Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dodo19i5

Grudnióweczki 2017

Polecane posty

Gość Annnna00 10tydz
Ja mam mdłości od początku 7 tygodnia do dzisiaj.. dzien w dzień z jednym dniem przerwy co aż byłam w szoku czy wszystko jest dobrze. Nuz się trochę nauczyłam z tym żyć, nawet w pracy daje radę po prostu robię sobie co chwile przerwy i wychodzę na powietrze

Gość Fiolcia7t
Hej dziewczyny. Ja mało się udzielam bo jestem tak zmęczona ciagle, wstawanie o 4.50 mnie wykonczy. Po pracy dosypiam sobie, ale i tak ciężko. Ma szczęście jeszcze dziś i weekend. U mnie nadal mdłości, senność, zmęczenie i ból piersi

Gość Mononoke_30 9t
wstaję o 6:00 i jest to dla mnie makabra, więc nie potrafię sobie tego nawet wyobrazić :)

Gość Mama6latki 8t
Hej dziewczyny znowu mało sie udzielam :( To wam współczuje, macie przechlapane. U mnie coraz lepiej tzn senność mnie wykańcza a ból piersi tylko wieczorem jak zdejmę biustonosz a rano też jest ok. musze tez uważać na to co jem bo poźniej męczę się ze zgagą . raczej bede ją mieć przez całą ciąże, ostatnio tak było. Dziś paskudna deszczowa pogoda to chyba zasnę w pracy. mam na popołudniową zmianę.

Gość Mama6latki 8t
Mononoke dziś zaczynasz już 9 tydz ? ja mam zmaine w niedzilę :)

Gość Magda86m
Dzień dobry i zaczełam 7 tydzień :) za tydzień usg Fiolcia odpoczywaj ile możesz po pracy, nie wyobrażam sobie tak wstawać.. Mdłości mam cały dzień, ale najwieksze po południu i wieczorem. Rano nie jest źle :) Z synem miałam mdłości do 12 tyg, z córą w ogóle. Przez to z córa dużo wiecej przytyłam.

Gość Fiolcia7t
Staram się odpoczywać, mąż mi bardzo pomaga na szczęście... pracuje 4 dni w tygodniu wiec tyle dobrego. Strasznie wybredna jestem z jedzeniem :/ tylko kilka potraw mi podchodzi i ciagle to jem, kanapki z serkiem białym, najlepiej zupki

Gość serduszkomam 9t
hello dziewczynki robiłam dzisiaj badania z krwi które lekarz kazał zrobić jutro dopiero wyniki mam nadzieję ze będę wporzadku..., cieszę się bo jutro idee wkoncu zobaczyć moje maleństwo hihi

Gość Mononoke_30 9t
@Mama6latki tak dziś zaczęłam 9 tydzień :) Został więc równy tydzień do 2go USG :D dziś rano robiłam krew (hiv, grupa krwi i inne). 20% ciąży już zaliczone :D

Gość Annaszz 7t
Mononoke 20% to wydaje sie ze juz tak duzo, a prawda taka ze jeszcze do grudnia ho hooo daleko ;) jeszcze sie nam ta zakichana wiosna nie rozkrecila, a gdzie tam zima :P damy rade ;) ja sie doczekac nie moge konca czerwca, wakacji (pracuje w przedszkolu, mam 2 miechy wakacji), konca pierwszego trymestru ;) w lipcu wybieramy sie do Leby ze znajomymi ;) Ja dzis odbieram swoje wyniki badan, robilam mocz, morfologie, cukier, toxoplazmoze i cytomegalie. Wszystkie wyniki wydaja sie byc dobre, mam wglad w internecie do nich ;)

Gość Mononoke  9 tydz
Annaszz masz rację, do grudnia jeszcze pół życia ;) Ja pracuję w biurze więc chyba do końca sierpnia wytrzymam. Chociaż po cichu planuję tak wszystko poogarniać w robocie żeby pracować do końca lipca :)

Gość Fiolcia7t
Mononoke do sierpnia Wow to szybciutko będziesz miała wolne. Ja to do grudnia napewno, myśle ze może tydzień czy dwa przed terminem odejdę tak jak przy pierwszej ciąży

Gość Mama6latki 8t
Jej 2 mies wolnego uh rozmarzylam sie. Ja jeszcze nie powiedzialam w pracy wiec nadal nie wim jakie jest podejscie szefa do tego stanu. Za biurkiem wiadomo mozna pracowac dosc dlugo. Planujecie dziewczyny wakacje w tym roku ? My chyba wyjedziemy tylko na 3-4 dni do malej miejscowosci kolo Ustki ale to jeszcze noe wiadomo

Gość Mononoke 9t
@Fiolcia mam dość komfortowe warunki pracy więc chyba z tego skorzystam.. Ale zobaczymy :) Moja mama mówi, że u nich w pracy (organ państwowy) dziewczyny idą na zwolnienie jak tylko minie 3 mc. x @mama6latki lecimy na 10 dni do Portugalii pod koniec maja - to będzie przełom 1 i 2 trymestru i cały czas się gryzę, czy dobrze robię. Bilety kupione w jeszcze nieświadomej ciąży. Na wrzesień mamy kupioną Barcelonę ale to to na pewno już odpuszczę :D

Gość serduszkomam 9t
ja tez mam już wykupione wczasy 20 czerwca tydzień na gran Canaria i cały czas zastanawiam się jak to zniosą bo lotu trochę się boję a tu 5,5h ... czy to będzie miało wpływ na mAleństwo

Gość Mononoke 9t
@serduszkomam lekarz powiedział mi, że o ile sam lot maluszkowi nie zaszkodzi (zmiana ciśnienia), to zmęczenie już może, więc powiedział mi że mam zadecydować sama. Myślę, że jak się nie stresujesz lotem, a podczas niego się X razy przespacerujesz po pokładzie to bobo będzie bezpieczne :)

Gość Annaszz 7t
Mononoke ja w pierwszej ciazy lecialam do Turcji na tydzien, bylam w 13-14 tyg. Tez sie balam, ale bylo spoko. Lot ok, troche mnie mdlilo ale spoko. Bardziej balam sie tam jedzenia i zemsty faraona, tudziez innych chorob. Ale jadlam tylko to co znalam i bylo wporzo ;) choc 35st w cieniu bylo meczace... u nas, w swiecie nauczycielskim, tez kobitki szybko ida na zwolnienie, ale w przedkszolu jestesmy narazone na rozne dzieciece choroby, grozne dla ciezarnych.

