Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skąd trend oddawania zwierząt po porodzie?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w ciąży, mam w domu kota. Od pewnego czasu słyszę pytanie od części rodziny i znajomych, co mam zamiar zrobić z kotem. Dla mnie to jakieś nieporozumienie. Kotka jest z nami od dwóch lat, a argumenty innych: -koty są wredne -zadusi ci dziecko są dla mnie śmieszne. Mam znaleźć kotu, który nas kocha i jest do nas przyzwyczajony, nowych właścicieli, bo dziecko w drodze. Dla mnie dziwny argument, ale to ja jestem kosmitką, że bronię kota. Jedni znajomi oddali pieska, ponieważ podobno wskakiwał do łóżeczka. Druga znajoma dała w łapę weterynarzowi żeby uśpić psa, bo miał podobno grzybice i bała się o dziecko. Kuzynka poprosiła znajomą żeby odwiozła jej psa do schroniska, że niby znalazła go, bo pies duży i potrzebował dużo spacerów, a jak z dzieckiem małym to nie ma już czasu Ludzie czy naprawdę uważacie, że zwierzak tak przeszkadza w macierzyństwie?

Gość gość
W moim otoczeniu nie zauważyłam czegoś podobnego. Wiadomo że dzieci ważniejsze od zwierząt ale żeby oddawać? Paranoja. Rozumiem jak dziecko ma alergię ale w Twoim przypadku nie widzę powodu oddawania kociska:-) nie przejmuj się, wasz kot wasza sprawa.

Gość gość
wg mnie dziecko i zwierzę to nie najlepszy duet. jeśli masz kotkę w domu to faktycznie pilnuj aby nie była sama w pomieszczeniach razem z dzieckiem. trzeba być odpowiedzialnym za zwierzę i za dziecko. absolutnie bym nie oddala-sama mam 2 psy i kota ze schronisk i uważam ze ktoś kto wyrzuca zwierzę to bydlę bez ludzkich uczuć. Ale są u mnie w domu zasady-zwierzęta nie wchodzą do sypialni ani do kuchni. nie zostają ame z małym dzieckiem. taki 2-3latek może zupełnie niechcący sprawić ból psu a ten go może ugryźć bo to tylko zwierzak i nie zrozumie ze dziecko mu w sadzilo palec do oka niechcący. dlatego wszystko z rozsądkiem.

Gość gość
Mam kota i male dziecko, kot byl u nas pierwszy :) W zyciu bym go nie oddala, co nie zmienia faktu ze zwierzeta przy dziecku sa upierdliwe. Wiecej pracy, wiecej pilnowania a tego przy niemowlaku i tak nie brakuje. Swoja droga podziwiam rodzicow majacych psy i mieszkajacych w bloku bo wychodzenie w zimie z maluchem i psem pare razy dziennie to chyba srednia przyjemnosc

Gość gość
Mam 4 koty i owczarka niemieckiego a do tego urodziły sie bliźniaki :-) Tak jak napisała pani wyżej w domu musza byc pewne zasady ale mimo wszystko nie oddała bym zwierząt przecież moja psina to najlepsza opiekunka chłopaków :-) a jak koty sie koło nich krzątają to chłopcy przestają płakać dosłownie natychmiast. Chłopcy maja 15 mc i uwielbiają zabawy ze zwierzętami.

Gość gość
ja wśród swoich znajomych nic takiego nie zauważyłam. może warto zmienić znajomych? bo skoro ktoś nie ma serca dla zwierząt to nie licz ze tobie w razie potrzeby pomoże...