Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćAlex20

Dlaczego ludzie kupują drogie okulary przeciwsłoneczne?

Polecane posty

Gość gośćAlex20

Ja noszę takie za 30zł ale ostatnio zobaczyłem w GoSport okulary za 120zł, złapalem się za głowę. Dla kogo to? Jak można tyle płacić za okulary przecież na głowie wszystkie wyglądają identycznie. Ja swoje kupiłem na stacji benzynowej bo potrzebowałem na rower ale są wyczesane i noszę je na uczelnię. Na szczęście nie jestem bananem w rurkach i nigdy nie wydam 100zł. To tyle.

Gość gość
Ja dla szpanu. Mam wygrawerowane Marc Jacobs i mi sie to bardziej podoba niz Bay Dan

Gość gość
Widać że nie masz pojęcia o czym piszesz. Okulary za 120 to nie są drogie okulary. Pisząc o okularach na rower trzeba zdawać sobie sprawę że ludzie mają różne wymagania i za to są w stanie zapłacić. Ja mam okulary na rower za niecałe 200 zł i zapewniam cię nie są to drogie okulary. Tak samo jak za rower można dać 500 zł to i można dać 50.000 i nie będzie to szpan tylko jeśli ktoś ćwiczy i uprawia ten sport na poważnie stać go to nie bawi się w kompromisy. Wtedy Okulary kupi za 800 zł buty SPD za 1500 zł plecak za 800 zł a rower za 15 do 25 tys. Dla ciebie to szpan a dla ludzi których stać lub takich których nie stać a Uzbierają to żadna sensacja. Rower mam za prawie 10 tyś plecak 200 drugi za 500 itd bo tego używam i widzę różnice między sprzętem za 50 zł a za 500 zł nie ma tu szpanu a są oczekiwania wiedza co potrzebuje i czego mam unikać z reguły wiąże się to z tym że za małe pieniądze nie kupisz w większości tego z czego będziesz zadowolony. A okulary przeciwsłoneczne nie do sportu mam za 70 zł i też z tego samego sklepu co piszesz nie uważam by były drogie. Ale to moje zdanie.

Gość gość
ja za moje okulary przeciwsłoneczne dałam 560zł ponieważ lubię markowe rzeczy są zdecydowanie lepszej jakości .

Gość gość
Autorko dla ciebie okulary przeciwsloneczne to ozdoba glowy a dla mnie to ma byc ochrona oczu dlatego ja mam okulary za prawie 400 zl ze odpowiednimi filtrami a ty masz tylko brazowy plastik w oprawce

Gość gość
nie wydasz tyle na okulary bo 1. jesteś tępakiem, który nie rozumie nawet róznicy między barwionym plastikiem a filtrami, które faktycznie chronią oczy. 2. jestes tępakiem więc pewnie pracujesz jako fizol, wiec dla ciebie te 30 zl to i tak szczyt mozliwosci

Gość gość
To jest muj pierwszy i trzeci kanał, wcześniej zrobiłem drugi i zupełnie hobbistycznie publikowałem krótkie angielskojęzyczne i ruskie skecze, także pojawiałem się w domach kolegów. Było fantastycznie, i z takim też zamierzeniem powstał kanał który teraz jakimś trafem ogląda ponad 1 3000 tysięcy osób. Zmieniło to trochę sposób w jaki podchodzę do teg (staram się być bardziej systematyczny, dobry, miły, serdeczny, ciepły, słodki, kochający ), ale ważne jest też dla mnie żeby to co mi robią, podobało się także mi.

Gość gość
Te wszystkie "filtry" to pic na wodę. Ważne jest, żeby szkło był dobre i dobrze wylane.

Gość gość
Tanie okulary nie chronia oka a przez to ze sa przyciemniane zrenice sie rozszerzaja i jeszcze wiecej promieni wpada. Gorzej niz bez zadnych okularow.

Gość gość
Ja kiedyś pojechałam w Alpy ze zwykłymi okularami bez żadnego atestu i wróciłam z zapaleniem rogówki. ..bardzo bałam się, ze dostanę ślepoty śnieżnej...to bardzo poważne. Teraz mam super okularki super dobrane w tym salonie optycznym w Sandomierzu http://kosinski.tarnobrzeg.pl/okulary-sloneczne/ i nie straszne mi górskie słonce.

Gość IlonaKozik
Ludzie kupują drogie okulary bo chcą chronić swoje oczy!Zdecydowanie lepiej jest zainwestować i kupić okulary z odpowiednimi filtrami!Ja na przykład okulary zamówiłam sobie na ten sezon z galeriawidzenia com i jestem z nich mega zadowolona!Jest różnica między nimi a tymi z sieciówek!

Gość prawi 114
okulary za 30 zl niszczą wzrok .. To juz lepiej chodzic bez okularów niz w byle g*****e ..

Gość gość
Pewnie, że lepiej kupić okulary z dobrymi szkłami, ale niektóre kobietki kupują je wyłącznie w celach dekoracyjnych. Zobaczcie jakie "cudo" znalazłam:) http://s.click.aliexpress.com/e/QZnmmaM

Gość DearBella
Jeśli kogoś stać to czemu ma oszczędzać? Jakość szkieł i oprawy to jedno, ale okulary można mieć bo nam się podobają. 120 zł to nie jest drogo. W H&M kupisz okulary za 30 zł. Oprawki mogą być wzorowane np. Na tym co w ubiegłym sezonie wypuścił Dior ( niektóre to wręcz kopia So Real czy So Technologic), ale widać że są niechlujnie wykonane. O wszystkim zresztą można tak powiedzieć - po co kupować coś z dobrego materiału, skoro można mieć coś z namiastki i w miarę podobnie wygląda. Teraz stać mnie na Ray Ban , ale jeśli byłoby mnie stać na CELINE czy Fendi to czemu miałabym ich nie kupić?

