Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy powinnam powiedzieć partnerowi że mam wirusa HPV?

Polecane posty

Gość gość
Od lat to raczej nie. Ale lepiej o to zapytaj lekarza. Cytologia nie potwierdza zakażenia, ale wykazuje istnienie zmian, za których powstanie moze byc odpowiedzialny wirus hpv. I dlatego przy zlych wynikach cytologii powinno sie pacjentkę kierować na dalsze badania diagnostyczne.

Gość gość
to nie jest choroba weneryczna

Gość gość
Hm, skoro jest przenoszona drogą płciową to owszem, jest ... Rozumiem jak to brzmi, ale taka jest prawda.

Gość gość
gość dziś gość dziś macie panny jak nie patrzycie na przeszłość seksualną partnera XX połowa populacji ma tego wirusa, xx Tak sobie latawice to tlumaczą, szkoda tylko ze wedlug statystyk LEKARZY wynosi to mały odsetek :D

Gość gość
To proszę podaj te statystyki. Ja wiem, ze to dzis najczęstszym powod wizyty u ginekologa. I ze 80% osób aktywnych seksualnie przynajmniej raz w ciągu życia ma kontakt z wirusem. Mężczyźni najczęściej są bezobjawowymi nosicielami i stąd to wasze dobre samopoczucie. A ze jesteście powodem problemów waszych kobiet to juz wam do łba nie przyjdzie. Ciekawe ilu z was kiedykolwiek zrobilo sobie test na obecność wirusa? Zapewne żaden z tak "mądrze" sie tu wypowiadających :-o

Hej, ja walcze z HPV od roku.. moj partner tez niestety nic nie wie a prawdopodbnie mnie zaraził. Jeśli masz ochotę porozmawiamy prywatnie.. ja niestety miałam też zmiany śródnabłonkowe pozniej ASCUS , pozniej CIN 2/3 chcieli mi usuwac szyjke itp .. teraz ciągle kolposkopia ( którą powinnas mieć rowniez przy takiej cytologi) . Z testu na hpv wyszło mi aż 6 typów tego wirusa również onkogennych .. nie wiem z kim mój partner sypiał ;( załamka

Gość mojproblempomocy
vikiviki9696 jak mogę się z Tobą prywatnie skontaktować? Podałabyś mi swojego maila? Ja mam podobny problem i chciałabym z kimś o tym porozmawiać. Już wcześniej pisałam do Ciebie w Twoim temacie co sama utworzyłaś. Proszę podaj mi swojego maila. Pozdrawiam

Gość Skierka

Hej dziewczyny, czy możecie polecić dobrego ginekologa w Warszawie? W cyto wyszło mi Lsil/cin1, chciałabym trafić do kogoś kto zna się na rzeczy 😞

Gość Gość
Dnia 3.04.2017 o 22:12, Gość gość napisał:

Mogl Cię zarazić nieświadomie. Wirus przenosi sie drogą płciową, wiec na pewno dostalas to od któregoś z partnerów. Z takim wynikiem cytologii dobrze by bylo poddać sie dalszej diagnostyce (kolposkopii). Dysplazja pierwszego stopnia w 80% cofa sie samoistnie, ale mając hpv lepiej byc pod stalą kontrolą. Jesli to zaniedbasz, za parę lat mozesz dostać raka szyjki macicy. Ale jesli będziesz sie regularnie badać, to ginekolog wychwyci zanim cokolwiek złego się będzie chciało z tej dysplazji "wychodowac". Skąd jestes? Moge polecić kto dobrze leczy zakażenie hpv w Poznaniu.

Kto?