Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WydraMorska

Czy jest coś po życiu na Ziemi?

Polecane posty

Ja nie chce zniknąć tak na zawsze, zostawić bliskich. Jeśli Bóg jest czemu nie chce mi dać jakiegoś znaku? Modlę się ze łzami w oczach prosząc go o to. Jak myślicie może się objawić jakoś we śnie?

Gość gość
Bardzo w to wątpię by się komukolwiek objawił, bo i po co.

Gość gość
Mam spore wątpliwości czy kiedykolwiek były jakiekolwiek objawienia, to tylko kłamstwa, papier wszystko przyjmie.

Gość Noli timere messorem
Uważasz się za kogoś specjalnego? Dlaczego ma się objawić akurat tobie? Grzeszysz pychą, moje dziecko. "Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli", pamiętasz? Więc albo wierz bez dowodu, bez nadziei na nagrodę staraj się być porządnym człowiekiem, albo czekaj na cud. Kto powiedział, że wszystko dostaniesz na tacy?

Gość WydraMorska
Nosoli, ale pierw piszesz, że nie ma życia wiecznego a potem, żebym wierzyła. Bez modlitwy czułam się pusta. Potem modliłam się ze łzami. I potem poczułam się o wiele lepiej. Wszystkie problemy zniknęły. Podam na podstawie mojej koleżanki. Jej babcia zmarła, czyli mama jej mamy. Po paru dniach od jej śmierci jej mamie przyśniła się jej mama (czylia mama mamy koleżanki ) taka smutna, zakurzona na jakimś strychu. Mama koleżanki poszła zapalić znicz, odprawiła parę mszy w intencji jej zmarłej mamy. Potem jej mama przyśniła jej się w białych szatach i szczęśliwa. Nadal uważasz, że Boga nie ma?

Gość gość
Mie masz podstaw do obaw. Po smierci bedziesz w raju, bez bolu, strachu, klopotow. Spotkasz duzo krewnych i znajomych ktorzy przygotowali dla Ciebie dobre miejsce. Po pewnym czasie wrocisz na ziemie w nowym ciele.

Gość gość
A czy ktoś "tam" był i wie jak tam jest?

Gość akimuszki1212
Bostwo sie moze objawic gdy spelnisz okreslone warunki; wszystko jest jednoscia. inuicyjna pewnosc tego. smierc dla samego siebie. natura pustki jest kontemlowana zwyczajowo. Moze sie zdarzyc nawet w tych czasach ujrzec tego kim jest Brahman i doswiadczyc torzsamosci naszej duszy z nim. TYLKO ZJEDNOCZENIE SIE Z PRAWDA JEST CELEM KAZDEGO Z WAS;P

Gość akimuszki121212
po smierci o ile nie rozpoznacie siebie w nim dalej spac i cierpiec bedziecie raj to bycie nim.

Pustka czyli nielokalnie bede wszedzie w pustce doswiadczajac na 100% tego ze Snimy, tak jest a to zasługa Akasha+ NaTura, demony , ludzie i inni zainteresowani, bytu i Boga Nembutsu.. taka prawda ludzie.

Kiedy umierasz odczuwasz zal wobec czegos wiekszego od was samych, jestescie mniejsi niz wielkosc tego w czym jestescie w czyms wyjątkowym a to cos to wy. dziwne. i bardzo podejrzane.

Brahma sie przejawia z Natura tzn Atman jest wscielony w swiat Satn Natury Nembutsu i tyle, zla nie ma ani innego rodzaju pojec Bostwo jest wolne od dualizmow i jest Swiete jak my. ale wy nie zaslugujecie na Prawde bo was to boli i w sumie tak ma byc. :classic_cool:

Widzialem raz Bostwo ktore nie jest Bogiem i tyle ludzie. raz w życiu mi sie udalo. :o 🖐️. wczesniej wierzylem w Boga to rozpad Tego czym jest Natura w swej formie, co wybierze na ziemi osoba bedaca swidoma faktu bycia swiadomoscia boga. :(

a przepraszam swiadomosci umyslu amidy w Nembutsu krainie szczescia i radości. :D

Gość gość
O k****, ale "głębia"!

A no i tak pewnie części naszej nie jazni bez przeciwnosci posiadaja Checi bycia bycia w roznych zakatkach Istoty i Bóstwa Brahmana Nienarodzonego jak Nirvana Brahman. Nembutsu Jego! Tak po czesci mozna opisac Tego ktory jest:). ktory odgrodził sie od bycia umiejscowionym. Jest Czysta Radością Istnienia, pełnym Wszystkiego. to tez jest bardzo podejrzane. :)... Jest nim , no wlasnie. :>

Droga Do Poznania Wyzwolenia. Nembutsu-, w 11 Swiatach na ziemi. :) Swiaty za Snu Shivy i innych w to zamieszanych. 😠 no tak skor tak ma byc, co na to poradzic.-.

