Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny czy macie wrazenie ze coraz mniej facetow chce sie wiazac na stale?

Polecane posty

Gość gość
ziś [13:32 Idz w piz...z tą ci/pka zboczeńcu bo zakładasz o tym co rusz topik WYPAD bezmózgowcu

Gość gość z Paryża
Jeśli obydwoje pracują zawodowo to dlaczego tylko kobieta ma wykonywać prace domowe? Dla mojego faceta to normalne że prasuje sobie koszule, często też gotuje i sprząta i nie widzi w tym nic dziwnego.no ale niejest Polakiem ktoremu mamusia podstawiala wszystko pod nos i ktory uważa się za księcia udzielnego. Oczywiście nie piszę o wszystkich Polakach ale widzę ze takie podejście nadal pokutuje.

Gość gość
Bez obrazy a wiele dzisiejszych kobiet tych " niezależnych" to lenie,fleje i cwaniary,szukają jeleni

Gość gość
gość z Paryża Własnie dlatego że nie jest Polakiem,Polak wie jakie jesteście i dlatego spierdzieliłaś szukając głupka

Gość gość
Jestem młodym lekarzem. Zarabiam bardzo dobrze, a będę jeszcze lepiej. Mam seks z pielęgniarkami i innymi kobietami. Po co mi żona, jeśli nie chce mieć dzieci?

Gość gość
Babie wystarczy pokazać tylko jeden raz że się wszystko potrafi i jest kaplica,nawet zmora palcem nie ruszy bo powie że chciałaby ale bidulka nie potrafi. Nie dawać się,nie zapierdzielają przy garach, aż tipsy odpadną

Gość gość z Paryża
Nie wydaje mi się żebyśmy się znali, więc nie wiem na jakiej podstawie wysnuwasz swoje opinie na mój temat. To dosyć zabawne

Gość gość
Ludzie są zwierzętami stadnymi żyjącymi w hierarchii i ten system musi być zapewniony żeby społeczeństwo dobrze się rozwijało. Tak więc równouprawnienie jest ok, ale pod warunkiem że nie jest wybiórcze, albo kobieta godzi się na bycie na tym samym szczeblu w hierarchii, czyli jej wkład jest taki sam jak mężczyzny, albo trzeba się zdecydować na stary system polegający na relacji Pan i niewolnica, czyli wrócić do definicji słów "mąż" (Właściciel -Pan) i "żona" (własność męża). Innej opcji nie ma :)

Gość gość
13:26 Tak, są chętni to małżeństwa. Oczywiście że poradziłabym sobie w życiu ale jestem osobą która woli się skoncentrować na duchowo rodzinnych aspektach życia. Nie interesuje mnie za bardzo życie zawodowe czy zarabianie pieniędzy, co wcale nie znaczy że nie pracuje. Poprostu wiem że nie będę bizneswoman, a praca jest dla mnie obowiązkiem. O wiele bardziej wolałabym zająć się dziećmi, domem, życiem rodzinnym, relacjami między mną a przyszłym mężem. Wiem że takie cechy nie są doceniane w świecie dlatego napisałam że nie czuje się równa mężczyznom. Nie umiałabym walczyć w biznesie, wydaje mi się to wręcz bez sensu. Uważam że żyjemy po coś innego.

Gość gość
Po prostu nie masz ambicji, spoko, nie każdy musi

Gość gość
Nie umiałabym walczyć w biznesie, wydaje mi się to wręcz bez sensu. Uważam że żyjemy po coś innego x Ale oczywiście teoria że "żyjemy po coś innego" nie dotyczy już twojego faceta, on musi tracić swoje cenne życie i zdrowie na zarabianie pieniędzy, abyś ty mogła żyć po coś innego :P W świecie zwierząt zwie się to bytem pasożytniczym.

Gość gość
13:47, żeby żyć tak jak mówisz to właśnie trzeba mieć męża lekarza,albo biznesmena, żeby sam zarobił na rodzinę, bo w dzisiejszych czasach to bardzo trudne, a jak widać tacy ludzie zmadrzeli

Gość gość
Myślę że agresja, chęć dominacji to cechy męskie i on właśnie po to żyje. Dla mężczyzn meczarnia jest dbanie o relacje czy wychowywanie dzieci. I tak właśnie biznesmeni, czy ogólnie ludzie manetki chcą takich kobiet. Oni nie szukają żony która pomoże im "pchać biede" czy dołożę się do rachunków. Mają pieniądze, zapewnione wygodne.zycie.pod względem materialnym i jedynym deficytem w ich życiu to właśnie te sprawy o których ja pisałam. I ja te deficyty potrafię wypełnić.

