Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Strajk w marketach

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj markety miały prowadzić tzw. strajk włoski. Czy któraś z was była dzisiaj na zakupach i faktycznie kasjerki pracują bardzo wolno? Po pracy chciałam skoczyć na zakupy, ale mam mało czasu i nie chcę utknąć przy kasie na dłużej.

Gość gość
Byłam dziś w Biedronce i Aldi, mało ludzi, kasjerki pracują normalnie, zapytałam nawet z ciekawości w Aldi kasjerki czy u was tez bedzie dziś strajk a ona się usmiechnęla i mowi ze nie, ze nie słyszała o tym

Gość gość
Byłam dziś na zakupach, ludzi dużo było. Nie słyszałam o tym strajku nawet.

Gość gość
a bo głupie pipy boją się strajkować aby ich nie wylano, to polska cholerna rzeczywistość, praca za 1500 zł gdzie pisowce za pieprzenie sie i rozmnażanie dają więcej jak im za pracę

Gość gość
U mnie w tesco nie strajkowaly. Ja tez o tym strajku nie slyszalam, dlaczego mieliby strajkowac?

Gość gość
dlatego, że zarabiają mało, co za głupie pytanie, ty jesteś rozgarnięta czy taki tłumok który żyje z 500+

Gość gość
Pewien odsetek strajkował, i g****o prawda że ktoś się boi utraty pracy

Gość gość
Pracowałam na infolinii, lubiłam przychodzić w święta bo miałam 2xwięcej płacone+ludzi mniej dzwoniło. I z reguły tak się zamienialiśmy dyżurami, że przychodziły osoby chcące. Znajoma pracuje w tesco już ileś lat - jest zadowolona, w takie dni część obsady studenci też stanowią (dla których do dobra okazja). Więc już nie przesadzajcie jak to wszystkie szaraczki są nieszczęśliwe i bojaźliwe.

Gość gość
A można być zadowolonym pracując np. na dziale rybnym w lodzie,zimnie za 1450złł?

Gość gość
A studentów nie zatrudnia sklep tylko z reguły agencje pracy i spory odsetek z nich to pracownicy jak z koziej d**y trąba

Gość gość
"A studentów nie zatrudnia sklep tylko z reguły agencje pracy i spory odsetek z nich to pracownicy jak z koziej d**y trąba " I co to zmienia jeśli przychodzą do pracy a Ty wtedy nie musisz?

Gość gość
KObieto oni są zmuszeni zatrudniać przez agencje z jednego powodu nikt już do pracy tam się nie przyjmuje .A po większości nich jest więcej do zrobienia niż jakby ich wcale +nie było

Gość gość
do gość dziś - kobieto bierz się za rodzenie dzieci jak puste pisowce dają za darmo, przy dwójce już masz 1200 zl