Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewyspana8

Mąż śpi bardzo niespokojnie nie wiem co robic

Polecane posty

Gość Niewyspana8

Dziewczyny, problem jest taki, że mój mąż jest bardzo aktywny w łóżku, szkoda tylko, że wtedy gdy śpi :) Kładzie się do łóżka, śpi po 5 minutach i się zaczyna - najpierw głośno coś mamrocze, ale tak na cały głos, podśpiewuje (!), dyskutuje z kimś. Jak dostanie łokcia pod żebro to się przewróci na drugą stronę i jest trochę spokoju, ale JAK on się odwraca!! Nie może po prostu się przeturlać na drugi bok czy jak - musi tak jakby podskoczyć, podbić się z materaca, żeby się obrócić :( przez całą noc wierzga nogami, rękami, zdarza się, ze dostanę łokciem w nos :( Mam czasem dość, nie chcę spać sama a z nim już nie mam siły.. Czy ktoś może coś poradzić?

Gość gość
Rozmawiałaś z nim o tym ? Zawsze tak było ?

Gość gość
Rozmawiałam z nim wielokrotnie, ale nie wiadomo co on miałby z tym zrobić? Przecież nie robi tego specjalnie. Czy zawsze tak było to nie wiem, śpię z nim dopiero od kilku lat :) Ostatnio wydaje mi się, że sprawa się nasiliła, ale nie jestem tego pewna na 100% - może to ja gorzej śpię i więcej widzę/czuję/słyszę? Nie wiem. Mówił mi, że pamięta z dzieciństwa, że jego ojciec też tak pokrzykiwał nocami.

Gość matkkaaaa Beatka
Mój 4,5 leti synek śpi tak samo. Po nocce z nim czuję się jak imprezie na przystanku Woodstock :O

Gość gość
macie tylko jedno spanie, ruchacie się i każde idzie spać osobno, kłopot z głowy

Gość Niewyspana8
Matko Beatko, dzięki, rozbawiłaś mnie. Rzeczywiście kiedyś na woodstoku ktoś mi wszedł na namiot butem i jednocześnie na głowę. Po nocy z moim mężem czuje się często podobnie :)

Gość Niewyspana8
gość 10:18 - to byłoby najlepsze rozwiązanie, tylko, że ja nie chcę spać sama.. Nie lubię :(

Gość matkkaaaa Beatka
Niewyspana - bo to serio tak wygląda :D Niekontrolonawe okrzyki, niekontrolowane dzikie wymachy rąk, nóg, dzikie ruchy ciała jak przy ostrej muzie, jak w jakimś transie czy ekstazie itp.. Dzika impra jednym słowem :D Dobrze, że moczu nie oddaje jak na Woodstock - gdzie popadnie :D

Gość Niewyspana8
no tak, właściwie to powinnam się cieszyć hahaha A tak na poważnie - ma ktoś jakiś pomysł co z tym fantem zrobić poza spaniem osobno?

Gość gość
Wyślij męża do lekarza, bo z tego co piszesz na jakieś zaburzenia snu. I dla niego też jest to pewnie męczące ale jak to facet, nie przyzna się. Może eeg głowy w trakcie snu coś wyjaśni.

Gość gość
Ciekawe, masz rację. Spróbuje go namówić na lekarza. Dzięki :)

Gość gość
autorko jakbym czytała o sobie:) mój mąż też wiercił się czy wręcz podskakiwał by obrócić się z boku na bok, łokciem też nie raz dostałam;) wszystko to działo się na tle nerwowym, niestety... trzeba przeanalizować czy w ostatnim czasie nie wydarzyło się coś co mogło wpłynąć na niego. Jak znajdziecie przyczynę wtedy łatwiej poradzicie sobie ze skutkami

Gość gość
Witaj autorko. Ja mam 30 lat, jestem kobieta i mam podobnie. Mąż mnie nie raz budzi bo krzyczę albo głośno gadam. Myśle ze ma to u mnie związek ze stresem i duża ilością obowiązków. Zauważyłam ze jest lepiej kiedy sypialnia jest wywietrzona przed snem i temperatura w sypialni jest niższa.

Gość Niewyspana8
Dzięki dziewczyny za porady. Też brałam pod uwagę, że może ma to związek ze stresem w ciągu dnia ALE: wydaje mi się, że jest tak od długiego czasu i niestety nie jestem w stanie tego monitorować, bo przecież musiałabym nie spać po nocach, żeby sprawdzić, czy po bardziej stresującym dniu jest bardziej aktywny :( "Jak znajdziecie przyczynę wtedy łatwiej poradzicie sobie ze skutkami" - jeśli przyczyną jest stres dnia codziennego, to co wtedy? Po prostu przestać wychodzić do pracy? Szczerze to nie mamy szczególnych powodów do stresu poza codziennym życiem - że jutro poniedziałek, że samochód trzeba umyć, co na obiad itd...

Gość gość
a może mąż po prostu nie mówi co go gryzie? :) faceci często tak mają, że problemy trzymają w sobie, dlatego tak jak piszesz, może Ci się tylko wydawać, że wszystko jest ok. Nie obieraj tylko skrajnych rozwiązań albo wszystko, albo wcale - tak to rzadko kiedy się udaje... I niestety nie jest tak, że coś go zestesuje i objaw jest od razu wiec wiszenie nad mężem w nocy też nic raczej nie da;) Jest wiele sposobów relaksacji, spróbujcie, może tak proste zabiegi pomogą, a na pewno nie zaszkodzą.

Gość gość
"Jest wiele sposobów relaksacji" - proszę podaj jakieś przykłady, bo nie wiem w która stronę mam iść - jakaś joga, czy coś? Raczej nic takiego nie stosujemy

Gość gość
nie wiem jakie macie zainteresowania, jak spędzacie swój wolny czas i na co możecie sobie pozwolić, także tak ogólnie oczywiście medytacja, ćwiczenia oddechowe to najbardziej znane, ale wiem po swoim facecie, że ciężko czasami przekonać że to daje efekt:) trzeba się skupić na tym co rozładuje napięcie i uwolni od negatywnych emocji. Może to być aktywne spędzanie czasu na świeżym powietrzu, muzykoterapia, aromatyczne kąpiele:) wiem, że dla niedowiarków może brzmieć to dziwnie a w tym pośpiechu dnia codziennego czasami takie proste sprawy potrafią wiele zmienić. Czasami faceci potrzebują mocniejszych bodźców a więc może w przypadku Twojego męża siłownia albo basen zapewnią efekt. I nie można zapomnieć by eliminować sytuacje stresowe, bo dużo uśmiechu daje inną jakość życia! ;)

Gość Niewyspana8
Dziękuję