Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy poinformowac pracodawce o ciazy jesli

Polecane posty

Gość gość

Jestem na umowie probnej a jestem w 2 miesiacu ciazy. 8 czerwca czyli za 1,5 miesiaca mam rzekomo dostac umowe na stale w zwiazku z tym mam pytanie. Czy poinformowac pracodawce teraz czy zaczekac az dadza mi na nieokreslony?

Gość gość
Jeżeli nie potrzebujesz specjalnego traktowania (nie masz szkodliwych dla ciężarnej warunków pracy), to ja bym poczekała na twoim miejscu. I tak jesteś chroniona jeśli masz umowę do tego 8. czerwca, ale umowa na czas nieokreślony daje ci dodatkowo opcję urlopu wychowawczego jeśli będziesz chciała skorzystać.

Gość gość
gość dziś dziekuje slicznie. I cos slyszalam,ze urlop macierzysnki ktory jest w 100 procentach platny. A na nieokreslonym tylko do urodzenia umowa i potem tylko zasilek macierzysnki

Gość gość
I dlatego właśnie nie zatrudniamy młodych kobiet

Gość gość
A my bardzo przychylnie patrzymy na młode dziewczyny i na pewno taka wiadomość nie byłaby powodem, że umowa by nie była przedłużona:-) Ale mimo wszystko lepiej informować wcześniej, pozwala to lepiej zorganizować prace. Powodzenia!

Gość gość
22.26 No to nie zatrudniaj, nikt ci nie każe, niech pracują dla ciebie 50+, albo czekaj aż faceci zaczną rodzic dzieci.

Gość gość
"dziekuje slicznie. I cos slyszalam,ze urlop macierzysnki ktory jest w 100 procentach platny. A na nieokreslonym tylko do urodzenia umowa i potem tylko zasilek macierzysnki" xxx przy umowie na czas okreslony przesluzonej do dnia porodu tez otrzymujesz zasilek macierzynski na takich samych zasadach albo 80% przez rok albo 100%przez pol roku i 60% przez kolejne pol roku. Roznica jest taka ze przy umowie na czas nieokreslony mozesz isc na urlop wychowawczy i teoretycznie po nim mozesz wrocic do pracy

Gość gość
Wolę zatrudniać mężczyzn albo panie po 40. Przynajmniej po dostaniu do ręki umowy nie uciekają na zwolnienie.

Gość gość
Zasiłek jest w takiej samej wysokości bez względu na to czy jesteś na urlopie macierzyńskim, czy miałaś umowę przedłużoną do dnia porodu. Róznica jest w ubezpieczeniu, stażu pracy i właśnie w prawie do urlopu wychowawczego. Dla pracodawcy- tylko taka że jeśli przedłużą umowę, to po urlopie macierzyńskim będzie ci się należał wypoczynkowy, no i po powrocie z macierzyńskiego masz trochę specjalnych warunków, jak ochrona przed zwolnieniem przez rok jeśli zmniejszych wymiar etatu.

Gość gość
A ja zatrudniam, ale tylko ucziwe. Kombinatorki i nazwijmy rzeczy po imieniu ZŁODZIEJKI są skreślene.

Gość gość
A jak nazwać pracodawców, którzy zatrudniają na śieciowych umowach, albo część dają pod stołem okradając pracownika z przyszłej emerytury, nie płacących za nadgodziny, bo np. trzeba zostać jednego dnia pół godz, innego 20 min, a to wszystko w ciągu miesiąca się uzbiera kilka godz i nikt nie płaci. To też są złodzieje. Uczciwy to może co najwyżej stracić, tylko kombinatorzy zyskują.

Gość gość
Autorko trochę panie wyżej cię niedopowoedzialy, że aby pójść ba wychowawczy to musisz min. Pół roku przepracowac.

Gość gość
22.45 panie po 40 coraz częściej teraz zachodzą w ciążę niż ci się wydaje.

Gość gość
6:13 co to znaczy uczciwe i co to znaczy złodziejki?

Gość gość
ZlodziejkA ze w ciazy?? Ze chce miec zabezpieczenie dla dziecka i siebie??w ciaze nie wolno zajsc??

Gość gość
Ależ wolno, wolno. Ale dostajac umowę do ręki i lecieć odrazu na l4 ciążowe to zwykle oszustwo. Albo nie przyznawać się że jest się w ciąży i czekać na umowę po czym lecieć na l4, macierzyński, wychowawczy to nic innego jak kombinatorstwo i oszustwo.

Gość gość
Tak może napisać tylko facet który myśli że w ciąże zachodzi się na złość pracodawcy żeby go oszukać. Ciązy się zazwyczaj nie planuje i nazywanie kobiety w stanie błogosławionym złodziejka powinno być karane

Gość gość
Nie planuje w takim sensie że nawet jak się para stara to nie wie kiedy się uda!

Gość W_rozterce
Maialam super syt materialna i umowe na czas nieokreslony ale z miłości zmieniłam miasto a co się z tym wiąże pracę. Obecnie jestem zatrudniona na okres próbny na pół roku. Aktualnie w 6 tyg ciąży a próbny mam jeszcze 2 m-ce. Czy jeśli dostanę w czerwcu umowę czas na określony i wyda się że byłam w 4 miesiacu ciąży to będzie ona ważna?