Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znacie kobiety które po ciąży mają lepsza figurę niż przed?

Polecane posty

Gość gość
Znam tylko jedną kobietę, która po ciążach (dwóch) wygląda lepiej niż przed. Ale nie jest to bezpośrednia "zasługa" ciąży, bo dzieci już duże (nastolatek i siedmiolatek), po prostu wykryto u niej celiakię, musiała odstawić gluten i schudła bardzo, wygląda świetnie. Reszta matek jakie znam niestety po ciąży przytyła, hormony robią swoje mimo zdrowego trybu życia itp.zawsze coś zostanie - brzuch, szersze biodra (miednica się poszerza) i nic z tym nie zrobimy.

Gość gość
znam ,moja przyjaciółka, twierdzi ze to ze stresu bo miała problemy z dzieckiem (chorowało)

Gość gość
Ja nie znam nikogo. Zawsze to widać, przede wszystkim na twarzy. Robi się mniej dziewczęca, a u starszych kobiet, to po prostu zmarszczki nagle wyłażą. Brzuch też już nigdy nie jest idealny, nawet jak jest płaski, to nie ma już takiej perfekcyjnej talii, zakładając, że ktoś w ogóle miał, bo większość nie ma więc mała strata, ten biust pociązowy też fajny nie jest nawet jak większy. Skupiacie się na wadze co jest w sumie drugorzędne, bo wiadomo, że gruba bezdzietna zawsze będzie wyglądać gorzej niż szczupła dzuieciata. Do tego jeszcze często zylaki, zeby itd. Najważniejsze i tak jest samopoczucie, więc jak ktoś czuje się po ciąży lepiej ze sobą to bdb, ale tak obiektywnie patrząc, to jest zazwyczaj wzrost samoakceptacji, bo ja widzę zawsze zmiany na gorsze.

Gość gość
12.49 -dużo racji .Powiedzmy wprost może z 5% wygląda lepiej po ..Z grupy ok. 10 dzieciatych znajomych JEDNA .Ale to przypadek szczególny -chuda a wręcz koścista, nie tye brzydka co specyficzna z urody z wielkim sterczącym nosem .W ciąży wyładniała (!) ,po karmiąc, ok.9 życia mca dziecka po zimie poszlyśmy do parku i zauważyłam że -o rety- wyładniała :) Buzia się zakorągliła ,optycznie zminejszyło to nochal i dało jej foremniejszą twarz, figura stała sie kobieca ,zakorągliła sie dokładnie tam gdzie trzeba -juz nie wyglądała jak kostucha :D Znajome śmiały sie że dlatego że chłopaka urodziła (stary przesąd że dziewczynka urodę odbiera) .A co njaciekawsze nawet ścięcie włosów nie zaszkodziło jej bardzo (!) .Tak patrząc to jedyny właściwy przpadek na podtrzymanie tezy . Bo niestety pociążowe przepoczwarzenie sie w zapuszczoną mamuśkę jest częstsze..