Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze 2 latki potrfaią korzystać z nocnika?

Polecane posty

Gość gość

Mój synek skończył 24 mies jak posadzę na nocnik to zrobi siku czy coś bardziej treściwego:) Zdarza mu się wpłać że chce kupę ale siku nie. Czy wasze dzieci wołają już ze chcą siku ?

Gość gość
moja podobnie uczy się

Gość gość
Spokojnie. Ma czas. Moja corka robiła na nocnik ok 20 mc jak miała. Cos grubszego zawsze zdarzyła i sikanie tez. Raczej zasikanej podłogi czy łóżek i sofy nie miałam. Jednak teraz ma 4 lata i jeszcze raz se siknie w nocy w pieluchę. Czekam az zacznie sie pogoda i trudno...bede budzić raz w nocy. Czekałam ze samo sie zastopuje sikanie ale niestety. Tobie jedynie radzę ze jak w dzien zacznie chodzic bez pieluchy to zaraz na noc tez ściągnij. PS. Nie silcie sie na hejty ze mam takie duze dziecko w pieluszce w nocy.

Gość gość
Jak miał równo dwa lata, jeszcze nie, dopiero 4 mce później zaskoczył i w tydzień odstawiliśmy pieluchy. Te "dzienne", bo w nocy jeszcze długo miał, ale to było z czym innym związane. Chociaż za nocnikiem jako takim nie przepadał i zdecydowanie wolał korzystać z muszli z nakładką. Wołał że chce siku, ale i tak sporadycznie zdarzały się wypadki, może raz na tydzień w pierwszym okresie, sama go pilnowałam przed wyjściem z domu, za to ładnych kilka, jak nie kilkanaście miesięcy jego "siusiu" oznaczało że musi już, tutaj i teraz, w najlepszym razie miałam do 5 min na znalezienie toalety.

Gość gość
Moja córka miesiąc przed drugimi urodzinami pożegnała pampersa w dzień, a w nocy dwa miesiące później.

Gość gość
Wygodniejsze są te nakładki na sedes, bo nie trzeba opróżniać zawartości i płukać/myć za każdym razem. Tyle że małe dziecko samo nie usiądzie bez pomocy rodzica. Dopiero takie 3-4 letnie potrafi wejść po stołeczku, a wcześniej trzeba sadzać. Ale i tak uważam, że to wygoda w porównaniu z nocnikiem, bo zawartość ląduje bezpośrednio w sedesie, a czyści się je raz na jakiś czas przy okazji mycia łazienki, albo jak się niechcący obsika co się bardzo rzadko zdarza. Ogólnie polecam przesiadkę na nakładkę! Sama żałuję, że nie wiedziałam wcześniej, bo bym nigdy nocnika nie kupowała.

Gość gość
A takiemu 2 latkowi co jeszcze nie zawsze zdąży dolecieć do tego nocnika albo sedesu, albo powiedzieć na czas, to zakładaj pieluchomajtki. Łatwiej je ściągać i zakładać niż pieluchy, bo nie mają rzepów, a w okresie nocnikowania 1 czasem starcza na cały dzień także dużo kasy się na nie nie traci. A pielucha na rzepy tylko na noc. Oszczędzisz sobie szkód w mieszkaniu (zasikanych tapicerek, dywanów, podłóg). Niektórzy zakładają po kilka par spodenek na ten czas, ale one i tak przepuszczają mocz. Pieluchomajtki jednak najpewniejsze rozwiązanie moim zdaniem.

Gość gość181728
Tak. Na 2lata z dnia na dzień załapał o co chodzi z nocnikiem ale ja go na siku nigdy nie sadzałam, zawsze na stojąco. Z kupa było gorzej bo w tym wieku miał już zaparcia nawykowe.

Gość gość
Corka i owszem, syn nie :)

Gość gość
Moja córka w styczniu przed drugimi urodzinami zaczęła korzystać z sedesu z nakładka, nie lubiła nocnika. I jasne, ze zgłasza wszystkie potrzeby. Czasami popuści siusiu w wyjątkowych sytuacjach, ale nigdy poza domem. W nocy spi bez pampersa, bo i tak rozbierała sie z niego twierdząc, ze ją swędzi ta pielucha hihi Podobnie było ze spacerami. Przestałam po paru tygodniach zakładać pampersa na dwór, córka wolała siusiu nawet jak byl ziąb, a z pieluchą był tylko kłopot zeby zdjąć i założyć spowrotem.

Gość gość
Synek zaczął siadać na nocnik ròwno w drugie urodziny i w domu już nie korzystaliśmy z pieluszki. Na wyjścia i na noc nosił jeszcze coś ok dwòch miesięcy. Teraz młodsza còrka ma 21 miesięcy i jeszcze nie łapie o co chodzi. Chciałabym by przez wakacje się nauczyła bo od września do żłobka, a wiadomo, że wtedy będzie już ciężej o naukę. Lecz nie mam parcia, zobaczymy jak to będzie :)

Gość gość
Mój tylko toaleta, opuszcza klapę, spuszcza wodę, idzie umyć ręce, po czym stawia czajnik z wodą na kawę, kroi ciasto i recytuje Freuda.

Gość gość
Moj 25 miesieczny syn wola i korzysta z nocnika nawet w nocy

Gość gość
Moja corka ma 2 lata i miesiac. Od 2 tygodni nie nosi pieluchy zarowno w ciagu dnia jak i nocy. Zalapala o co chodzi z nocnikiem w 2 dni.