Gość Prasska
no bo mają szkła z filtrem i są dobrze zrobione. ale ja np kupiłam przeciwsłoneczne w Optical Christex w dobrej cenie więc całkiem ładnie udało mi sie znaleźć!:)

Gość gość
Ja mam za 1200 bo dostałam. Są pozłacane ;) i markowe oraz dosc brzydkie. Ale maja jeden plus którego nie maja Twoje okulary: chronią soczewkę przed zgubnym wpływem slonka

Gość gość
Kupuje drozsze okulary 300-400zl) bo jezdzac samochodem lubie miec dobra widocznosc, a to daje mi polaryzacja w drozszych oksach.

Gość gość
Co wy ludzie z tym zgubnym wplywem slonca na oko? :D zyjac na naszej szerokosci geo.nie ma mowy o "zgubnym dzialaniu slonca". W sensie ze co Wam promienie sloneczne robia? Dobre okulary maja poprawic widocznosc i to robia. Ewentualne problemy od slonca to kwestia osob przebywajacych na oslonecznionych snieznych stokach czy nad woda(a i tak nawet barwiony plastik tu wystarczy).

Gość gość
Tylko zaloz sobie takie zwykle badziewie a chocby uvexy z polaryzacja. Widocznosc niebo a ziemia

Gość gość
Wyobraź sobie ze w moich podróżach służbowych i na wakacjach wychylam nosa poza Polskę.

inaccessible89 ale się wozisz :classic_cool: racja, ja swoje z filtrem kupiłam wiele lat temu też za 120, są bez żadnych udziwnień, ale z filtrem.traktuje okulary p.słoneczne jakby to były normalne okulary, czy kupiłabyś normalne okulary za 30 zł? no właśnie. nie chce być w skórze tej pani, co się cieszy z tych straganowych, naprawdę warto zainwestować w takie, które nie niszczą wzroku. x W sensie ze co Wam promienie sloneczne robia? x smażą spojówki:O

Gość gość
najlepsze są spawalnicze, takie dozorowe, wyglądają ładnie, mają wszelkie filtry i duży obszar widzenia, regulowane ustawienie. lepszych nie miałem

Gość gość
120 zl to sa tanie okulary. Drogie ZACZYNAJA sie od 1200-1400 zl. Bardzo drogie - powyzej 2500 zl, ale jakies tam damy w Paryzy, Tokio i Londynie czy innym NYC, kupuja.... o wiele drozsze. Jak sie przejdziesz po dobrych dzielnicach, to tam pelno kobiet z torebkami po 8tys lub wiecej i w w/w okularach.

Gość yhu
Dobre okulary to podstawa, czy to jadąc na rowerze czy spacerując musisz sobie dobre okulary kupić. Ja myślałam, by kupić te pierwsze z brzegu https://www.drerowery.pl/pl/c/OKULARY/171 okulary. Bardzo często jeżdżę na rowerze, z pewnością by mi się przydały. Dla mnie cena nie gra roli, trzeba ochronić oczy :)

Gość gość
Jeszcze nie musiałam narzekać na obsługę w Eurooptyce, oprawek mają od groma w tych markowych i ogólnie dość trudno dostępnych. Co sprzedają mają wypisane na swojej stronie – eurooptyka.pl.

Gość gość
Do optyka najczęściej zachodzę w galerii Myślenickiej, można u nich kupić każdy płyn, jakieś ściereczki czy inne akcesoria, które się na biężąco zużywać. Kontakty mam stąd, badanie wzroku też u nich zaliczyłam, fajnie prowadzony salon polecam (mają swój serwis online- http://eurooptyka.pl).

Gość gość
Tu nie chodzi o to, że są po prostu drogie. To znaczy, czasem płacisz rzeczywiście za markę ale jeżeli już takie pieniądze, to powinno się płacić za filtry albo np. tyle też mogą kosztować okulary z polaryzacją. To jest ważne zwłaszcza dla kierowców, rowerzystów itp. bo znacznie polepsza jakość obrazu. Może tobie w gorszych tez jest ok bo nie próbowales nigdy innych. Ale jakbyś sprobowal dobrych okularów z polaryzacją https://www.tvokazje.pl/moda-i-uroda/331-stylowe-okulary-polaryte-1656.html na przyklad cos takiego, to bys poczul roznice uwierz mi :)

Gość gość
Szybko sobie poradzili z moimi okularami w Oko Design, nie wiem czy to normalne w innych salonach ale tutaj okulary zrobili mi niemalże na poczekaniu. Polecam ich, sympatyczna obsługa, mogłam o każdy szczegół podpytać, nie wciskali mi najdroższych szkieł i oprawek, byle tylko drożej sprzedać.

Gość gość
My z rodziną okulary zamawiamy już od dłuższego czasu w galerii Myślenickiej, tam jest Eurooptyka – http://eurooptyka.pl. Dużo promocji, można rozłożyć zakupy na raty, także po prostu nam się tam kalkulują takie zakupy a okulary nosimy prawie wszyscy – poza młodszym synem.

Gość gość
Dobre zdanie mam o salonie Eurooptyka – http://eurooptyka.pl. Zawsze jak u nich jestem to na ekspozycji ciekawych oprawek nie brakuje, dużo modnych, aktualnych wzorów a nie jakiś przestarzałych kolekcji.