Gość gość
Czemu nie od razu w 75 światach?

Czy osoby, które w tym wątku przyznały, że wierzą w Boga i na poważnie wypowiedziały się na ten temat, mogłyby przyjrzeć się moim wątpliwościom i pytaniom? Nie ma to nic wspólnego z końcem czy życiem po śmierci, chodzi o POTRZEBE wiary, chęć zbliżenia się do czegoś, do Boga, ale.. Ale jak? Tutaj link: http://f.kafeteria.pl/temat/f1/jak-to-jest-z-ta-wiara-p_6771753 . Naprawdę będę dozgonnie wdzięczna, jeśli ktoś z głową na karku (i wierzący) wyjaśni mi poruszane przeze mnie kwestie i wątpliwości.. :)

gość dziś Czemu nie od razu w 75 światach? a to sie zapytaj wiecznosci, w 11. chyba.-.

Gość gość
andrzej dufek umarł w wyniku wypadku był na sądzie po smierci czeka nas sad i wyrok niebo lub piekło z czego będziemy z intencji dobrych i złych nie z czynów ale co pomyśleliśmy i co z tego wynikło co ciekawe po słyszał kto sie za niego modli i po powrocie z zaświatów muwił kdo kolegów ty i ty modliłeś sie tak i tak tymi słowami i wygarnia im a jeden kolega nawet tak sie modlił ty zydowso matko uratuj Andrzeja a był ateisto i sie z początku wypierał ale powiedział jak sie modlił o uwierzył w boga

Gość gość
Mam 40lat i żadnych wątpliwości że jest życie po śmierci a wiara chrzescijanska to ta prawdziwa. Posluchaj na youtube wyznan ludzi ktorzysie nawrocili i nie bedziesz miala watpliwosci

Gość gość
"Bardzo w to wątpię by się komukolwiek objawił, bo i po co". Bo nas kocha i chce dla nas dobrze. Kocha nas tak ze nie jestesmy sobie w stanie tego wyobrazic. Chce bysmy do Niego wrocili U Boga jest jak w domu... czujesz ze wracasz do domu tam jest spokojnie bezpiecznie nic ci nie grozi a przebywanie w Jego obecnosci jest szczesciem poza naszym ziemskim wyobrazeniem

Gość gość
Niebo ... czym jest niebo! Niebo wykracza poza nasze pojmowanie. Kolory jakich na ziemi nie znacie. Miejsca o wiele piekniejsze.. jest o co walczyc. Dawac z siebie tutaj wszystko. Kazdy z nas ma jakis cel w zyciu. Dal go nam Bog. Wsluchajcie sie w siebie pomodlcie dzisiaj. Poproscie o co chcecie delikatnie z pokora i wiara. Pytajcie samego Boga czy ty istniejesz? Kim jestes? A objawi wam sie. Na jawie lub we snie ale przyjdzie. Trzeba sie modlic sercem. On nas zna i zna nasze intencje nastroje humory co o Nim myslimy itp.. szukajcie calym sercem i modlcie sie z ufnoscia ze Wam odpowie i odpowie

Gość gość
Mi odpowiedzial choc nie od razu i byl ze mna i jest caly czas ale to ja trace Go z oczu. A nie ma drugiego takiego jak On. Jak sie Go spotka to czlowiek na zawsze sie zmienia. Jego dotyk milosci ... koji najglebsze rany. To prawda. On jest dla mnie Wszystkim. Wszechmogacy w swojim Majestacie J.e.z.u.s. Mòj Kròl Przyjaciel Lekarz Wiele Jemu zawdzięczam Kocham Go ogromnie

Gość gość
Czy jest coś po życiu na Ziemi? Tak, gnicie pod ziemią.

Gość gość
A gnicie nie jest przypadkiem początkiem nowego życia? Totyle jeśli chodzi o samą wulgarną biologię aminolipidową. Natomiast fizyka kwantowa informuje nas o jedności materii i energii, wielowymiarowym świecie i poruszaniu się w czasie a nawet ponad czasem.

Gość gość
Poza czasem przemieszczają się jedynie hipotetyczne cząstki i ewentualnie nieposiadające masy fotony, a to tylko przypuszczenia, które fajnie wyglądają w równaniach ale nie muszą odpowiadać rzeczywistości. Energia jest tożsama z materią, ale dlaczego ma z tego wynikać istnienie duszy? A co z entropią? Nawet jeśli dusza istnieje i składa się z energii to także podlega entropii. Energii nie można zniszczyć, ale można rozproszyć.