Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdroszczę bardzo płodnym kobietom

Polecane posty

Gość gość
od siedmiu boleści*

Gość gość
do gość dziś - to chcesz sie kuźwa jak muzułmanka rozmnażać, to będziesz musiała z tym swoim stadem piskląt spieprzać z kraju z powodu biedy tak jak ci muzułmanie

Gość samiec rozpłodowy
Zapraszam wszystkie chętne kobiety na nasze forum ,gdzie można się umówić z zawodowymi rozpłodowymi ogierami,którzy fachowo zrobią dziecko. Na naszej stronie można tez zamówić dziecko przez internet,należy wskazać płeć,wygląd,cechy charakteru i inne parametry https://robimydzieci.com/viewforum.php?f=2

Gość gość
Też chcę mieć czwarte dziecko:) staramy się od tego miesiąca i odziwo chyba się udało bo okresu nie widać :) a test pozytywny :) a tobie autorko życzę powodzenia :)

Gość gość
muzulmanki nie uciekają przed biedą, to raz. Bardzo dobrze że ktoś wreszcie chce rodzić dzieci w Polsce to dwa.

Gość gość
Nie uciekają przed biedą. Ciekawe po co przyjeżdżają do Europy w takim razie skoro mają tak cudownie w swoich krajach. A większa płodność niż u autorki, to już aberracja, która utrudnia normalne funkcjonowanie. Chyba lepiej mieć w normie niż zachodzić w ciążę, mimo antykoncepcji

Gość gość
12.22 gdzie Ty żyjesz lewaczko ze nie wiesz po co muslimy przyjeżdżają do Europy? Hidżra- wiesz co oznacza? Dlaczego nie jadą do bogatych muzułmańskich krajów? Autorko z całej siĺy trzymam za Ciebie kciuki żebyś zaszła w ciążę i to z bliźniakami .

Gość gość
Autorko jakbym o sobie czytała. Też nie przyznaję się nikomu że chciałabym czwarte dziecko :)

Gość gość
Ja mam piecioro dzieci ostatnie dziecko urodziłam po dwóch poronieniach w połowie ciąży lekaż mowił odpuść ,ale zaparłam sie po 2 latach zaszłam w piątą ciąże trudną i leżącą .Jak czytam tu kobiety i teksty dzieci z rodzin wielodzietnych pochodzą z wpadki nie wiem jakim cudem 5razy można wpaść? Owszem sa i bezm9zgi co i 8 nakpią a nie mają nawet wc w chałupie ,ale to raczej jakiś odsetek

Gość gość
Ja mam dwójkę dzieci i tak tak, narzekam oczywiście że mi ciężko, jedno ma 3 lata drugie 2 miesiące:-D i obydwoje w domu ze mną ( starsza córka idzie dopiero od września do przedszkola ) za więcej dzieciaków serdecznie dziękuję, bo już z dwójką można oszalec. Ale jeśli ktoś chce mieć więcej to szacunek. Tylko czy przy piątce dzieci da się każdemu poświęcić tyle czasu ile ono wymaga ? Da się z każdym odrobić lekcje, pogadać, pobawić się? I przy okazji mieć czas dla siebie i dla partnera ?

Gość gość
Nie da sie dlatego w rodzinach wielodzietnych dzieci wychowuja dzieci. Miedzy rodzeństwem jest wieczna rywalizacja . Nawet w doroslym zyciu rywalizuja miedzy saba i kto ma wiecej ten lepszy.

Gość gość
Ja pochodze z wielodzietnej rodziny i przez to sama nie chce miec dzieci by kogos nie skrzywdzic. Zawsze ktos jest lepszt, ktos gorszy, zawsze komus czegos brakuje, ktos sie musi zajmowac pozostala dzieciarnia. Matka zajechana, orobiona, z pretensjami do zycia. Jak tylko doroslam, ucieklam z tej prawiepatologii do innego kraju. Pierwszy raz mam porzadna paste do zebow, nowe ciuchy, nie musze sie zajmowac niczyimi dziecmi, nikt mi nie wrzeszczy za uchem, nie zajmuje lazienki. Zyc, nie umierac. Polecam

Gość gość
nie da to się tylko parasola w doopci otworzyć ponoć :-) Ja jakoś daję radę z czasem , lekcjami w końcu jestem nauczycielką i ogólnie też kocham całą piątkę ogarniam ich logistycznie :-) Są z niedużą różnicą wieku , każde jest indywidualne nauczone robimy razem bądź wcale Dobro moje to dobro wspólne Więc nie wkładajcie wszystkich do jednego worka To że ktoś miał przykre życie w rodzinie wielodzietnej to nie znaczy że każdy ma tak samo .

