Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość przegrany32

masturbacja zniszczyła mi życie

Polecane posty

Gość przegrany32

Gdy to się zaczęło miałem 28 lat, dobrą pracę i bardzo ładną dziewczynę.Stresy w pracy spowodowały, że zacząłem je rozładowywać masturbacją, było to częste, ale nie powodowało utrudnień w życiu. Z czasem jednak zacząłem wpadać w takie ciągi, że przez ileś dni byłem po prostu nie do życia, zacząłem mieć problemy w pracy. Potem doszło do tego, że mnie z tej pracy wyrzucili. Nie zacząłem szukać nowej pracy, ale coraz bardziej pogrążałem się w masturbacji.Dziewczyna mnie zostawiła, czemu się nie dziwię, bo nie traktowałem jej najlepiej, i tak wiele zniosła, wolałem masturbację od niej. Teraz mam 32 lata, od 3 lat nie pracuję i masturbacja praktycznie rządzi całym moim życiem. W dzień praktycznie nie wychodzę z domu, głównie nocą, żeby nie musieć oglądać ludzi, to mnie zresztą mocno relaksuje Ostatniej zimy potrafiłem czas pół nocy włóczyć się po mieście. Jestem bardzo słaby fizycznie, panicznie boję się przyszłości, nie wiem właściwie kim jestem, co ze sobą zrobiłem. Zamknąłem się w sobie, nie mam już znajomych. Nie wiem jak wyjść tego nałogu i odbudować swoje życie.

Gość gość
Można powiedzieć, że za-waliłeś sprawę na całej linii :-P

Gość gość
Jak masturbacja spowodowała że straciłeś pracę i znajomych?

Gość przegrany32
tak jak napisałem całkowicie zawładnęła moim życiem. Zamknąłem się w sobie, przestałem kontaktować z ludźmi, z pracy wyrzucili mnie za nieobecności.

Gość przegrany32
up

Gość gość
To nałóg jak każdy inny, działa na tych samych mechanizmach. Musisz zgłosić się o fachową pomoc, sam już z tego się nie wygrzebiesz, nie trać czasu i zgłoś się na terapię.

Gość przegrany32
ale na jaką terapię? Co ja powiem, że mam problem, bo się masturbuję, skoro prawie wszyscy to robią?

Gość gość
Tak, wiele osób ma teraz z tym problem. Ludzie zajmujący się uzależnieniami znają ten problem, nie będziesz pierwszy, wierz mi :) Ludzie z narkotyków wychodzą, Ty też z tego wyjdziesz, nie łam się :)

Gość gość
Ty jesteś uzależniony i masz problem, bo nie funkcjonujesz już jak zdrowy człowiek, straciłeś wszystko co miałeś i odciąłeś się od ludzi. To nie zdrowe, pogłębiasz swój problem.

Gość gość
Możesz pójść do seksuologa, skieruje Cię do ośrodka leczenia uzależnień.

Gość przegrany32
wiem, ale jakoś nie słyszałem, żeby komuś masturbacja tak bardzo zniszczyła życie. Może to nie w niej problem, bo przecież ludzie się masturbują i nie mają takich problemów.

Gość przegrany32
no bez przesady, nie chcę być w jakimś ośrodku jak jakiś psychiczny, bo póki co jestem psychicznie całkiem normalny.

Gość gość
Przyczyną uzależnień jest jakiś głębszy problem, u Ciebie pewnie wynikło, to z nieumiejętnością radzenia sobie ze stresem, i wpadłeś jak śliwka w kompot. Masturbujesz się pod por/nosy?

Gość gość
Przeczytaj jak wygląda Twoje życie, na serio jest normalne? Wymieniłeś kobietę na masturbację, odciąłeś się od świata straciłeś pracę. To mało? Żyjesz w zaprzeczeniu. Nikt Cię nigdzie nie zamknie. Każdy może kiedyś potrzebować pomocy, to żaden wstyd z niej skorzystać.

Gość przegrany32
nie tylko, często też pod własne wyobrażenia.

Gość przegrany32
tej dziewczyny najbardziej żałuję. Widocznie na nią nie zasługiwałem. Była ode mnie młodsza, miała 20 lat, mam nadzieję, że teraz ma lepszego partnera ode mnie.

Gość gość
Skończ z tym poczuciem winy. To Ci nic nie pomoże. To była Twoja odtrutka na stras. Inni palą, piją, ćpają, uprawiają seks, uprawiają sport, albo chorują, jak nie mogą sobie z nim poradzić. Nikt nas nie uczy jak radzić sobie z przykrymi emocjami, Ten problem jest coraz częstszy.

Gość gość
no tak, ale alkohol czy palenie objadanie się są jednak znacznie częstsze od uzależnienia od masturbacji.

Gość przegrany32
wiesz, trudno nie mieć poczucia winy jak się jest 32 letnim facetem ze zj*****m życiem.

Gość gość
Skąd wiesz, że częstsze? Są bardziej widoczne.

Gość gość
Ale przez 28 lat dawałeś sobie świetnie radę, możesz do tego wrócić. Chcesz to przekreślić, tylko dlatego, że powinęła Ci się noga? Tylko zwróć się o pomoc, wyjdziesz z tego, serio :)

Gość gość
tak mi się wydaje, że takie uzależnienia od masturbacji jakie stało się moim udziałem jest bardzo rzadkie. Nie mówi sie o tym.

Gość gość
Mówi się ale nie w Polsce. U nas wszystko zamiata się pod dywan, a korzystanie z pomocy specjalistów, to wstyd.

Gość gość
masz jakieś dane o uzależnieniach od masturbacji za granicą?

Gość gość
ok dobra, czyli uważasz, że bez terapii nic nie da się zrobić?

Gość gość
Wiesz możesz próbować, ale lepiej zrobić, to ze specjalistą niż próbować samemu. Chyba poszło to za daleko w Twoim przypadku, bo nie funkcjonujesz już tak jak kiedyś w społeczeństwie i zerwałeś kontakty, to znak, że trzeba szukać pomocy.

Niestety też miała na mnie wpływ przez długi okres. Przez co przegapiłem swoją młodość. Dziś już jestem dorosły i bardzo żałuję.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować