Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wg was dziecko które sie rozwodzi to powód do wstydu ??

Polecane posty

Gość gość

Bo moja kuzynka rozwodzi się z męzem i jej matka czyli moja ciotka stwierdzila ostatnio ,że wszystkie dzieci sie jej udały tylko ta jedna kuzynka nie ,bo sie rozwodzi i ,ze teraz ludzie beda gadac o tym ,że zle wychowala córke itd.. CZY U WAS W OTOCZENIU TEZ ROZWÓD TO POWÓD DO WSTYDU?

Gość gość
musialoby sie wstydzic ponad 60.tys. ludzi haha,bo tyle średnio jest rozwodów co roku w Polsce.

Gość gość
Ja myślę że rozwód to rewolucja zmiany w rodzinie często idą za tym dramaty kłótnie. I ta porazka patrzenie na ból dzieci i wnukow boli rodziców. A często jest tak ze ludzie sa ze sobą mimo że się nienawidzą szczerze ale trzeba tak bo ci ludzie powiedzą. . To nie rzadkie wmnawet jeszcze w tych czasach

Gość gość
to zależy z jakiego powodu, bo jeśli by się rozwodziła, bo to ona zdradzała itp. to tak, to jest to powód do wstydu. A jeśli np. to mąż ją zdradzał to nie, nie wstydziłabym się. To tylko taki przykład.

Gość gość
Może do wstydu to nie ale też nie ma sie czym chwalić. Zależy też na ile dziecko jest dojrzałe, bo jak sie czasem widzi postawe niektórych dorosłych do życia, bycie lekkoduchem niestabilnym w uczuciach to owszem wtedy jest to wstyd. Szczególnie jak sie widzi taką kobite niby poszkodowaną ofiare po rozwodzie jak jak sie prowadza to z tym to z tamtym bo ją pipka swędzi to fakt jest to wstyd.

Gość gość
Krotko. To matka kuzynki powinna sie wstydzic, ze poniosla porazke w wychowaniu corki, bo ta z powodow np niedowartosciowania dokonala blednego wyboru w zamazpojsciu, jak widac za nieodpowiedniego czlowieka skoro sie rozwodzi ;). To wina matki, ze nie przekazala jej wystarczajacej wiedzy czy pewnosci siebie lub presja wymusila pewne schematyczne zachowania ktore w konsekwencji zakonczyly sie rozwodem corki. Niech ciotka bije sie w piers ;)