Gość gość
do gościa z 14 widzisz miałaś nie zaradną głupią mamę i trudno nas było sześcioro kochamy się jako rodzina wspieramy spędzamy ze sobą święta ojciec pracował przy kopalniach mama w banku nigdy nam nic nie brakowało kochamy rodziców :-) Tak że ja nie uciekam ja uwielbiam spotykać się z rodzeństwem i ich rodzinami :-)

Gość gość
Tu autorka. Dziękuję za miłe komentarze, a te niemiłe.. no cóż. Fajnie, że niektóre kobiety wiedzą o co mi chodzi, a tym, które nazywają mnie królicą odpowiadam, że nie rozumiem dlaczego tak lubicie komuś sprawiać przykrość, jestem pewna że nie miałybyście odwagi czy może raczej tupetu powiedzieć mi tego w twarz. Ja nie komentuję obraźliwe ilości dzieci u innych, szanuję tak samo matkę jednego jak i piątki dzieci. Niestety w tym cyklu znów się nie udało, dziś dostałam okres. Dam sobie jeszcze pół roku, jeśli nie, to nie.

Gość gość
Ja nie rozumiem na czym polega tragedia STARANIA SIE? Albo "pol roku se dam, jak nie to nie"... to Was boli seks z mezem? Brzydzicie sie nim czy co? Ja tam mam z seksu radoche wiec im wiecej sie musze STARAC tym wiecej pezyjemnosci... nie kumam :|

Gość gość
Kto zajmowal sie 4 malymi dziecmi ,gdy w 5-tej ciazy lezalas? I nie piszcie glupot ze przy 5 dzieciach macie czas na wszystko i jeszcze pracujecie. Wasze dzieci niezle musza zapieprzac samo pranie,gotowanie,prasowanie,sprzatanie zrobi sie samo ,jak najmlodsze wisi na cycku.

Gość gość
16.24. W moim przypadku chodzi o wiek. Mam 32 lata, mąż o dychę więcej. Jeśli nie znajdę w ciążę w ciągu pół roku, zaczynamy się zabezpieczać. Z różnych powodów. Dlatego zazdroszczę kobietom, które zachodzą w ciążę za 1 razem. Dla mnie "staranie się " to po prostu brak zabezpieczenia i czekanie na ciążę.

Gość gość
Ja mam troje i nie mogę powiedzieć, że mam mnóstwo czasu ale nie mam też aż takiego kieratu jak tu niektóre przedstawiają. Moje dzieci mają 7, 5 i 2 lata więc są za małe żeby "zapieprzać". Od prawie roku wróciłam do pracy na 3/4 etatu i tak, jest ciężej, ale wszystko jest do przeżycia.

Gość Facet bez dzieci
A co ma powiedzieć facet który zazdrości że inny facet ma dzieci?No własnie nic nie powie.Wy możecie wszystko ,jeden mail czy telefon i macie załatwione dziecko. A facet nic nie ma i nie dostanie.Taka różnica.Po prostu macie LEPIEJ ZE WSZYSTKIM

Gość gość
więc odpowiem jak leżałam w piątej ciąży to pomagały mi dwie przyjaciółki mamy jedynaków moje ukochane , mąż i sąsiedzi oraz dalsi znajomi wszystkim bardzo jestem wdzięczna i dziękuję Co do zapieprzania to mam pralkę , lodówkę , zmywarkę suszarkę super żelazko wybieram raczej ubrania nie absorbujące wymagające prasowania non stop Pracowałam zawsze w drugiej ciąży na porodówkę mąż mnie z pracy jak myłam podłogę :-p Jesteśmy zdrowi mamy super geny :-) Kochanych cudownych ludzi na około nie takie trolice i żmije jak tu co poniektóre :-p Tak że nie wmawiajcie mi jak wygląda moje życie w moich butach :-)

