Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nierówne dawanie 500 plus pozbawiło mnie wszelkich uczuć do innych

Polecane posty

Gość gość

bo uważam, że jako osoba żyjąca skromnie ale według pisowców już jako bogata bo mając 1605 zł nie dostaję na dziecko 500+ pozbawiło mnie wszelkich uczuć do innych, nie mam żadnych odruchów litości nad innymi,

Gość gość
też tak mam, gdzie wcześniej wysyłałam SMS z pomocą innym a teraz nie wysyłam i jeszcze jak mnie ktoś poprosi to od razu kieruję do rządu bo jak rozdaje za darmo 500+ to zasranym obowiązkiem ich jest pomoc chorym

Gość gość
mam nadzieję, że pisowce odpokutują krzywdę ludzi chorych

Gość gość
Te pieniądze można było wydać w zupełnie inny sposób, pomóc osobom żyjącym na krawędzi minimum socjalnego i chorym :o

Gość gość
Ja posiadam 1 dziecko i tak już zostanie. Od niedawna obok mnie mieszka 31l z 5dzieci i konkubentem podobno ojcem tych dzieci. On i ona nie pracują, co zabawne ich dzieci całe dnie siedza w osiedlowej świetlicy a młodsze w orzedsz. Natomiast jedynak mojej koleżanki nie dostał się do przedszkola pomimo tego że rodzice oracuha. Patusy nadal o dzieci nie dbaja pomimo tego iz na 5tke rzad im daje 3.5tyś ( kosiankowe roczne oraz 500 na każde of corse) . Ludzie pracujący bez 500+ wydaja na opiekunke, dobre prawda.

Gość gość
A ja dostaje 500 na drugie dziecko i nie bardzo interesuje mnie, że ktoś nie dostaje. Pracuje, płace podatki, dziecko bez problemu dostało się do przedszkola. Myślę o swoich dzieciach, a cudze mnie nie interesują.

Gość gość
Nie też twoje nie obchodza jak a utrzymać powinnaś je sama. Każda kobieta obecnie na LECZENIE niepłodności wyda swoje pieniadze pomimo tego że też płaci podatki, pijaka operują gdy siadzie mu wątroba. Natomiast pary mające problem z plodnoscia dołożą ze swych pieniedzy tym którzy sa zdrowi. Miło prawda.

Gość gość
18:01 Ale co kogo interesuje to, że Ty nie możesz mieć dziecka? Chcesz to płać. Mnie nie interesuje, że ktoś jest leczony z pieniędzy podatników, ja siebie i dzieci lecze za swoje. Tak samo jak utrzymuje dzieci za swoje. I inni mnie nie interesują.

Gość gość
do gość dziś - i na pewno jesteś pieprzniętą katoliczką, tak jak te cholerne pisowce co dzielą dzieci na lepsze i gorsze, a tym bardziej, że bogaci dostają na drugie i kolejne a biedota na jedno już nie dostaje

Gość gość
też tak teraz mam

Autorko przestań już srać z tym 500 plus weź się do roboty narób dzieci To będziesz dostawała

Gość gość
My tez mamy jedno dziecko, i nikt nam nic nie da. Jest ciężko, bo ja choruje, zachorowalam po urodzeniu dziecka. Leki, zastrzyki, wizyty prywatne bo na nfz oczekiwanie miesiacami. Takie życie.

Gość gość
nie takie życie, to nie jest tłumaczenie, cholery pisowskie rządzą i są dla wszystkich a nie dla, że dzieci dyskryminują, oby cholery piswoskie szlag trafił przed świetami

Gość gość
to nie jest tłumaczenie, że takie życie, jak cholerom pisowskim nie podobają sie jedynaki to niech ich utylizuja, tym bardziej, ze mają pieniądze dla bogatych i bardzo bogatych na drugie i kolejne dziecko

Gość gość
idz pod sejm krzyczec, pisanie tu nic nie da

Gość gość
Wiem, ze to nie tlumaczenie, ale co zrobic ? Nieraz stoje przed wyborem, czy kupic sobie leki, czy dziecku nowe buty lub kurtkę, bo wyrósł.

Gość gość
aytorko według ciebie to 500 aż tak by wpłynęło cudownie na twoje życie że problemy odeszły by w dal to se dorób jeszcze kilkoro i pij miód tych 500 torbo skoro ciebie nie interesują inni to inni mogą mieć ciebie w d***e proste :-D

Gość gość
do gość dziś -patafianie cholerny czytaj ze zrozumieniem ,jak bardzo chora osoba może sobie zrobić kolejne dziecko, mam nadzieję, że ty bardzo ciężko zachorujesz i zamkniesz mordę.

Gość gość
precz z pisowcami

Gość gość
15 21 suko nie dziwne że jesteś chora jad cię truję i życzę ci tego samego co ty mi podwójnie :-)

Gość gość
wal się na ryj bardzo dobrze że nie dostajesz tego piencet miernoto któr nie potrfi utrzymać jednego dziecka sama rzyg

Gość gość
Program jest niesprawiedliwy i skłóca ludzi. PIS chciał może i dobrze, ale wyszło jak zawsze....

Gość gość
Wytłumacz staruszce, której nie starcza na leki, że pan Zdzisio uczciwie pije codziennie pare piw na bezrobociu bo spłodził 5 dzieci. Pana Zdzisia stać, innych nie. Inni panu Zdzisiowi dokładaja sie do browara.

Gość gość
Moja koleżanka jest prokuratorem, zarabia ok 8 tys. na miesiąc. Bierze 500+ na drugie dziecko. Druga koleżanka samotnie wychowuje dziecko (mąż zakochal sie w innej kobiecie i ma nowa rodzinę - nawet z alimentami jest problem). Zarabia 1750 zł i nic jej sie nie należy. Sprawiedliwie?

Gość gość
18 12 miernoto takich panów co tak płodzą i pija jest marny procent więc nie pisz że cały naród i 100 % programu 500 plus to patologia POlityczn świnio

Gość gość
mogła się uczyć nie patolka zarabia marginalną kasę i za dzieci się bierze kórwa co to za polityka jak matka m 3 ,4 dzieci i nie ma na coś to zawsze piszecie po co patolko narodziłaś to ja pytam tak samo tych co mają jedno i nie mają na nie kasy po co rodzicie do roboty a nie dzieci robić :-o

Gość gość
roszczeniowe k********y :-o

Gość gość
Zasiłek w Wielkiej Brytanii wynosi: 20,70 funtów tygodniowo na najstarsze dziecko , 13,70 funtów tygodniowo na każde następne dziecko. a u nas kuźwa pierwsze dziecko nic, to tak jak u nas to cholerne katolickie p**dnięte pisowce mogli wymyślić

Gość gość
Matko jedyna, a po co te wulgaryzmy? Nie potrafisz sie kulturalnie wypowiedzieć? Może jeszcze sztachetę w reke wezmiesz jako argument do dyskusji? Taki pan Zdzisio stoi wyżej od ciebie :-0