Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dodo19i5

Grudnióweczki 2017

Polecane posty

Gość Mama6latki
jadorka niestety nie wiem jakie są koszty badań na początku ciąży ale później jest to około 30-50zł ale pierwsze badania są dość kosztowne, lepiej by było się troche przemęczyć w poczekalni niż wykładać taką kasę. Tak i piersi to chyba nas wszystkie bolą :)

Gość gość
W sobote robilam 170 zl ale bez oznaczania grupy krwi bo mialam ja robiona w poprzedniej ciazy. Jak robilam pierwsze badania w pierwszej ciazy to placilam cos kolo 250 zl.

Gość Fiolcia88
Ceny badań prywatnie faktycznie są kosmiczne jak dużo się uzbiera. Często jak przylatuje na urlop do Polski to muszę prywatnie robić. Jadorka mnie tez piersi bola, jak zdejmuje biustonosz to ulga. Przy pierwszej ciąży nie miałam takich obolałych.

Gość kacha1984
a mnie znowu piersi praktycznie nie bolą gdy mam stanik, za to gdy zdejmuję go wieczorem...:O podobnie z rana jak wstaję z łóżka, nie czuję nic więcej niż bolące cycki, dosłownie odczuwam każdy ruch. w ogóle moje sutki wyglądają jakbym była w stanie ciągłego podniecenia :D trochę nie moge nadziwić się tym zmianom

Gość jadorka
Dziewczyny ,a jak u was z sexem ,po tym jak się dowiedziałyście o ciąży? hmnn,,u mnie ok ,ale mam jakiś strach? doświadczone może coś podpowiecie na ten temat :)

Gość jadorka
a ,,zpomnialam dodac,mam jeszcze takie bóle jak na okres,czasem rwą strasznie,,a potem długo cisza,też tak macie?ogólnie piszcie jak się czujecie :)

Gość gość_znam_zycie
jak widzę te pseudonimy florcia88, mama6latki, mamusiafloreczka, zastanawiam się jak bardzo przegrzebane mają faceci tych mamusiek, na pewno dostali już koszulkę z nr. 2 albo z nr. jeszcze dalszym, uwazam że wiele jest takich kobiet które nie potrafia dzielić miłości pomiędzy męża i dzieci, jak urodzi się im dziecko przestawia im się klapka z jestem żoną, na jestem mamusią, facet idzie w odstawkę - jedyna forma ratunku to kochanka, bo do mamuski nie dotrze ze mąż też jej potrzebuje, całkowita zmiana

Gość jadorka
a ty co ?żona cię nie kocha? :) nie bądż zazdrosny :)

Gość gość
Jadorka u mnie absolutne wstrzymanie w tych sprawach. Ciąża dlugo wyczekiwana, nie można przez taką głupotę sobie pozwolić na ryzyko.

Gość gość
Moj lekarz mowil ze nie ma zadnych przeciwskazan do sexu jesli ciaza przebiega prawidlowo. Wrecz jest wskazany. Ale jednak my z mezem czekamy na 2 trymestr, teraz i tak sie czuje tak fatalanie ze nie bylo by szans:)

Gość Jagodowa123
Dziewczęta uprawiajcie seks jeśli macie ochotę. Nie powstrzymujcie się na siłę. Nie róbcie tego sobie ani swoim facetom. Seks jest dobry. Mozna się rozluźnić. Orgazm przyjemnie kołysze dzidziusia. Dla faceta często sam fakt ze zona jest w ciazy jest seksi. Same plusy. Na brak seksu przyjdzie czas jak urodzicie ;)

Gość Jagodowa123
Kacha moje sutki podobnie. Aż bolą takie są czasem twarde. Piersi bolą i szczypia. Bez stanika ulga. I z objawow to bywam jeszcze dziwnie, hmmm, zdyszana. Czasem przejde sie z pokoju do pokoju i jakby oddech mi przyspiesza. Dziwne uczucie. Nawet ciśnienie mierzylam ale ok.

Gość Mononoke_30
a u nas w łóżku jest ogień :) fakt, że kochamy się teraz rzadziej, bo co 3 dni średnio, ale za to jest meega <3 mąż jest przeszczęśliwy, że jestem krąglejsza tu i tam ;)

Gość 89
U nas żadnych przeciwwskazań nie odmawiamy sobie niczego w łóżku hehe dziewczyny mamy cieszyć się ciąża i nasi mężowie ( partnerzy ) a nie odmawiać sobie wszystkiego bez przesady pamiętam jak lekarz przed porodem powiedział dostajecie przepustkę na noc na dobry seksik i jutro już do porodu a nie wylegiwać się hihi

Gość gośćjustyna89
Hej dziewczyny. Czytam ten temat od początku. Fajnie jest cieszyć się Waszym szczęściem. Może i ja do Was dołączę. Narazie nie wiem czy jest fasolka czy nie. W pon robiłam test i jedna kreska. Dzisiaj niby powinnam dostać @. Nie mam już niestety testu a poza tym nie chcę znów sie rozczarować. Czekam dalej na okres bo mam nieregularne miesiączki... Staramy się już 8 miesięcy i cisza dalej... Bolą mnie piersi i niekiedy mi niedobrze... Do tego wyczuwam kawe sypana z kilometra i przeszkadza mi ten zapach ale nie zawsze... Może się tylko nakrecam...

