Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem w 35 tc i przytyłam 14 kg, czy to bardzo dużo?

Polecane posty

Gość gość

ile wy przybrałyście do tego tygodnia i przez całą ciążę?

Gość gość
To mao. Ja przytyłam 12 przez całą, ale byłam na diecie cukrzycowej.

Gość gość
Nie jest źle, nie przejmuj się, ja dużo więcej ale po porodach bardzo szybko wracałam do wagi z przed ciąży.

Gość gość
11-15 kg to jest prawidłowe przytycie w ciąży, ja przytyłam 10-11 kg najwięcej się je w 3 trymestrze

Gość gość
Prawidłowo.

Gość gość
Ja przez całą ciążę 14 kg przytyłam, a starałam się ograniczać z jedzeniem.

Gość gość
Ja nie wiem ile ważyłam w 35 tc., ale na tydzien przed porodem - a urodziłam w 39. tygodniu - ważyłam 68 kg. przed ciążą ważyłam 56. jadłam sporo, ale nie mialam prawie wcale ochoty na słodycze. wolałam paluszki wsuwać i jabłka jak szalona. nie martw się wagą, 14 kg to nie 24 ;)

Gość gość
A ja w ciąży przytylam 21kg,przed ciąża wazylam 58 kg,nie opychalam się nie wiadomo czym jadłam owoce warzywa,rybkę itd,urodziłam synka 4,800 wszyscy łącznie z mężem i mną byliśmy w szoku że taki był duży,3 mies po porodzie zaczęłam po trochę cwiczyc i zostało mi już tylko 2 kg do wagi sprzed ciąży

Gość gość
Ja w 38 tygodniu miałam na plusie 8 kilo. Jadłam normalnie, nie miałam żadnej diety.

Gość gość
Zacznij od tego z jaka waga startowalas. Ja przytylam 14.5 kg, jestem w 34 tyg. Zaczynalam od 53 kg przy 173 cm. Nie opycham sie. Kobiety, ktore tyja tylko kilka kilogramow na ogol zaczynaja z nadwaga. Chociaz tutaj pewnie zaczna gadac, ze byly chude.

Gość gość
Ja w 24tc i 15kg :/

Gość gość
Boże ja ważyłam 66 kg teraz ważę 83 kg tez 35 tydzień :/ i nie przeżywam tak jak ty

Gość gość
30 tydzień 12 kg. Przed ciąża 53 przy wzroście 167 uprawiałam sporty. Teraz nic i dlatego tak

Gość gość
Przytylylam 8kg. W dniu porodu mialam znow swoja wage - 55kg

Gość gość
Ha ha wy wszystkie takie niby fit w ciąży ale na ulicach widuje tylko zapasione baby :-P

Gość gość
A ja w 35 tyg mam 8 kg na plusie i nieprawda jest że na ulicach same grube ciezarne. W szkole rodzenia byłam w szoku że praktycznie same chudzinki przyszly

Gość gośćdghbv
Waga przed ciaza 44kg, wygladalam jak przecinek :-) Do porodu 80kg... Czulam sie jak trzydrzwiowa szafa :-( Dziecko 4700g 58cm Po porodzie odrazu zeszlo mi 10kg, pozniej po 8msc wazylam 48kg i do dzis tyle waze, czasem +/-2kg :-) Moj organizm jakos krytycznie zareagowal na ciaze, nie opychalam straszliwie, jadlam mnostwo owocow, torbami mi maz przynosil pomarancze i mandarynki, uwielbialam je wtedy. Warzywa to od zawsze moje ulubience, zajadalam sie mieszankami roznych zieleninek, na mieso patrzec nie moglam do 5msc, i tez do 5msc ciagle wymiotowalam, nawet patologie ciazy zaliczym z tym problem bo zamiast tyc to chudlam od tych wymiotow. Niestety cala ciaze lezalam, ciagle zagrozenie porodu przedwczesnego, cala ciaza na isoptinie i fenoterolu 3x dziennie zeby doniosic. 5x lezalam w szpitalu. No i sie roztylam bo kalorie nie byly w ogole spalane. Grunt, ze dziecko donoszone i zdrowe :-)

Gość gość
W pierwszej ciazy przytylam 20 kg. W drugiej 17, ale urodzilam w 36 tc. Jestem 3 mies po porodzie i zostalo 5 na plusie. W zasadzie zeszlo mi po porodzie od razu 12 i tak stanelo. Oczywiscie ile sie nasluchalam od lekarki i poloznej, ze powinno sie przytyc maksymalnie 13 kg...

Gość gość
Koniec 18tygodnia i 5 kg na plusie, to dopiero masakra... Start z 48kg, tyje jak szalona, w swoje ubrania sie nie mieszcze. Prawda jest taka ze 1 trymestr sie obzerałam, teraz lepiej...

Gość gość
Tu autorka. Przed ciążą ważyłam 50 kg przy wzroście 157. Najwięcej przybieralam między 20 a 30 tygodniem, teraz juz dużo mniej przybieram.

Gość gość
ja też do 30-ego tygodnia tyłam najwięcej, potem już symbolicznie ;) Ale mimo wszystko średnio po 10 kg na ciążę, startując z wagi 56 kg. 3 ciąże i każda tak samo. Dieta normalna. Także najwyraźniej geny takie :)

Gość gość
Ja przytylam 18kg, dziecko 4,1kg. Wczoraj synek skonczyl 4 mce, a po mojej ciazowej wadze nie ma sladu. Ale jak maly skonczyl 6 tyg zaczelam regularnie cwiczyc chodakowska (4-5razy/tyg), karmie piersia wiec pewnie to tez cos pomaga. Autorko nie przejmuj sie waga, bo kazdy tyje inaczej. Kilogramy zawsze zdazysz zrzucic. Szczesliwego rozwiazania :)

Trudno powiedzieć Ja miałam w 40 tygodniu 15 kg.na plusie

Gość gość
W 35 nie wiem ale w 40 mialam 18kg na plusie. Bez zadnych diet w 2miesiace waga wrocila (karmie piersia) a teraz waze mniej niz przed ciaza juz okolo roku (corka 18msc)

Gość gość
Z corka przybieralam regularnie od poczatku ciazy. Startowalam z wagi 46 i dobilam do 20 w 40tc. Z synkiem startowalam z 53 kg. Do 20 tc przytylam tylko 2 kg. Cieszylam sie, ze moze skoncze na 10 a tu klops, do 36 tc gdy urodzilam dowalilam jeszcze 15, co dalo lacznie 17 kg. Najwieksze skoki wagi mialam miedzy 26 a 31 tc bo 5 kg i potem miedzy 34 a 36 az 4kg. Zostalo mi jeszcze 5 wiecej niz przed cuaza, ale nadwagi nie mam, nabralam kobiecych ksztaltow- duze piersi i w koncu mam uwydatniony tylek, wiec w sumie nie musze chudnac.

Gość gość
Up