Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smuklejąca

Tunezja 2017 na wakacje gdzie i co?

Polecane posty

Gość Smuklejąca

Powoli w mojej głowie kiełkuje pomysł żeby wybrać się z mężem na wakacje do Tunezji wypocząć i pozwiedzać. Doradźcie mi proszę dziewczyny, bo na pewno wiele z Was już tam było, które miejsce wybrać na pobyt? Bo ja już dostałam oczopląsu od tej ilości kurortów, ośrodków wypoczynkowych itepe. Bladego pojęcia nie mam jak zrobić selekcję, dlatego liczę na złoty strzał i Waszą pomoc :) Zależy mi przede wszystkim na ładnej i czystej wodzie i sympatycznym, zabytkowym mieście. Druga rzecz: jeśli macie coś do polecenia, jakieś fajne doświadczenia, a zwłaszcza poz utartymi szlakami i info z przewodników, to też napiszcie proszę.

Gość MiłośćRadość
Ja byłam w Sousse 3 lata temu i bardzo polecam, ma wszystko co powinno mieć takie miasto, dużo zabytków, medynę wpisaną na listę dziedzictwa narodowego, pięknie piaszczyste plaże, życie wieczorne i nocne no i targowiska, wąskie uliczki i typowe tunezyjskie miejskie krajobrazy.

Gość Mańńka
W mojej osobistej tunezyjskiej ekstraklasie jest Hammamet. Jeździmy tak co roku od co najmniej pięciu ostatnich. Jest pięknie, woda najczystsza, plaże bardzo ładne, miasto samo w sobie sympatyczne. I dobrze się czujemy tam po prostu. I od razu jak tylko przyjechaliśmy po raz pierwszy to kliknęło. Nasze osobiste eldorado.

Gość gość
to kraj muzułmański, a trzeba bojkotować każdy kraj tego typu ZERO TOLERANCJI dla muzułmanów

Gość gość
Slyszalam, że w Tunezji jest ładnie tylko w kurortach, a tak to syf i smród wszedzi.

Gość Talofunda
E tam, może i jest bardziej dziko niż w Europie, ale za to jaki klimat! Miejsca w Europie już trochę znudziły mnie. Podobna architektura i podobne krajobrazy. I przede wszystkim ta sama kultura. Wszystko jest uporządkowane, przez co nudzi się. W Tunezji trzeba trochę ponegocjować, jeśli chce się taniej, jeśli zamawiasz jedzenie, trzeba się nagimnastykować czasem na migi w mniej turystycznych miejscach (chyba że zna się Francuski). Do tego zupełnie inna kultura, muzyka, obyczaje, architektura. To jest to co kocham w podróżowaniu!

Gość Misza Koralgolowa
A jakie miejsce w Tunezji i jakie biuro wybrać? Zaczęłam przeglądać oferty i tego jest tyle, że głowa mała, nie mam pojęcia co mam wybrać, na co zwrócić uwagę. Która część Tunezji? Zaznaczam że chcemy pojechać w 3 pary, wszyscy po 30. i chcemy pouprawiać sporty wodne, wypocząć i pobawić się, ale bez jakichś dzikich szaleństw. Sport to nasz priorytet.

Gość Ludvitcheck
No to jeśli chcecie pouprawiać sport to albo Djerba - dla kitesurfingu (chociaż słabiej jako baza wypadowa gdzieś dalej, bo to wyspa, połączona z lądem groblą, ale jednak wyspa). A jak ląd to moim zdaniem zdecydowanie Susa. Byliśmy tam z Rainbow w Susie w hotelu Riadh Palms i powiem tak: zaplecze turystyczne super, sporty wodne, rejsy, imprezy, miasteczko pierwsza klasa z targami i całym tym tunezyjskim klimatem.

Gość Shaacckk
Dla mnie na Djerbie trochę za spokojnie ;) Bardziej poszaleć wieczorami można raczej w Sousse czy Hammamet. Na Djerbie też ok, ale nie jest to tak oczywiste jak w Sousse. Byliśy w zeszłym roku w Tunezji i pół czasu spędziliśmy w Sousse a pół na Djerbie. Dlatego dla mnie Sousse jako miejsce zakotwiczenia, a Djerbę odwiedzić na dwa dni na przykład, bo jest tam pięknie i klimatycznie.

Gość Bayabongo
Szukam opinii na temat hotelu Ramada Liberty Resort w Monastirze. Na stronie Rainbow z którym to biurem mam zamiar wyjechać nie ma póki co opinii, jest to widocznie nowość. Dlatego jeśli ktoś był w tym resorcie to proszę o podzielenie się opinią.

Gość Kelkarka
Też wybieram się do tego hotelu, za poleceniem mojej kuzynki. Ponoć jest czysto, smacznie, personel w porządku. Kuzynka z mężem bardzo zadowolona, z hotelu, z otoczenia, ogólnie z Tunezji. Opinie w necie też ok, mi tyyle wystarczy. Ponoć warto wybrać się na 2 - dniowe Safari.

Gość gość
Tunezja powraca do TUI. Podstawa zabookować Tunezję, Egipt, potem Kos, może jeszcze Turcję. Tunezja - piaszczyście, jedzenie na poziomie słabym, hotele przegnite i brudne, dużo osob z Rosji. Jak na te warunki to jeszcze za drogo. Zamach w Sousse - 2015. Plaże są naprawdę ładne. Tunecja - hotel, plaża, jedzenie - minus rozrywki - minus zakupy - minus

Gość coffeebreak11
my lecimy do Tunezji z biura Coral Travel -coraltravel.pl/, jak patrzyłam na oferty w tym roku to chyba mają najlepsze ceny do Tunezji, hotele na dobrym poziomie. No i samo biuro cieszy się dobrą opinię, więc bezpiecznie z nimi się podróżuje. A to jest ważne na wakacjach.

Gość Bazik

no i dlatego wydaje mi się ze jeżeli jest sprawdzone biuro podróży to można jechać. Coral Travel to dobry organizator i pewne biuro podróży.