Gość aniaaa33
Ja dopiero niedawno wróciłam z Omanu (tam zmajstrowalismy Bobo :D) więc narazie nic nie planuje. Jak już to pewnie gdzieś w Pl ;)

Gość Fiolcia7t
Ja lecę na urlopik do Polski pod koniec sierpnia, już się doczekać nie mogę :D w poprzedniej ciąży latałam dwa razy: w 1 i 6 miesiącu i było Ok :)

Gość Mononoke 9t
@Annnasz praca w przedszkolu jest generalnie męcząca, oczy dookoła głowy, schylanie się...Kuzynka męża jest przedszkolanką i od nadmiaru wysiłku w pracy rozszerzyła jej się za bardzo szyjka i od 6 mca aż do porodu musiała leżeć. x @ania33 my zmajstrowaliśmy nasze lokalnie, ale już w ciąży byłam samolotem we Włoszech (nie wiedziałam jeszcze o niej) a potem autem w Austrii (9 h jazdy) i wszystko było spoko :)

Gość serduszkomam 9t
za prawie 2 miesiące tO też ta ciąża myślę że będzie już bezpieczniejsza, a i upałów chyba tam raczej nie będzie bo pora wczesna i pamiętam na teneryfie jak bylam to tez.szalu z goracem nie bylo. Także oprócz lotu nie boję się niczego. ... Ps. żeby tylko jakiejś mdłości opóźnione mnie nie naszly.. a co do pracy...-ja mam lekką pracę ale zastamawiam sie czynad pójściem na l4 jak tylko wejdę w okres chroniony z tego względu ze w sumie jest to czas dla mnie i mojego dziecka..zacząć jakiś delikatny sport dla kobiet w ciazy, odpoczywać, zadbać o siebie... Tak powiedziała koleżance jedną ginekolog na temat tego jak inna nie chciała dac l4 no powiedziała że w pralni kobiety ciężko pracują i są w ciazy i jakoś na l4 nie idą. Wiem ciąża to nie choroba ale to czas dla nas kobitki jednak. Ale za czasów szkoły pamiętam że nauczycielki to do 8 miesiąca chodziły do pracy.. To indywidualna sprawa jednak.

Gość Mononoke 9t
chodzę do 2 ginekologów, jeden powiedział mi, że w ciąży kobieta powinna leżeć w parku i czytać książki podczas gdy ktoś wachluje się liściem, a drugi powiedział (w 7 tyg) - to co, L4 od poniedziałku? ale odmówiłam :D mam spokojną pracę i nie przemęczam się fizycznie, nie mam też w niej większych stresów, w zasadzie nawet mogę powiedzieć, że tak mało się dzieje, że się nie przepracowuję. Gdyby było inaczej nie zastanawiałabym się.

Gość Mononoke 9t
*edit: wachluje JĄ liście oczywiście :)

Gość gość
też się nie przepracowywuje, oprócz tego że pracuje co drugi dzień po 12 H to to jest męczące... Ale zobaczymy co czas pokaże

Gość serduszkomam 9t
czytałam z mojej aplikacji ciąży i na Internecie ze macica jest wielkości grejpfruta w 9 tygodniu, macie jakieś zaokrąglenia ?

Gość Annaszz 7t
Wlasnie, tez mialam pytac o brzuszek, czy juz cos u kogos widac ?;) zwlaszcza u dziewczyn w kolejnej ciazy, bo ponoc szybciej widac wtedy brzuszek. U mnie nic jeszcze nowego, poza starym brzuszkiem, ktory moglby imitowac poczatkowa ciaze :P Mononoke ja na szczescie w przedszkolu nie pracuje jako przedszkolanka, ze mam swoja grupe 20 dzieci, tylko jestem pedagogiem i mam zajecia indywidualne. Pracuje w 4 przedszkolach po kilka godzin, w tym w grupach integracyjnych z dziecmi niepelnosprawnymi. Jednej dziewczynki juz nie zamierzam brac na zajecia, bo ona moze byc...niebezpieczna.

Gość 89  9tc
U mnie widać już brzuszek może nie żeby ktoś zauważył ale ja widzę w dodatku żadnych spodni nie mogę dopiąć pomyśleć że to dopiero 9 tydz heh

Gość 89  9tc
Dziewczyny wyskakuje Wam czasem że treść wiadomości uznana jest za Spam masakra co chce coś napisać to wyskakuje ten komunikat i muszę wyłanczać komórkę . Może któraś się zna i wie o co chodzi

Gość Mononoke 9t
Aaa pedagog specjalny - teraz kumam. Ja na razie dopinam się w starych spodniach ale są już ciasne. Brzuszek mam już mały ale na razie wygląda tak jakbym się bardzo najadla. Na razie przytylam 1-2 kg

Gość Mononoke 9t
89 może nie dajesz spacji po kropce i bot zczytuje to co piszesz jako strony www?