Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mam siły żyć nikt nie wie co mi jest

Polecane posty

Gość gość
Przy nadczynności tarczycy praktycznie wszystkie objawy się pokrywają. A nie chce ci się jeść bo masz nadkwasotę i nadżerkę i depresję.

Gość gość
jutro zrobie usg tarczycy, jeżeli to tarczyca jest winna usg powinno to potwierdzić prawda? No tak,ale żołądek leczę już 3 miesiąc******i codziennie siemie lniane,w sumie po tym siemiu czuję największą poprawe,chociaż gastrolog stwierdził,że nie widzi sensu w piciu siemia lnianego .

Gość gość
niestety nie ma lekarstwa , pozostają tabletki przeciwbólowe i jako jedyne w dłuższym stosowaniu leki antydepresyjne , które nie powiem pomagają sporo ale wpierw poczytaj o tej chorobie , nie wszystkie objawy muszą się zgadzać ale u mnie praktycznie wszystkie do tego choruje na niedoczynność tarczycy która daje podobne objawy i przyczynia się do stanów depresyjnych braku siły dziwnych bóli i ogólnie złego samopoczucia zbadaj koniecznie tarczycę !

Gość gość
no tak,ale żołądek już leczę 3 miesiące, ipp i siemie lniane,które najbardziej mi pomogło,chociaż gastrolog stwierdził że nie widzi sensu picia siemia lnianego ..

Gość gośćhchvjbkbj
Pasozyty jak nic! Mialam identycznie, do tego bole brzucha jakby mnie ktos kopal po lyku wody... Na gastroskopii nic kompletnie nie wykryto. Wszystkie badania ok a lekarze na mnie jak debilke patrzyli ze hipohondryczka. Zrob kilka razy badania na pasozyty... Albo sraj to. Idz po recepte na vermox 3dni po jednej tab, pozniej po dwoch tyg zas, po kolejnych dwoch znow i po kolejnych dwoch tyg ostatnia dawka. Pij na czczo sok z kapusty kiszonej. Nie polecam piolunu bo mozna sie wykonczyc. Ja mialam owsiki... Prawdopodobnie cora z przedszkola przyniosla. Cala rodzina sie przeleczylismy, wlasnie dzis bierzemy czwarty raz. Poczytaj o dezfekcji mieszkania, o usuwaniu pasozytow z organizmu. Duzo tego ale jest nadzieja :-) Dr. Ozimek ma mnostwo artykolow. Psa i kota sie odrobacza, ludzi tez trzeba!!!!

Gość gość
Ale właśnie odrobaczałam się już 2 razy,wszyscy w domu również jak i zwierzęta..

Gość gość
Niektóre zmiany w tarczycy mogą być niewykrywalne przy usg. Ale lepiej zadbaj. Co do węzłow, nie chce Cię straszyć ale znam sytuację gdzie facet chodził chodził z powiększonymi węzłami a potem jak już naprawę źle się czuł to znajoma lekarka wpadła na pomysł aby zbadać węzły i wyszedł chłoniak...

Gość gość
mnie również bolał żołądek wątroba wiecznie sprawia problemy ogółem sprawy gastryczne Fibromialgia ma też to do siebie ,że potrafi się ukrywać nawet przez pół roku a potem nagle atakuje z dnia na dzień coraz bardziej aż nie masz siły wstać z łóżka na nic siły się nie ma ! Potrafi tak trzymać drugie pół roku ...i potem nagle minąć. To jest naprawdę dziwna choroba.

Gość gość
Jestem już wyczerpana,modlę się codziennie i liczę ,że w końcu dowiem się co mi jest...teraz zbadam tarczyce jak będzie ok to poziom tych wszystkich pierwiastków jak i one będą w normie,to toczeń i juz chyba więcej pomysłów nie mam ;/

Gość gość
Jeśli to zapalenie tarczycy to niekoniecznie usg coś wykryje.

Gość gość
Mi chciał lekarz wmówić fibromialgie a okazało się ze miałam stan depresyjny, przepukliny kręgosłupa, zmiany zwyrodnienie w innym stawie i dlatego wszystko mnie bolało. Miałam problem natury psychicznej raczej.