Gość ania005
Ja mam czwórkę dzieci i choć są moimi najdroższymi skarbami to już dość tej płodności jak na mnie, jedną kobietę :/ Względy materialne też biorę pod uwagę i niestety, ale nie będzie nas stać na wychowanie większej ilości potomstwa dlatego już z ginekologiem rozmawiałam o założeniu wkładki domacicznej levosert. Opcja o tyle wygodna, że nie będę musiała pamiętać o zażywaniu regularnie pigułek. Świadome macierzyństwo moim zdaniem jest najważniejsze. A niestety bardzo wysoka płodność, w warunkach jakie aktualnie w kraju posiadamy, nie jest pożądana

Gość gość
ja po piątym dziecku podwiązałam jajowody ponieważ też liczę siły na zamiary :-)

Gość gość
gość wczoraj Dyżury mieli u ciebie i siedzieli non stop na zmianę? Nie pi/er/dol. Do zapieprzania masz pralkę, zmywarkę... no cóż, samo się wrzuci, wyjmie i poukłada. Taka ściema, to wiesz komu innemu, a nie osobom z rodzin wielodzietnych. Zawsze matka się w jakimś stopniu wysługuje najstarszym dzieckiem, nieważne, czy ono ma 6 lat, czy 16, zawsze. I ty robisz tak samo.

Gość gość
Serio??? Rozumiem, że o pierwsze czy drugie tak się trzęsiecie, ale o kolejne to już bym się nie spinala, bez sensu... Spelnilyscie się jako matki, ale jedynaka też bym nie chciała miec, tak jakoś smutno. Jak urodziłam drugie, to już odpuściłam.

Gość gość
Znalam taka mamuske co twierdzila co to za dom bez niemowlaka,a starsze juz jej tak bardzo nie interesowaly,z Toba jest tak samo,bedzie trzeba przelezec ciaze no sie polezy ,kolezanka ani sasiadka nie zastapi matki.Dziecko w kazdym wieku potrzebuje matki.

Gość gośćmisia
Czesc,wlasni my o drugie piec lat sie staramy,nic z tego ja juz odpuszczam,ostrzegam wszystkie przed stosowaniem pigulek anty zbyt dlugo

Gość gość
to ja mama piątki Taka osoba która mi odpisuje kategorią 'N/I/E/ P/I/E/R/D/O/L/ nie jest dla mnie żadnym zaskoczeniem :-) że oczywiście ma rację i tego się trzymaj bo jesteś zbyt głupiutka żeby coś pojąć Tak siedziały 24 jak trzeba było mam jeszcze męża i rodzine i mam to gdzieś że WY byście się nie spinały a ja się spiełąm i mam piąteczkę :-p I już uwierzę że przy jednym czy dwójce dzieci nie ma prania sprzątania itd. tak tak niech wam będzie tylko wielodzietne są zarobione :-) A i perełka starsze wykorzystywanie zajmujące się młodszymi :-) o ile upranie przez nią majtek po okresie posprzątanie pokoju itd. bądź to że muszą umyć po sobie talerz bądź pomóc w przygotowaniu posiłku to wyzysk dzieci to współczuje waszym kalekom i niedorajdą życiowym :-p Nie dam sobie takim prostakom wmówić że wielodzietność to syf a ludzie są bee bo jest też taki świat i ja nie /p/i/e/r/d/ol/e o którym takie marginesy jak wy po prostu nie macie pojęcia :-)

Gość gość
15 20 wiesz co wiadomo że nikt nie zastąpi matki , ale jak jest chora bądź ma taką sytuacje to bez przesady musza sobie domownicy poradzić ja leżałam całą drugą ciąże i co miałam usunąć bądź celowo poronić bo mija 16 letnia córka potrzebuje matki :-o lecz się kobieto :-o

Gość gość
:-) poczytałam trochę topik i powiem wam tak szczególnie mamie piątki KOBIETO PO CO TY SIĘ IM TŁUMACZYSZ NORMALNA JESTEŚ ? to są damesy od pifka , papieroska i rynsztoku w pysku co widać po wulgarnych wypowiedziach myślisz , że one rozumieją o czym Ty piszesz :-D NIENIENIENIE one są zaprogramowanie na to kiedy leci szpital i mam zapomogę w MOPS wiem bo jestem trenerem interpersonalnym próbuję zmieniać tok myślenia takich kobiet i co słyszę Weż mi tu babo nie pier/dol bo jak pójdę do roboty to mi zasiłek zabiorą i o czy tu jest mowa :-o