Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak złamać papudze skrzydło?

Polecane posty

Gość gość

Chce mieć nielotną papugę, złamać jej skrzydło i czekać aż się krzywo zrośnie, dopiero wtedy dla pozorów iść do weterynarza, ze niby dopiero wtedy coś złego zauważyłam. Jak to zrobić? Nie chce jej zrobić jakiejś dużej krzywdy, tylko złamać jedno tak zebg nie latała.

Gość gość
nie rób tego bo zrobisz jej krzywdę.Ale Złam sobie rękę i zobacz Czy Cie będzie boleć ciołku. Myślisz ze ptak to nie żywa istota i nie czuje??? wiedziałeś ze papuga to ptak który lata trzeba było kupic sobie inne zwierze! Nie chcesz tej papugi daj ogloszenie na olx napewno ktos ja przygarnie ale krzywdy jej nei rób

Gość gość
Ale ja nie chce jej oddawać, kocham ją i nie wyobrażam sobie bez niej życia. Mam ją już od kilku lat, ale to latanie mnie drażni już. TO NIE SPAM

Gość gość
Ale ja nie chce jej oddawać, kocham ją i nie wyobrażam sobie bez niej życia. Mam ją już od kilku lat, ale to latanie mnie drażni już.

Gość gość
Po tym złamaniu to ta papuga by Ci od razu zdechnie. I to w cierpieniu.

Gość gość
Po złamaniu nogi jakoś człowiek od razu nie zdycha :D

Gość gość
No to zaakceptuj to i przyzwyczaj się do jej latania i zamykaj okna zeby Ci nie zwiała. Papuga to ptak i w jej naturze jest latanie gdyby nie mogła latac to napewno byłaby osowiała nieszczęśliwa i by zdechła. TY połam sobie nogi i usiadz na wózku miło CI będzie??

Gość gość
Przecież jest nawet gatunek nielotnej papugi - kakapo. Poza tym niektórzy ludzie podcinają ptakom lotki i efekt jest taki sam, ptaki nie zdychają. Pióra odrastają, ale mam już dość pilnowania swojej. Nie rozumiem oburzenia, w ogrodach zoologicznych wycina się ptakom wodnym cześć kości skrzydła, żeby nie uciekły a w zamian mogły posiedzieć na świeżym powietrzu nad stawem, a nie w zamkniętych klatkach.

Gość gość
Debil :O

Gość gość
Nie radzę Ci tego robić. Sprawisz Papużce ból i traumę. A na dodatek papużka już Ci nie zaufa.. I miej na uwadze to że papużki mają słabe serduszka. I podczas tego Twojego "łamania" jej skrzydełka papużka umrze ze stresu. A nawet jak przeżyje to powoli będzie zdychać . Max tydzień i umrze.

Gość gość
nasraj jej do dzioba ; reszty się domyśl...

Gość gość
Zrezygnuj z tego. Moja papuga zdechła z powodu złamanego skrzydła mimo że od razu byłam z nią u weterynarza.

Gość gość
Obetnij jej lotki na jednym skrzydle i nie będzie latać!

Gość gość
Skoro już koniecznie chcesz krzywdzić Papugę to idź do fachowca. Jakiegoś wtereynarza od ptaków egzotycznyhc. Przynajmnie bd pewny ze on to zrobi bezbolesnie

Gość gość
Żaden fachowiec mi tego nie zrobi, ewentualnie podetnie lotki.