Gość 89
Witaj gośćJustyna89 to co trzymamy kciuki żeby ta wredna nie nadeszła też miałam kilka rozczarowań ale trzeba być dobrej myśli. Życzę fasoleczki

Gość Mononoke_30
gośćjustyna89 to kup test ale nie rób dziś już, bo nie wyjdzie, tylko rano, z pierwszego moczu :)

Hej goscjustyna89 :) trzymam kciuki aby @ nie przyszła :D miałam tak samo, myślałam ze wkręcam sobie objawy a tu proszę niespodzianka :) Nie wiem dziewczyny może jestem jakaś dziwna ale my wstrzymaliśmy się seksem, mój chłopak sam mówi ze teraz by się bał wiec czekamy do wizyty u Lekarza i 2 trymestru. To się tak łatwo mówi "nie żałujcie sobie" ale kiedy to ma być nasze pierwsze wyczekiwane wymarzone dziecko i tak jak wczesniej niczego sobie nie żałowałam i już dwa razy poroniłam to tym razem dziękuj***ardzo nic mi się nie stanie jak przeczekam z pewnymi sprawami.

Gość Mononoke_30
Annna00 grunt, to czuć się dobrze psychicznie, żeby było fajnie w łóżku. Jeśli się boicie poronienia to rzeczywiście lepiej się wstrzymać, żeby się nie denerwować. U nas to jest tak że nie mamy dzieci, jesteśmy niedługo po ślubie więc jeszcze bardzo siebie pragniemy, ja czuję się rewelacyjnie, zero mdłości. Tylko ściśnięty mocniej cycek czasem boli, ale to do zniesienia :)

Gość gośćjustyna89
Nie mam możliwości kupienia teraz testu bo mieszkam na wsi dojazd do miasta ograniczony a pracuje na popoludniowke w tym tygodniu więc nawet nie mam kiedy kupić....jak nie przyjdzie małpa do niedzieli to w pon rano robie test(kupie na weekend bo będę na mieście) dzięki dziewczyny i oby nie przyszła@ . Mój synek ma 5.5 roku i już się pyta kiedy mu brata urodze...

Gość gość
Annna oczywiście że trzeba się wstrzymać,nie będę wam pisać czym tak naprawdę grozi seks w czasie ciąży. Ale wstrzymać się rok to naprawdę nie jest dużo, pomyslcie jaka stawka!

Gość gość
Oj Mononoke... pragniecie dzidziusia z tego co widziałam na wątku więc dla mnie to nie jest wytłumaczenie. Życzę Ci jak najlepiej, ale żebyś nie żałowała potem, bo to jest naprawde głupota w porównaniu do życia dziecka.

My ślubu nie mamy i brać nie zamierzamy, razem od 8 lat a tak samo siebie pragniemy jak i na początku :P a teraz nawet i bardziej przez moj stan hehe. tyle ze są rzeczy ważne i ważniejsze. Nic fajnego rezygnować z seksu ale na ta chwile nie wyobrażam sobie inaczej

Gość gość
Manonke nie wiem czy wiesz ale piersi nie wolno ściskać...

Gość Elandil
Hej, byłam wczoraj na pierwszej wizycie. Wg USG 6t1d. Wszystko rozwija się prawidłowo. Dostałam skierowanie na badania i za 3 tygodnie do kontroli.

Gość 89
gośćJustyna89 to daj znać po testowaniu ... Ale u nas beznadziejną pogoda aż się nic nie chce heh...oglądałam kiedyś fajny film z J. Lopez "Jak urodzić i nie zwariować " czy coś takiego oglądałyście ?? Polecam hehe chyba dzisiaj z mężem zrobimy sobie seans wieczorkiem i jeszcze raz oglądaniemy

Gość 89
Elandil to super że wszystko ok to teraz aby do kolejnej wizyty

Gość Elandil
No właśnie najważniejsze, że wszystko ok :) I to, że czuje się w miarę dobrze. Z dolegliwości odczuwam tylko bolesny biust, ucisk na pęcherz i senność.

Gość kacha1984
GOŚĆ 10:33 jeśli Mononoke nie ma przeciwwskazań od lekarza to może sobie uprawiać seks jeśli ma ochotę, myślę że wie co robi.. raczej z jej wpisów widać że jest dobrze zorientowana co wolno a czego nie

Gość gość
To nie chodzi o bycie zorientowanym. Ja tylko dobrze radzę bo jestem dobrze w temacie zaznajomiona. Krwiaki pojawiają się nagle, a jak do tego dojdzie stosunek i skurcze to niestety... Dlatego radzę wam wszystkim wstrzymanie się, bo stawka jest ogromna.