy pomocy Mehmeta a współpraca z policją .... jest a jakby jej nie było ..... teraz jeszcze układ z mafią ...... do czego to prowadzi ? Sahika, chciała dobrze tym testem DNA a przypadkiem zabiła ? swojego ojca .... Wcześniej Ender ratował życie, mówiąc Daghanowi o synu ...... a teraz Tekin, stawia warunek ..... wybierasz syna czy Selvi ..... !!!??? Barnaby, masz racje strzelanina w domu Tekina ....... słaba.Jak on znajduje swoich sługusów ? Zaskoczyli ich i powybijali jak kaczki, a Daghan trafiał bez pudła ..... Yilmaz, przeszedł na stronę siostry i przy okazji na pilnować rodziny Daghana, wcześniej też miał takie zadanie tylko z innego powodu ..... Wielki boss Osman, szybko uwierzył Daghanowi ....... a zaufany Tekin popadł w niełaskę jedną akcją .... Daghan, chyba już nigdy nie będzie prawdziwym lekarzem, ale ma ksywkę Doktor w nowym otoczeniu, pewnie to wystarczy ;) :) Odcinek 11, miał tytuł "Nowe życie" to może tłumaczyć zwrot akcji i nowe decyzje ...... a może, jest już nowy scenarzysta i on tak wszystko pomieszał ? Kasiu, obyś miała rację i to tylko jednorazowy spadek formy serialu ;) Poczekam na wersję PL ..... ;) :) :) P.S. RANKING - cztery tygodnie temu OK było na na 31 miejscu, trzy tygodnie temu na 39 miejscu, dwa tygodnie temu na 25, tydzień temu na 32 miejscu a wczorajszy odcinek był na 23 miejscu ..... jest postęp :) Miłego dnia :)

Gość Gość Kasia
Przełamałam się i jednak dokończyłam 12.odcinek :) Przerwałam na strzelaninie w domu Zerdana... Wszystko się wyjaśniło i teraz jest lepiej :) ....Ale nici i tak są straaasznie grube :D KO. Wczorajszy odcinek był na 23.miejscu? Ciekawe ?! Może zaważyła scena ze zmianą opatrunku przez Selvi ;) ?

Gość barnaby
Przypomniałam sobie moje odczucia z pierwszych odcinków. Daghan w więzieniu sprawiał wrażenie wypalonego, zawieszonego w beznadziei, miał niewidzący wzrok, zastygłą, pozbawiona mimiki twarz. Błyskawiczny odruch, uchwycenie ręki Selvi w przegubie świadczyło o tym, że musiał nauczyć się reagować jak zwierzę narażone stale na niebezpieczeństwo. Później, po rozprawie uniewinniającej, kiedy czekał na oficjalne pismo z wypisem, widziałam obawę człowieka, który nie chce robić sobie złudzeń, jeszcze nie wierzy w to, co się stało, a dawno zapomniana wolność może okazać się marzeniem sennym. Wyglądał jak zagubione dziecko pozostawione w sierocińcu. Próby adaptacji w domu były jeszcze bardziej przygnębiające. Dorosły, zgorzkniały, okrutnie doświadczony przez los mężczyzna, przyzwyczajony do radzenia sobie w nieludzkim świecie skazanych, traktowany był przez matkę jak dwudziestoczteroletni student, który wrócił po dwóch dniach zabawy w akademiku z kolegami. Dusił się wśród najbliższych, nie chciał ich ranić swoim odrzuceniem ani zapewne epatować tym, co przeszedł. Uciekł do baraku w dokach jak ranne zwierzę, do samotności, która go nie zawodziła przez poprzednie 11 lat. Wtedy zrozumiałe było, że chce poznać prawdę o prawdziwej przyczynie swojego uwięzienia, odnaleźć sens w absurdalnej sytuacji, ukarać winnych. Bardzo podobało mi się to, co wtedy oglądałam, było to spójne, wiarygodne, miało klimat, naprawdę zapominałam oddychać. Myślałam, że w tym kierunku pójdzie akcja - żmudnego odnajdywania siebie, swojego miejsca w życiu. Obecny zwrot akcji wydaje mi się nieprawdopodobny, wygląda to tak, jakby każdy odcinek pisał inny scenarzysta nie czytając tego, co wymyślił poprzedni. Brak logiki, psychologiczna miałkość, wygrywanie do granic możliwości napięcia między Selvi a Daghanem powoli staje się nużące, oglądam to jednego powodu (niemałego - 1,87 m, chociaż ja uważam, że więcej ;) ). Wczoraj Daghan półprzytomny, strzelający lewą ręką to tylko jedna jedna z niedorzeczności; dlaczego Daghan i Yilmaz wypuścili z samochodu Tekina, dlaczego policja i prokuratura nie wkroczyły w trakcie strzelaniny i wcześniej, kiedy Daghan został ranny w lesie, jak odzyskał błyskawicznie siły, chociaż wyglądało to tak, jakby miał przestrzelone płuco, a zaraz potem mógł nawet prowadzić samochód? No i Selvi zawsze w nienagannym makijażu po dwóch dniach bez przebierania się. Dużo zniosę, chociaż mam żal, szkoda takiej historii. Miła wiadomość - mamy z Daghanem taką samą grupę krwi :).