Gość gość
Czyli szukasz sponsora

Gość gość
A dlaczego mamy sie wiazac z wami na stale? Skad mam pewnosc ze ci skok w bok nie odwali po latach zwiazku? Wtedy papierek to przeszkoda aby sie rozstac. Nie ufamy wam.

Gość gość
Ja bym to nazwała tradycyjnym modelem rodziny. Zresztą mi nie zależy na jakiś luksusowe czy zabytkach ale nie chciałabym pracować. Chciałabym zająć się domem i dziećmi i byłabym gotowa oddać za to "wladze" w domu.

Gość gość
I tak właśnie biznesmeni, czy ogólnie ludzie manetki chcą takich kobiet x To masz bardzo mylne wyobrażenie, popatrz na żony piłkarzy, aktorów, piosenkarzy, biznesmenów... ich kobiety zarabiają ogromne pieniądze i zarabiały je zanim poznały swoich mężów. Za dużo naczytałaś się romansideł i za dużo filmów typu Pretty Woman, w życiu realnym takie mezalianse zdarzają się niezwykle rzadko, bo mężczyzna ambitny chce ambitnej kobiety, bo tylko z taką będzie miał o czym porozmawiać.

Gość gość
Myślę że życie piłkarzy i ich żon a romansidla to mniej więcej ten sam ciężar gatunkowy. Zazwyczaj jest tak ze piłkarz zarabia kasę, ma wokół siebie mnóstwo specjalistów od marketingu itp którzy wymyślają że twoja żona będzie pisała bloga, twoja będzie fitness robila a twoja coś jeszcze innego. Podobnie jak bogaty biznesmen któraś tam z kolei spółkę zakłada na żonę. Też można powiedzieć że to partnerskie małżeństwo bo biznesmen z bizneswoman się spotkał. Z resztą zejdzmy na ziemię. Wśród moich znajomych mężczyzn przeważa model że pracują dużo i chcielibyśmy święty spokój po powrocie do domu a nie wykłady o równouprawnienieniu.

Gość gość
A dlaczego mamy sie wiazac z wami na stale? Skad mam pewnosc ze ci skok w bok nie odwali po latach zwiazku? Wtedy papierek to przeszkoda aby sie rozstac. Nie ufamy wam.

Gość gość
Żaden z twoich znajomych niema pracującej zony?

Gość gość
I jeśli ta żona pracuje to może ona po pracy też chce mieć święty spokój i odpocząć?

Gość gość
Kury domowe są tymi które się najczęściej zdradza, taka kobieta jest nudna, przewidywalna i z czasem bardziej przypomina matkę, niż ukochaną kobietę.

Gość gość

Gość gość
Powtarzasz się.i przestan pisać w liczbie mnogiej

Gość gość
Ja kiedys jeszcze jak bylem na studiach myslalem tylko o rodzinie i bardzo chcialem miec zonke itd. Teraz od kilku lat pracuje zarabiam coraz lepeij zobaczylem jakie sa realia i.... zenic sie nie che

Gość gość
Bede sie powtarzał bo nie odpowiedzieliscie na moje celne pytanie. Boli was ze my uczciwi mezczyzni mamy w doopie wasz pęd do papierka.

Gość gość
Realia są tAkie że zadna cie nie chce

Gość gość
Generalizujesz bez sensu więc nikt nie odpowiada

Gość gość
Jakby nie patrzeć to prawnie i pod wieloma innymi aspektami mężczyzna TYLKO traci. A że nie ma już takiej ogromnej presji jak kiedyś i zegar biologiczny mu nie tyka, to zmądrzał. A dobrać się z kobietą na równi szanującą swoje potrzeby i partnera to rzadkość.

Gość gość
Mam wśród znajomych pracujące żony i te które pracują po ślubie czy po wychowawczym to zazwyczaj te których pensja męża nie wystarczy. Czym bogatszy mąż, lub żona od bogatych rodziców, tym częściej żony nie pracują. Ostatnio spotkałam doktorantów która postanowiła zostać pelnoetatowa kura domowa. Tak wiem że pracująca żona też może być zmęczona. Ale czy do takiego modelu życia dożycie? Oboje zmęczeni po pracy. Tylko praca, jedzenie i spanie?