Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego macierzyństwo jest takie trudne?

Polecane posty

Gość gość

I ta ogromna samotność :(

Gość gość
Tak bywa, dzieci jednak szybko rosną. Za kilkanaście lat będziesz to odczuwała inaczej niż dziś.

Gość gość
A dlaczego jesteś samotna? Co z mężem, rodzicami itp.

Gość gość
Ja po pewnym czasie dochodzę do wniosku że my zbyt wiele oczekujemy. To nie jest samotność to jest bliskość z kimś kogo naprawdę się kocha .

Gość gość
Kazdy inaczej odbiera macierzynstwo.Nie dla kazdego jest samotne, raczej przeciwnie. A trudne jest to, w co wsadzasz duzo energii i zalezy ci,zeby zrobic to jak najlepiej. Nic za darmo.

Gość gość
Tęsknię za bezdzietnymi czasami...

Gość gość
Maz w pracy do wieczora, rodzice daleko mieszkają. Praktycznie sama wychowuje , bo dla mojego meza( juz chyba byłego)zycie sie nic nie zmieniło po narodzinach córki. Moje za to przewróciło sie do gory nogami. Nie mam pracy, znajomych ,moje oszczędności sie rozpłynęły i musze prosić o kazdy grosz.Kocham moja córkę najbardziej na świecie i nie takiego zycia chciałam dla niej.

Gość gość
To zależy jakie masz oczekiwania. Jeśli nastawisz się na coś, masz swoją wizję macierzyństwa, dziecka, czasu spędzanego we troje, i to wszystko zanim jeszcze zajdziesz w ciążę- to prędzej czy później się rozczarujesz. Pozytywne niespodzianki też będą, ale żalu i smutku sporo. Dziecko to nie robot, ty też jesteś tylko człowiekiem, nie zaprogramujesz sobie ani związku, ani macierzyństwa. Jeśli brakuje c****eniędzy, idź do dodatkowej pracy. Pogadaj z mężem, bo trzeba się zastanowić nad waszą sytuacją finansową. Dziecko zapewne jest jeszcze malutkie skoro macie takie problemy, i naprawdę wszystko mu jedno czy biega w gumowych klapkach po kuzynie, czy w drogich, skórzanych bucikach z atestem, czy ma designerskie worki na zabawki, czy plastikowe pudło, czy wyjdzie do parku bawić się błotem, czy na słono opłacane zajęcia plastyczne dla maluchów. Dziecko wobec ciebie nie ma w tym momencie oczekiwań, to ty sobie wmawiasz że czegoś mu brakuje, bo miałaś taki a nie inny pomysł na życie. Powiedz z ręką na sercu- jeśli tak cię gniecie wasza sytuacja domowa, co robisz żeby to zmienić?

Gość gość
Bo zycie jest do kitu.