Gość barnaby
Co się stało z Enderem, kiedy Tekin wyciągnął go za ucho z łóżka? Już więcej się nie pokazał, a Beril słyszała odgłosy demolowania sypialni. Jakieś propozycje? Jednak co BBO, to BBO. Ma wszystko - mojego ukochanego szaleńca z błyskiem w oczach, klimat, cudowną muzykę. Trochę irytuje mnie snuja Narin, ale nobody is perfect poza tym jednym jedynym.

barnaby dziś Mam dokładnie te same odczucia na temat początkowych odcinków i tego co widzimy teraz. Gdyby nie wrażenia estetyczne (EA), przestałabym oglądać.

Gość gość
właśnie pojawiła się informacja na oficjalnym profilu OK na FB, że w czwartek zapraszają na ostatni odcinek... nie ma żadnej oficjalnej informacji, z tego co wyczytałam w komentarzach wzburzonych fanów pod owym postem jeszcze nigdy nie informowano o zakończeniu serialu w ten sposób; piszą też, że jeżeli to prawda, że to koniec OK a Engin odrzucił propozycję gry w Madonnie w futrze właśnie ze względu na OK, to zrobili mu wielkie świństwo... :(

Gość gość
oficjalna informacja: niestety koniec serialu Erdal Bali ( z produkcji) napisał wyjaśnienie, że nie chcieli kończyć ale zmusiły ich do tego realia. Niskie oceny widowni telewizyjnej, która jest kluczowym decydentem w tej kwesii. Dlatego szczególnie te dwa ostatnie odcinki były takie dziwne, "na skróty"... Szkoda serialu, szkoda Engina... :( :( :(

Gość barnaby
Wypieram to!!! Do bani!!! OK jakie jest, takie jest, ale nie mamy nic nowego, prawie na żywo. I co teraz?! Ile będziemy czekać na następny projekt?! Wczoraj w nocy, kiedy przeczytałam powyższy post, ręce mi opadły, zmarnowali dobry pomysł, wysłali w kosmos talent, pracę EA, potraktowali niepoważnie kogoś, kto zawsze poważnie traktuje swoje zobowiązania i nas, widzów. Niech ich...

Gość barnaby
Obejrzałam pierwszy odcinek. Jak można było coś takiego zmarnować? !

Gość gość
Popatrz na ten serial z dystansu...owszem zapowiadało się interesująco i pierwszy odcinek obejrzałam z dużymi emocjami. Bo ciekawy temat, Engin...wiadomo. Kazdy następny był coraz bardziej przekombinowany, wręcz nierealny i obrażający inteligencję widza. Seriali jest wiele, nikogo nie zmuszą do ogladania własnie tego. Podobna sytuacja była z KPA. Pierwsze odcinki świetne a pózniej już na siłę wymyślanie nowych watków. To tak wygląda jakby scenariusz pierwszego odcinka pisał ktoś uzdolniony i pomysłowy a pózniejsze zupełnie inna osoba. Szkoda mimo wszystko Engina.