Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciaża u bardzo szczuplej wrecz chudej kobiety

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 26 lat i jestem bardzo szczupla a wrecz chuda przy tym mam anemie z ktora walcze od 2 lat bezskutecznie dodatkowo zle wyniki lipidogramu czy to dobry okrea na ciaze? Czy wogole zajde w ciaze? Dodam ze moj okres jest nie zawsze w czasie kiedy powinien, czy starac sie o dzidziusia? Czy bedzie sie zdrowo rozwijal? A ja dam rade donosic ciaze i urodzic?

Gość gość
Ja zachodząc w ciąże ważyłam 45 kg + anemia. Ciąża była planowana. W ciąży jedynie miałam skracającą się szyjkę macicy (prawdopodobnie przez niedowagę). Leżałam na patologii ciąży kilka razy na podtrzymaniu. Podawano mi sterydy na rozwój płuc dziecka w razie gdyby urodził się za wcześnie. W ciąży przytyłam 6kg. Po porodzie waga spadła. Synek ma 10 miesięcy a ja waże 40 kg. Udało się donosić ciążę do 40 tygodnia. Urodziłam sn w 30 minut małego (2700 g i 50 cm) lecz zdrowego chłopca. Dostał 10 punktów.Lekarze przewidywali cc bo miałam 12 cm szerokości miednicy i dziwili się,że urodziłam sn bez żadnego problemu,wrzasków itd :) Porozmawiaj ze swoim ginekologiem na ten temat. On na pewno lepiej Ci doradzi niż ja :)