Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak chodźcie ubrane 8 miesiąc ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Jak się ubieracie ? Ja żadnej kurtki juz nie zapinam. Chodzę w rozpietej i mam kilka luzniejszych bluzek . Spodni dżinsów tez nie zapinam chodzę tylko w leginsach . Biustonosza juz z trzy miesiące nie ubieram tak mi nie wygodnie . Zakładam tylko taki sportowy bez żadnych szelek miseczek. Nie chce kupować specjalnie na dwa miesiące spodni i kurtek których później juz nie założę

Gość gość
Nie wyobrażam sobie nie mieć kilku ładnych ciążowych ubrań. Zamawiam sobie przez internet, fakt, nie są tanie, ale wygodne i modne!

Gość gość
W sukience specjalnie ciążowa kupiłam taką mieciutka. I bluzkę z bobaskiem spodnie ciążowe jeansowe i leginsy ciążowe. Mam kilka tuniki i długi kardigan cieplejszy więc jest nieźle. Co do biustonosza to sportowy zeczywiscie noszę ale mam tez po prostu dopasowane wielkością bez szaleństwa cenowego ale podtrzymujace. Na karmmienie i tak trzeba będzie kupić nowe.

Gość gość
Ja chodzę w rurkach, oczywiście z ciążowym pasem. Do tego kupiłam sobie kilka bluzek na długi rękaw i kilka t shirtow dla kobiet w ciąży. Typu przypasowana całość i tylko dłuższy przód na brzuch. Mam też ciążowe dresowe spodnie i ciążowa wiatrówke. Wszystko z H&M. Buty tylko adidasy, bo mi tak wygodnie, choć dokupiłam najmieksze jakie mieli baleriny. Chodziłam bez stanika, bo piersi mnie bardzo bolały. Ostatnio kupiłam jednak trzy już dla matek karmiących.

Gość gość
a jak mamy się ubierać? :) w płaszczyk się mieszczę, nawet w zwykłą bluzę się zapinam na szczęście (a nie jest to moja pierwsza ciąża). Mam spodnie typowo ciążowe z h&m, koszulki, swetry czy bluzy mam normalne i jest ok. Zaraz się zrobi cieplutko, to już w ogóle nie będzie problemu w co się ubrać. Nie wydałam majątku, bo tylko spodnie mam ciążowe i kilka koszulek, które akurat dostałam. Buty mam niskie sportowe normalne. Ale wyglądam też ok, a nie kiepściutko. Mam 3 biustonosze dla matki karmiącej i na ten czas mi to w zupełności wystarcza.

Gość gość
Ja prdl bluzki, tuniki i leginsy...obowiązkowy zestaw ciążowatych kafeterianek. Zrozumcie, że leginsy leżą fajnie TYLKO na zgrabnych tyłeczkach, a nie na zadach zaciążonych słonic.

Gość gość
Ja leginsy noszę tylko po domu, a tyłek i nogi mam ok. Nie przytyly. Za to brzuch gigantyczny. :O

Gość gość
Ja mam ze trzy pary spodni, z lumpeksu akurat, trochę przerobilam i są ok. Typowo ciążową bluzkę mam jedną a tak to luźne bluzki i tuniki, swetry zwykłe. No i nieodzowne leginsy :) w kurtkę grubszą się zapinam sprzed ciąży, a w lumpeksie kupiłam typowo ciążowy płaszcz, myślałam że posłuży mi chwilę a potem wystarczy sweter ale chodzę już chyba trzeci miesiąc. Buty mam płaskie, najlepiej wsuwane tenisówki, moje platfusy nie pozwalają nawet na baleriny a trampki i adidasy ciężko mi sznurować.

Gość gość
Chodziłam jak zawsze, w ubraniach dopasowanych do figury, czyli w tym wypadku ciążowych. Nie rozumiem zupełnie wygłupiania się z rozpiętymi spodniami czy podkoszulkami męża co niektóre tu polecały, nawet jeżeli ktoś jest bardzo oszczędny, można kupić używane spodnie po 20-30 zł za parę, i potem je jeszcze odsprzedać. Ciążowe kurtki w H&M i C&A można było kupić w granicach 80-100 zł na wyprzedażach zimowych, w tym np. lekkie parki, i spokojnie je można nosić po ciąży albo również odsprzedać. Jak ktoś już baaardzo oszczędny, można znaleźć bluzki, tuniki czy sukienki 2w1, ciążowe i do karmienia. Ja akurat miała jeszcze z poprzedniej ciąży odłożone, ale dokupiłam jedną bluzkę, dwa podkoszulki i legginsy

Gość gość
Ja mam kiecki i tuniki z Lidla tanie a fajne i kupowane w rozmiarze z przed ciąży. A tak to leginsy. I parę kiecek typu trapez