Gość gość
chłoniak? miałam 6 razy robione usg brzucha, rezonans głowy, morfologie krwi również wiele razy,myślę,że by wyszło w tych badaniach

Gość gość
tak właśnie wygląda Fibro na wynikach nic a samopoczucie okropne !!! żyć się odechciewa wiem co piszę uwierz mi co do badania tarczycy sam poziom hormonów nie starczy poczytaj również jak należy badać tarczycę wszystko sobie zapisuj na kartce , bo inaczej znowu cię spławią identycznie miałam a z resztą tak jest do dzisiaj tyle że ja już biorę leki i jakoś to się kula raz lepiej raz cit gorzej ale an pewno już nie tak jak wcześniej

Gość gość
uczepiłam się teraz tej tarczycy,jak ostatniej deski ratunku...mam nadzieję,że to będzie to i nie będę musiała więcej się martwić co mi dolega...

Gość gość
Przynajmniej masz z czym iść do lekarza. Jak nie będzie miał pomysłu to przedstaw mu te wszystkie choroby które ci tu piszą.

Gość gość
Chłoniaki rozwijają się powoli i we wczesnej fazie mogą nie dawać żadnych objawów. Podobnie jest z rakiem tarczycy. Medycyna wbrew pozorom nie lubi schematów a jak moja kochana pani profesor powiadała "a pacjenci nie chcą nam książkowo chorować".

Gość gość
Przewlekle zap. zatok moze tez powalic z nog. Dbaj kroplami o stale drozny nos i pij te 2 l plynow, zeby plynna wydzielina mogla splywac. Jezeli nie ma przeciwskazan, zazywaj min. 100 mikrogramow jodu w tabletkach. Powinnas sie poruszac, gimnastykowac, bo po 6 tyg. miesnie zaczynaja zanikac. Czy wazysz mimo to w normie, sa tabele BMI dla plci i wieku, sprawdz w necie.

Gość gość
no tak.. zapytam jutro na usg tarczycy o ten powiększony węzeł chłonny

Gość gość
tak wciąż ważę ok 55 kg przy wzroście 170, to ja już chyba zanik mięśni mam bo leżę 3 miesiąc..wychodzę tylko do lekarzy czyli min. 2 razy w tygodniu.

Gość gość
Mam nadzieję,że to nie żaden chłoniak... i tak by mi go pewnie nie wykryli za szybko.

Gość gość
Życzę powrotu do zdrowia. Idź też do ginekologa. Może to endometrioza. Ja mam i często jest mi słabo z tego powodu. Raz też zdarzyło się, że mialam kołatanie serca, dreszcze, osłabienie, szum w uszach, częstomocz, skurcze mimowolne mięśni stan ten trwał kilka godzin,mało się nie wykończylam. Za dużo ćwiczylam, piłam mało wody a dużo kawy, wyplukalam wszystkie pierwiastki. Może masz złą dietę monotonną, albo mało pijesz, czasem proste rzeczy trzeba sprawdzić, przecież przez x lat czyjąś się dobrze. Idź do tego ginekologa. My kobiety czesto mamy różne objawy związane z naszą kobiecością.

Gość gość
wgl. jak by nie to, że wszystko robię prywatnie nawet bym nie wiedziała o nadżerkach żołądka, ponieważ gastroskopie zrobiłam z własnej inicjatywy jak już całkowicie nie mogłam jeść

Gość gość
Już odwiedziłam ginekologa, wszystko ok, jakieś delikatne zapalenie,jestem w trakcie leczenia.

Gość gość
No ale to tętno przyspieszone, to cię wykańcza. Rozejrzyj się za dobrym kardiologiem w twojej okolicy. Tp nie jest normalne.

Gość gość
U Kardiologa też byłam..gdzie ja to nie byłam :D sympatyczny lekarz bardzo,co rzadko się zdarza,albo ja rzadko trafiam na takich,stwierdziła, że to od nerwicy bo tak to mam tam wszystko super z serduchem jak to stwierdziła..

Gość gość
tętno podwyższone od nerwicy..no ale nerwica od tego, że nie wiem co się ze mną dzieje..i tak w koło macieju..

Gość gość
Palisz? Zrob u internisty, przed kardiologiem, 24h pomiar cisnienia i pulsu.

Gość gość
Palę.. jedyny mój nałóg,wiem nie pomaga w niczym, ale ciężko mi rzucić

Gość gość
Odwiedź też endokrynologa.

Gość gość
kurczę dziękuję wszystkim,za tak duży odzew..mam nadzieje,że w końcu dowiem się co jest ze mną nie tak.. chociaż szukam już 3 miesiące..